Ćmówki z PESTKĄ@
Agness bardzo bardzo dziękuję za zyczenia ;:12 Kurcze dziewczyny no Dzięki za podpowiedż z tymi emotkami,bo ja dopiero teraz przeczytalam ,ze pisze,,wiecej ikon,,pomroczność jasna mnie chyba ogarneła..Orion no wlasnie mlodych pędów mam tyle,,tak jak pisalam storczyków 21 i wszystkie maja pędy wieksza polowa z nich ma pedy podwójne(nowe pędy) 

To i ja składam życzenia krajance 
a storczyki ,no co można powiedzieć -PIĘKNE

a storczyki ,no co można powiedzieć -PIĘKNE

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Dziekuje Wam kochane za zyczenia i za milutkie slowka ;:91 Wandziu..goście zrobili mi niesamowitą,,NIESPODZIANKE ,,i ....nie dostalam żadnej cmówki ;:96 obsypali mnie srebrem ,bo zlota nie lubie.Stwierdzili zgodnym hurem ,ze piekniejszych od moich w kwiaciarni nie znaleźli ,a poza tym sie nie znaja tak jak ja wiec mam sobie kupic sama
Po prostu,,wymiękli,, ;:84

- DAK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lip 2008, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
PESTKA@ pisze:Stwierdzili zgodnym hurem ,ze piekniejszych od moich w kwiaciarni nie znaleźli ,a poza tym się nie znają tak jak ja wiec mam sobie kupić samaPo prostu,,wymiękli,, ;:84

Takich okazów wypielęgnowanych twoją ręką nie ma w sklepach.
Wykazali uznanie i szacunek dla twojej pasji.
Najnowsze newsy od ,,giganta,,.....wypuszcza nowy ped kwiatowy,,czyli szósty ..,a nie tak dawno pisałam ,ze kluje sie piąty
Ze starych pedów zrzucił część kwiatow,ale z oczek wypuścił 11 malych pędzików
Teraz szukam,,na gwałt,, doniczki o średnicy 22 cm i dobry podklad,bo muszę go przesadzić.Korzenie wyłazą i są bardzo stloczone ,a poza tym doniczka mimo ,ze jest przywiazana do ściany bocznej i tak sie przewraca pod cięzarem kwiatów i liści.Szkoda by było zeby sie połamał..no chyba bym wtedy zawału dostała ;:5 Zaczoł się fajny czas,kiedy mozna wiecej czasu poświecić storczykom(wogole kwiatom w domu) Nie spędzam juz tyle czasu na ogrodzie wiec biegam w doniczkach.Uwielbiam chodzic po mieszkaniu z
miedzy storczykami i je ogladac ,dotykac i cieszyć sie każdym maleńkim nowym korzonkiem.Któregoś dnia przyszła sasiadka i pyta córke ..jest mama? ,a córa na to ..jest ale jest zajeta bo gada do storczyków!
..hihihi nawet nie byłam świadoma tego ze gadam na głos ;:6

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aldonko, myślę, że wszystkie tak mamy, że każdego dnia chodzimy oglądamy, czy coś nowego nie dzieje się w tych naszych doniczusiach. Ja dosłownie każdego dnia, odkąd ruszyły pędy po kilka razy zaglądam, czy troszkę urosły, a jak coś nowego zobaczę to cieszę się jak wariatka. Mój mąż stwierdził, że u mnie to już obsesja.
Ale trudno nie cieszyć się gdy taki ruch w doniczkach
tym bardziej że to moje pierwsze pędy. Oby dotrwały do kwitnienia

No to mnie dziewczyny uspokoiłyście,bo już chcialam sie leczyć hihihi.Mamba wiesz..ja na to przesadzanko czekam prawie rok i tak naprawde nigdy nie mam odpowiedniej chwili zeby go przesadzić,bo caly czas sie w nim coś budzi..jakieś nowe życie..Też sie waham,ale kiedyś go pzresadzić wkońcu muszę.Przesadzalam juz storczyki kwitnace i nic sie nie dzialo ..rosly sobie dalej bez zadnego uszczerbku. Tu jest inaczej , dochodzi presja i strach zeby czegoś nie ,,spaprać,,,a szkoda była by ogromna.Wydaje mi sie ,ze to najlepszy czas zeby go pzresadzić ,bo potem pędy bedą wieksze albo zacznie znowu kwitnąć kolejny rok ...Co mi radzicie???????