Skrętniki mnie zachwyciły
- jola1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Skrętniki mnie zachwyciły
koniczynka2014-Dorota mnie też Cartier zauroczył, kojarzy mi się z klejnotem .
heliofitka-Iwonko u mnie w domu zawsze było dużo różnych kwiatów.Miałam prymulki które mnie uczulały , potem kaktusy które czepiały się firanek potem były hoje ale doszłam do wniosku że zajmują za dużo miejsca i za szybko rosną- po tej przygodzie zostały mi cztery odmiany, kupowałam storczyki dopóki syn nie nabył szynszyli i nie zaczęła mi w nich robić spustoszenia bo trzymałam je właśnie u syna w pokoju na parapecie, zostało mi kilka sztuk i nie rozpaczam jak któryś odmówi współpracy
Wszystkie te kwiaty bardzo zbierały kurz .Kolekcję skrętników zaczęłam od trzech nieodmianowych kundelków no i trochę się rozrosła, może one w zimie nie wyglądają zbyt atrakcyjnie, chociaż niektóre kwitną, to ja je jednak kocham i tak jak napisałaś "to mnie kręci" i tak powinno być.
marzenas2-Marzenko mam nadzieję że tak kolorowo będzie jeszcze długo a pewnie i w zimie bo niektóre sadzonki to teraz maluchy i zaczną kwitnienie zimą.
heliofitka-Iwonko u mnie w domu zawsze było dużo różnych kwiatów.Miałam prymulki które mnie uczulały , potem kaktusy które czepiały się firanek potem były hoje ale doszłam do wniosku że zajmują za dużo miejsca i za szybko rosną- po tej przygodzie zostały mi cztery odmiany, kupowałam storczyki dopóki syn nie nabył szynszyli i nie zaczęła mi w nich robić spustoszenia bo trzymałam je właśnie u syna w pokoju na parapecie, zostało mi kilka sztuk i nie rozpaczam jak któryś odmówi współpracy

Wszystkie te kwiaty bardzo zbierały kurz .Kolekcję skrętników zaczęłam od trzech nieodmianowych kundelków no i trochę się rozrosła, może one w zimie nie wyglądają zbyt atrakcyjnie, chociaż niektóre kwitną, to ja je jednak kocham i tak jak napisałaś "to mnie kręci" i tak powinno być.
marzenas2-Marzenko mam nadzieję że tak kolorowo będzie jeszcze długo a pewnie i w zimie bo niektóre sadzonki to teraz maluchy i zaczną kwitnienie zimą.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Piękne
Kilka zamówiłam u pana Kleszczyńskiego 

- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Jak zawsze jest czym oczy nacieszyć
cudowne kwitnienia 

- jola1
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
I to włas\śnie uwielbiam w hobby...
Każdy znajdzie coś dla siebie, coś, co będzie "kręciło".
Skrętniki...zawsze mnie urzekały. Skradły część mojego serca.
Uwielbiam je oglądać nie tylko na swoich parapetach, ale też u Innych...
Piekny Bristol's Mei Lee

Każdy znajdzie coś dla siebie, coś, co będzie "kręciło".
Skrętniki...zawsze mnie urzekały. Skradły część mojego serca.
Uwielbiam je oglądać nie tylko na swoich parapetach, ale też u Innych...
Piekny Bristol's Mei Lee

- Dusia 123
- 200p
- Od: 27 kwie 2014, o 18:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Skretniki przecudnej urody
mnie najbardziej urzekł "Cartier" 

Pozdrawiam serdecznie Duśka 
Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;

Zapraszam - Fiołkowy Świat Duśki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75982" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie wiedziałam, że V anda jest taka podobna do Lisicy
Ostatni cudowny

Ostatni cudowny

Pięknie u Ciebie aż dech zapiera.Ile masz odmian skrętników? Salomon Sunset to moje wielkie chciejstwo;)
- jola1
izary-Iza dla Ciebie porównawcze zdjęcie Lisicy i Vandy na nim widać zdecydowane różnice ale myślę że trzeba poczekać na letnie kwitnienie bo teraz niektóre skrętniki mają mniejsze kwiaty i intensywniejsze kolory.

Violka33- skrętników dorobiłam się ponad 120 odmian, ostatnio szaleję za odmianami Rosyjski i Ukraińskimi ale i te od p.Piotra mają u mnie szczególne miejsce.Nie mam sadzonki Salomon Sunset ale mogę zaproponować listka do ukorzenienia.
I jeszcze jeden maluszek

Violka33- skrętników dorobiłam się ponad 120 odmian, ostatnio szaleję za odmianami Rosyjski i Ukraińskimi ale i te od p.Piotra mają u mnie szczególne miejsce.Nie mam sadzonki Salomon Sunset ale mogę zaproponować listka do ukorzenienia.
I jeszcze jeden maluszek

120 odmian
Jolu, a od jakiego czasu zajmujesz się skrętnikami?
Rzeczywiście na tym porównawczym zdjęciu widać róznice
A Franio bardzo sympatyczny

Jolu, a od jakiego czasu zajmujesz się skrętnikami?
Rzeczywiście na tym porównawczym zdjęciu widać róznice

A Franio bardzo sympatyczny

- jola1
Iza zbieram skrętniki od trzech lat a zaczynałam od odmiany Falling Star i zwykłego białego kundelka, potem pojawiła się Silvia i Pocahontas a dalej to już poleciało.
No to i tak jak lawina
Ja zaczęłam chyba od czerwca, kilka-kilkanaście ukatrupiłam
Teraz panicznie boję się zimy, bo kilka zaczyna źle wyglądać...