Mati, ja mieszam liście ze zwykłą ziemią ogrodową i z tego robię kopczyki różom
Iglaczki masz bardzo fajne, też lubię ich wiosenne przyrosty, są takie soczyście wybarwione No ale ketmia syryjska to dopiero cudo, mam nadzieję że moja też będzie taka piękna
Ja kopczykuję róże obornikiem bydlęcym. Jest bardzo łatwy do nałożenia i ściągnięcia (jeden ruch widłami). Może nie wygląda najpiękniej, ale leciutko posypuję to ziemią, tak tylko dla estetyki. Przekompostowany, bydlęcy obornik praktycznie nie wydziela zapachu (jeśli się go oczywiście nie porusza) a dodatkowo jest to wspaniały nawóz startowy dla róż . Wiosną zbieram pozostałą słomę i gotowe .
Aniu tak się zastanawiam czy ściągnąć włókninę s pod róż razem z korą ? Moniko gdzie torf nigdy bym go im nie dał to jak trucizna Kasiu mrozu jeszcze nie było w ogóle temperatura to najwyżej 1 stopień i dalej nie zchoodzi Kasiu zdjęcie ketmi z Września I tobie też miłego Teresko dziękuję bardzo ! Miłego dnia ! Edyto chyba tak zrobię bo w końcu od czego jest stajnia ze zwierzętami ... jak tam wpadnę to !
Dzisiaj dzień smutny .... dla wielu osób . 1 listopada Pogoda jednak na to nie wskazuje jest dość ciepło i słoneczko miło świeci
Chciałem posadzić róże i dwie trawki ale akurat musiało 1 wypaść dzisiaj może można jutro posadzić różę ?
A w ogródku wielkie pączkowanie Jako pierwsza wystartowała Nostalgie
Potem Pomponella Rhapsody in Blue , Augusta Luise ,Graham Thomas
[/b] Mary Rose , Biedermeier, Bernstein Rose , Kalmar Castle[/b]
Chwila chwila czy to nie listopad : a wygląda na marzec
A tu Pastella Która ma teraz takie żarówiaste kwiaty a ta jedna gałązka cały czas z białymi.... i sam krzew tyle jeszcze ma pąków
Tu nowe nabytki tylko zdjęcia nie za bardzo Dwie kostrzewy , Róża Giardina
A tu myślałem żeby ją posadzić ale i tak muszę tą tuję i hortensje przesadzić trzmielinę chyba zostawię .
A tu drugi kłopot co zrobić ze świerkiem bo rośnie w różach dosłownie
nie wiem obcinać mu gałązki na dole czy co bo nie przesadzę go ... on już rośnie tam trochę czasu... I cały czas trwająca Heidi Klum Rose ???
Może czas zakładać powoli wątek zimowy ? bo jakoś nudno proszę o sugestie !
Oj Mati Mati nawet nie zdajesz sobie sprawy jaka to radość
Oj to się pochwal pacz co krokusy robią
AA TA RÓŻA TO BADYL ??? SĄ LIŚCIE jak zakwitnie to na pewno pokochasz róże to przez nią tak zachorowałem na różyczkę ....
Ta kostrzewa to zielono żółta teraz też ładna
Łee,u mnie tego szczypiorku więcej niż z cebuli w doniczce
Jeden rząd pojedynczych szczypiorów,jeden rząd rodzin-po 4 szczypiorki,1 rząd par-żółte kiełki.
A róża stoi,stoi,stoi....