Na wzgórzu z widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na wzgórzu z widokiem

Post »

Ja tam nie wnioskuję.
Jak zaplanowałem,to wygląda teraz tragicznie.Trzeba pchać na spontana :D
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Zmienia się COŚ cały czas, bo ciągle pokazujecie jakieś piękności to ja też chcę dla nich miejsce u siebie znaleźć ;:oj Ale już powoli wszystko się klaruje. Wyjdzie, wyjdzie ;:173
Właśnie tym razem chcę uniknąć corocznego przesadzania, dlatego teraz kartka, ołówek i google z informacjami o roślinach :)
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Milena, ja ciebie doskonale rozumiem, bo robię tak samo ;:215 . Tylko rabatki bylinowe rysuję w większej proporcji i nanoszę kółeczkami roślinki, coby nie nakupić za dużo, bo miejsca mało ;:131 . Ale inżynierowie to chyba tak mają ;:306
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A ja czekam na te pola cebulowe . Ja posadziłam 50 krokusów. :heja
Byle do wiosny :wit
Awatar użytkownika
Elfia
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 21:51
Kontakt:

Post »

Heh, ja jak na humanistkę przystało zamiast liczyć i mierzyć idę na spontan :D Rozpisuję sobie tylko co mniej więcej na danym miejscu będzie rosło, planuję w głowie i na papierze co wyższe, co niższe, tworzę kompozycję, a później na miejscu i tak jest pełen spontan i radosna twórczość. Nie mówiąc już o tym, że planuję coś dokładnie, a później trafiam w sklepie na jakąś ciekawą roślinę, kupuję ją bez zastanowienia i wywracam plan do góry nogami, by dostosować go do nowego nabytku :roll:
Na wiosnę, jak mnie dopadnie szał siania to zapominam o zdrowym rozsądku i wielkości ogrodu. Wysiewam więc tyle, że nadwyżki rozdaję, bo nie sposób ich upchnąć w ogrodzie nawet kolanem :wink: Póki co koleżanki nie narzekają z tego powodu.
ogrodowo
Zapraszam :-)
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p

Post »

Kobiety ja muszę planować, bo wyszedł by jeden wielki śmietniko-miszmasz, bo uporządkowana wcale nie jestem wręcz przeciwnie ;:oj Znacie piosenkę T-Love "Potrzebuję wczoraj" ;:224

Jadziu ja w tym roku nic nie zdążyłam posadzić, niestety pola dopiero za dwa lata :?
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Milena, planuj, planuj. Co masz innego do roboty jak zima za pasem. Zawsze to człowiekowi raźniej jak myśli że ma już porządek ;:306 Ja też planowałam, projekty robiłam. Na szczęście wiosną przychodziło olśnienie. Poza tym u mnie ogród jeszcze nigdy nie wyglądał wiosną tak samo jak w ubiegłych latach.
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Milena, ale masz fajną działeczkę :) i to z jakim pięknym widokiem :D No i urocze dzieciaczki :D Miło tu u Ciebie, będę zaglądać :)
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p

Post »

Danusiu nigdy nie będzie tak samo jeśli sieje się rośliny jednoroczne i ciągle przesadza ;:215
W planach chodzi o głównie o dobór odpowiednich roślin i ogólny zarys. Chyba tylko szaleniec mógłby trzymać się planu na 100% ;:306
Amanito witaj, dziękuję za wizytę, zapraszam :wit Dziś wysyłam nasiona na akcję :D
Na wzgórzu z widokiem
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Ja tam stosuję się do swojego 'credo' na tablicy w przedpokoju: "Planowanie, to czas stracony" ;:306 . Wiem, wiem, żartuję, chociaż faktycznie nie planuję, bo już tyle razy nic z tego nie wyszło, iż nie ma sensu. No cóż, przy jednorocznych tym bardziej jest inaczej i to mi się podoba, tylko, że ja je po prostu kupuję. Ale o tym, pewnie już pisałam :oops: . Zobaczymy, co mi kryzysowa 'podetknie' wiosną; już sobie 'ząbki ostrzę' :tan .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
ewka17
200p
200p
Od: 1 gru 2009, o 20:53

Post »

:wit Milenko plany dla ciebie są dużym wyzwaniem,warto spróbować :idea: Póżniej to wszystko,pielić ,podlewać .
    Jak jest rok mokry to i zaraza jakaś łapię ,trzeba pryskać.
      Ja pomalutku już odchodzę od siania wszystkich warzyw .
        U nas na działkach są turkucie,przejdzie sobie taki i wszystko wytnie i trzeba sadzić od nowa.
        Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
        Awatar użytkownika
        Elfia
        500p
        500p
        Od: 1 kwie 2014, o 21:51
        Kontakt:

Post »

Ja trzymam kciuki za Milenę, bo sama jestem typem, któremu ciągle mało miejsca na warzywa. W końcu to podstawa mojej diety :D
        ogrodowo
        Zapraszam :-)
        Awatar użytkownika
        Margita
        500p
        500p
        Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

I ja trzymam kciuki, sama mam mnóstwo planów na nowy sezon - chcę po raz pierwszy posadzić papryczki, najlepiej z własnej rozsady.
        A z warzywnika i jego planowania mam dużo frajdy, mimo że w tym roku "najbardziej udały mi się ślimaki". :(
        Awatar użytkownika
        Margo2
        Przyjaciel Forum - gold
        Przyjaciel Forum - gold
        Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale się napracowałaś z tym planem.
        Zrób taki sam dla reszty działki, wtedy będziesz miała czarno na białym, czy zostawiać pergolę, czy zmieści się wszystko.
        Ale już chyba wyliczyłaś, prawda? I jaką podjęłaś decyzję?
        Awatar użytkownika
        Vamila
        200p
        200p

Post »

Aniu, mi nie wyjdzie jak nie zaplanuje :lol: Mnie Kasia obdarowała samymi cudami m.in. daturą Double Purple Queen już wykiełkowałam i są w doniczce :)
        Witaj Ewo to paskudnie, że jest plaga podjadaczy tfu tfu :? Odejście od warzyw byłoby dla mnie katastrofą :cry:
        Elfia dziękuję za kibicowanie ;:196 Jesteś wege?
        Małgosiu oczywiście, że z własnej rozsady - rozsada to najłatwiejsza część uprawy, takie to małe, kształtne nieporażone i nietknięte jeszcze ;:173 i właśnie ta satysfakcja :)
        Gosiu wyliczyłam, po dobudowaniu werandy oraz tarasu zostanie jeszcze 4 metry, więc będzie i taras i pergola :tan a między nimi nieregularne rabaty zupełnie ozdobne róże, szałwie, malwy, słoneczniki, goździki, ostróżki. No może karczocha wcisnę ale on też zdobiący ;:224
        Na wzgórzu z widokiem
        ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”