Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Schyłek lata w wiejskim ogrodzie cz. 21

Post »

Ale super zdjęcia ptaków ;:138 kurki super ! uwielbiam jak ktoś pokaże swoją menażerię ( koty, psy, ptaki ) po prostu uwielbiam zwierzaki :) super ! no i chryzantemka--ta uratuje jesienią sytuacje niezawodnie ;:63 pozdrawiam karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

:wink: Witam miłośników ptaków wszelakich! dzisiaj powiększyłam stadko o kolejne 5 kurek. Na razie kogut uczy je jakie są zwyczaje w kurniku ;:162
Irenko moje kury nie mają imion i nie są moimi przyjaciółkami, a od początku to moje podopieczne. Co z tego wyniknie zobaczymy, gdyby M potrafił ;:14 to nie byłoby problemu, ale coś czuję że zaproszę moją zootechniczkę i naostrzę jej nóż ;:306 wcześniej szklaneczkę whisky bo bardzo lubi :heja
Aniu sąsiedzi namawiają mnie na brojlery tylko muszę się nauczyć władać .... oskubać oskubię bez problemów, bo już to robiłam, jak Lola nam załatwiła 10 kur :;230
Małgosiu tak to hipokryzja i jak człowiek jest pod ścianą zrobi ....no może nie wszystko ale wiele!
A zagadka człowieka rozwiązuje się właśnie w takich sytuacjach ;:168
Martusiu bo Twój M na pewno umiał by Ci pomóc a resztę to już Ty zrobiłabyś :D A masz miejsca na całe stado i kur i gęsi i kaczek! Ściskam ;:196
Danusiu ja nie mam oporów z jedzeniem chociaż mięso jem od czasu do czasu. Do wszystkiego trzeba dojrzeć :D
A jajka tylko czasem zmuszona jestem kupić. Za trzy lata z kurami może trzy razy kupowałam i to głównie na święta i jakieś imprezy większe.
Alu to trzeba będzie kurce opaskę na oczy zawiązać ;:306
Irenko rzadko ale jem i bardzo lubię! wegetarianka nie będę. Śmieszą mnie takie osoby co mięska nie zje a buty kupuje skórzane a często i kurtkę :wink:
Karolino po to poszłam na wieś, żeby cieszyć się obserwowaniem zwierząt czy ptaków. Mogłam mieszkać w szufladzie (nawet bardziej komfortowej) i mieć działkę niewielką na kwiatki i grilla. A mnie się zachciało prawdziwej wsi :D
Miło że wpadłaś ;:168

No to idę zobaczyć jak to stado przyjmuje nowych członków :wit
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U ciebie to prawdziwa wieś.
Ja niby mieszkam na wsi, ale kury, krowy o koniu to nie wspomnę, nie widziałam.
Traktor to czasem przejedzie.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu witaj ;:196
Czytam o Twoich rozterkach, jak wiesz ja kiedyś miałam kurki, wszystkie niestety miały imiona i żadna nie poszła do garnka, zresztą każde zwierzę, które u nas mieszkało miało dożywocie, jedynie kogutki sprzedawałam ale żywe, i jak ktoś chciał to szedł do sąsiadki i ona się rozprawiała, ja nie umiałam i nie chciałam, na szczęście nigdy kogutków za wiele nie było, częściej z wysiedzianych jajek miałam kurki ;:108 brojlerki też u nas mieszkały, a jakie jajka wielkie znosiły, one też dożyły swoich lat w spokoju ;:108 , ja zawsze kupowałam kurczaki na rosół, tłumacząc sobie to różnie, ale swoich nie jadałam ;:108
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś nie widziałaś że napisałam to samo co Ty w innych słowach. :) czyli tak samo myślimy.!
jestem zadowolona jest dobrze, oko na miejscu. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Margolcia_K
200p
200p
Od: 27 kwie 2014, o 14:58

Post »

Maryś, no i jak tam z nowymi kurkami. Udało im się zaadaptować? A kogut przyjął je spokojnie? U mojego brata był z tym problem, kogut nie tolerował nowych kur ani kurcząt. Atakował je i dziobał, aż do dnia kiedy zabił dwie kurki, wtedy trafił do gara i rządy w kurniku przejął kaczor (krzyżówka pekinki z kaczką krzyżówką). I od tej pory był spokój. A kurczęta od tej pory były kupne, ale one kaczorowi nie wadziły, i nowe kurki też.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Maryś kończysz kolejny wątek a ja gdzieś na początku jestem :shock:
Smutna wieść o papugu ;:174 taka kolej naszych pupili, kochamy je a potem żal pozostaje po ich odejściu :(
Kurki poczuły zimno i jajeczek zero, trzeba się przeprosić z tymi ze sklepu ;:oj
Jesień w ogrodzie kolorowa a niebo w B jak zwykle piękne :heja
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu, witam Cię serdecznie... ;:196
Popracowałaś pewnie w ogrodzie i plany zrealizowałaś... ;:333
A mnie kamienie potrzebne, muszę z sąsiadem pogadać, albo własnym autkiem pojechać... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu Iwonko wybaczcieObrazek coś mi się pokićkało, chyba przez to że na podglądzie dwa razy była Ala i przeleciałam :wink:

Misiu bardzo lubię jarzyny, ale jako jarzynkę do mięska ;:131
Mam dla Ciebie słoneczko zachodzące Obrazek
Obrazek

Iwonko Obrazek w ogrodzie przypomniałam sobie, że Ci nie odpowiedziałam :oops: Nie wiem nic o kunie, ale śladów np. skorupek czy rozbitych jaj nie mam. Poza tym nie widzę siedzących na gnieździe kur :? to może jednak nie?
Kurki zimę przetrwają, bo dam im szansę i może wykażą się jako kwoki, a jak nie to może Lola będzie miała obiad :D

Beatko nasi władcy (wójt i sołtys) utrzymują wieś jako rolniczą, mamy potentatów którzy żyją z rolnictwa...opłaca im się ;:oj A co za tym idzie jako są żniwa to traktory z przyczepami pełnymi ziarna jeżdżą tam i z powrotem :wink: jest koń,są krowy ;:224

Iwonko pamiętam jak opisywałaś swoje kozy :lol: nie wiem co zdecyduję, na razie nie mam jeszcze wielkiej rozterki ale jak zaczną się kurczaczki to może będzie problem ;:131
Zabawa w gospodarzenie bardzo mi się podoba ;:215

Misiu bardzo się cieszę z pomyślnych wiadomości ;:4 Zdrówka dla M ;:167

Margolciu kogut zaakceptował młódki i wręcz dba o nie, bo co weszłam zobaczyć co tam w kurniku to przybiegał i sprawdzał co ja tam robię ;:306 Jak kiedyś nie było koguta to kury biły nowe kurki a teraz na razie jest spokój ;:215

Oto młódki i pilnujący je kogut i jedną kurką, tą z którą przyszedł kogut!

Obrazek

i panienki!

Obrazek

Marysiu ze sklepu to było wyjątkowo raz, mam przecież sąsiadów to dokupię jajek bo sklepowe nie bardzo mi pasują :oops: Coś ostatnio Cię mało pewnie pomagasz z wnukami? Papug był samotny i pewnie nie był szczęśliwy ;:202

Dorotko witaj Kochana!

Wykonałam plan i ledwo dowlokłam się do fotela ale czosnek posadzony, wiśnie posadzone, a na końcu i kapustę zakisiłam ;:333
Oto grządka z czosnkiem i być może będzie poszerzona, ale póki co to dla mnie wystarczy!

Obrazek

Chciałam Ci jeszcze pokazać mojego giganta!
Obrazek

Zaczynają się złocić modrzewie, u nas mówią że jak żółkną modrzewie to idzie zima

Obrazek

ciemiernik korsykański zamierza kwitnąć

Obrazek

zakwitają chabry

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

A u mnie modrzewie w pełni zielone :shock: słoneczko poznaje i nawet chmurki bo widziałem z autobusu jak wracałem :D Od kilku dni to tylko słyszę i widzę jak lata pierze bo koguty skaczą na kury a one chyba nie przejawiają . A miskant prawdziwie olbrzymi :!:
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Marysiu niech Ci się ten modrzew tak nie złoci ;:218
bo ja zimy jeszcze nie chce ;:202
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Giganteus ile ma lat Marysiu? Fajny i ogromny. W sam raz na takie jedno miejsce u mnie.
Chaber kwitnie? A u mnie maki :D
Czosnek sadzę na wiosnę, bo jak raz posadziłam jesienią...to na wiosnę zapomniałam, jakoś tak wyszło i przekopałam :D
Kurki fajne ;:333
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Marysiu a słyszałaś że jutro u nas ma być halny ? Może i jest ciepło ale ten ból głowy ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mati cieszmy się słoneczkiem póki jest ;:215 Dwa dni temu też widziałam że były zielone a dzisiaj już tracą zieleń ;:222
Reniu ja też nie chcę, ale i tak przyjdzie czy będziemy chciały czy nie :wink:

Małgosiu tu rośnie 9 lat a wcześniej na poprzedniej działce rok lub dwa. Mogę kawałek Ci posłać na wiosnę :D
Ja zdecydowanie wolę czosnek sadzony na zimę ;:215
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Marysiu zima to niech przyjdzie w lutym a w marcu niech sobie pójdzie ;:306
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”