Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kamienne ścieżki pod dębem Cz.13

Post »

Wandziu cieszę się, że udało ci się spełnić marzenie, Szczególnie te na które czeka się latami sprawiają największą radość ;:333
Sami będziecie kładli kostkę ? Podziwiam ;:180 Mój brat był brukarzem, więc wiem, jaka to ciężka praca.
Teraz pewnie z jeszcze większym utęsknieniem będziesz wyglądała wiosny :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Justi, oj rozplenice to ja akurat bym chciała mieć wielkie, a moje to tak sobie raczej powolutku przyrastają, że nie mam już do nich cierpliwości. No ale ważne, że nie wymarzają, bo pierwsze, które kiedyś kupiłam, nie przetrwały zimy.

Zeniu, gdyby nie trawy to i u mnie byłyby pustki przykryte opadłymi liśćmi. Nic już nie kwitnie oprócz traw. Czasem tylko jakaś żurawka pokaże troszkę koloru.

Takasobie, takie wysokie trawy wystają spod śniegu i też jest zimą fajnie. Muszę za chwilę powiązać swoje w snopeczki, żeby ładnie przezimowały. A ty Miłeczko nie skusisz się na zasadzenie choć ze dwóch u siebie? Już widzę oczyma wyobraźni, jak ładnie by wyglądały z Twoimi daliami. ;:108

Heliofitko, już dzisiaj tęsknię do wiosny i do brukarskich prac. Chyba przez nie zaniedbam nieco przyszłoroczne nasadzenia, ale już była najwyższa pora na takie inwestycje.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie prezentują się trawy, te ich miotełki masz rację zimą będą piękną ozdobą, a zdjęcie trawy we mgle świetne.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Widzę że plany ścieżek przybierają coraz wyraźniejszy kształt a i zajęcie macie zapewnione na przyszły sezon.Super że udało się spełnić marzenia.
U nas też trwa walka z liśćmi , część już uprzątnęłam ale jeszcze wiszą wszystkie na jednym dębie i cierpliwie czekam aż opadną.Nie sprzątnięte są jeszcze z parkingu ale też czekamy aż znajdą się wszystkie na ziemi.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Wandziu jesienne fotki traw ;:333
Mnie najbardziej podobają się białe pióropusze miskanta Africa, są niesamowite ;:224
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wandziu, czy Herman Mussel cały czas miał takie jasne kitki? Ja kupiłam go zeszłej jesieni, ale przypuszczam, że dostałam inną odmianę, bo jest jakiś ciemny :? .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

DTJ, trawy, jak już wyjdą wiosną z ziemi, to potem cały czas właściwie są ozdobne. Dopóki się ich nie zetnie następnej wiosny. I daltego je tak lubimy.

Jolu, zajęcia z pewnością nam nie zabraknie, nie tylko na przyszły rok, ale chyba i na kilka następnych lat. Ale pomalutku się zrobi ;:108 U mnie opadanie liści z dębu jakby się wstrzymało na chwilę i połowa nadal wisi na drzewach. Wolałabym sprzątnąć wszystkie teraz i nie mieć na wiosnę kłopotu. Ale nic nie poradzę, na jednym dębie trzymają się te liście bardzo mocno, nawet największe wiatry ich nie strącają. Tak to jest z tymi naszymi dębami, Jolu.

Dorotko, rzeczywiście miskant Afrika robi teraz wrażenie, a w tym roku szczególnie ładne są te jego pióropusze. Troszkę mi się za bardzo zbliżył do takiej jednej róży, trzeba będzie z nią na wiosnę uciekać. ;:108

Edytko, ten miskant zakwitł u mnie pierwszy raz i faktycznie ma takie jasne kitki. Wyglądają trochę jakby ze sznurka. A kupowałam go u pana M.S.
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Wandziu trawy są naprawdę w ogrodzie przepiękne a fotki dajesz jak zawsze artystyczne.
U siebie nieco trawy przesortowałam nie wszystkie przypadły mi do gustu, ale bez nich nie wyobrażam sobie ogrodu, taka jakaś jestem niezdecydowana.
Czekam u Ciebie na festiwal cebulowych nie mogę oderwać wzroku od tulipanów, muszę co jakiś czas zerknąć tak po cichutku, jedynie poznasz po zdeptanych ścieżkach, sorki :wit

pozdrawiam jak zawsze Czesława, przytul ode mnie ;:138
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też nie chcę takich olbrzymów, ale co teraz mam zrobić? Nie wiem, czy on tak dobrze się u mnie czuje, czy to taki sam w sobie olbrzym.
Zdjęcia bajka ;:167
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Wandeczko ;:196 Pokazałaś piękną kolekcję miskantów ;:138 Szczególnie ucieszył mnie widok kwitnącego 'Afrika', ponieważ kupiłam go jesienią. Był tak cudownie, kolorowo przebarwiony, że nie mogłam się oprzeć...a jeszcze te białe, puszyste kwiatostany - bajka :heja
Zaintrygowała mnie Twoja hortensja 'White dom' - wygląda bardzo obiecująco: tak sztywno trzyma pędy. Pewnie skuszę się na nią w przyszłym sezonie :wink:
Bardzo się cieszę z Twojego spełnionego marzenia ! Oby wyśnione ścieżki udały się jak najpiękniej !
Pozdrawiam życząc słonka w duszy - zobaczysz, wiosna szybko nadejdzie ... ;:3
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Masz tyle pięknych traw, że aż dech zapiera ;:63 . Ja dalej nie mogę pojąć, czemu ich do tej pory nie widziałam, chociaż koleżanka za każdym razem, jak u Niej byłam, próbowała mi je pokazać :oops: . Powinna mnie walnąć w głowę, może wtedy by dotarło ;:14 .
Teraz będę nadrabiać zaległości :;230 . U Niej też mam jedną zamówioną na wiosnę :D .
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Taruniu, jak miło, że wpadlaś z odwiedzinami :D Wiesz, ja myślę, że róże wyglądają z trawami bardzo ładnie i moim zdaniem dobrze by było, gdybyś zdecydowała się na jakieś zwiewne trawki do towarzystwa dla różyczek. Tyle jest teraz odmian, że jest w czym wybierać. Fajnie, że nastała na nie moda. Co do tulipanów, to sporo nasadziłam w tym roku. Może gdy jeszcze znajdę jakieś niedobitki w supermarketach, to je kupię i dodam do swoich rabatek. Traktuję je jak jednoroczne, bo nie kwitną tak nieustannie jak niegdysiejsze stare odmiany. To samo z narcyzami. Są na jeden raz, przynajmniej u mnie. Obrazek

Margo, najwyraźniej masz dobrą ziemię dla miskantów. Pewnie, że z nimi już nic nie zrobisz, bo przecież ich nie wyrzucisz. Należy się tylko cieszyć, że są takie dorodne. Wiadomo, że trzeba będzie z czegoś tam zrezygnować i dać im większe miejsce, ale za to Twoje piękne okazy miskantów będą do pozazdroszczenia.Obrazek

Mufeczko, jak fajnie, że się odzywasz! ;:196 Dzięki za wizytkę :D Z miskanta Afrika będziesz zadowolona. U Ciebie to on się naprawdę ładnie i szybko rozrośnie. A właśnie to jego przebarwianie się jest imponujące. Wygląda jak płonąca pochodnia. Hortensja White Dom to spory krzew, ale kwiaty ma dość skromne, bardzo delikatne. Trzeba jej dać niemało miejsca. Mimo swojej sporej wysokości pędy ma rzeczywiście sztywne i to jest jej duża zaleta.
Również pozdrawiam Cię serdecznie i czekajmy razem na rychłe nadejście wiosny, może nadchodząca zima okaże się równie łagodna jak poprzednia :)Obrazek

Pulpa, ja Aniu zauważyłam piękno traw kilka lat temu w wątku niejakiego amadyna, który już niestety sobie odszedł do innego forum. Od tamtego czasu już ich trochę nazbierałam, a nasi producenci wciąż pojawiają się z nowymi odmianami. No cóż, są one niekłopotliwe, piękne i romantyczne, a także ozdabiają ogród przez bardzo długi czas, łącznie z zimą ;:108 Obrazek

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Witajcie w nowym miesiącu! Dzisiaj jest u nas piękny słoneczny dzień i zamierzam cały spędzić w ogrodzie, ciesząc się słoneczkiem i ciepełkiem. A dla Was na dzień dobry mam kilka porannych widoczków domowych :D Mimo że w ogródku rośliny kładą się spać, w domu fiołeczki budzą się do życia, co mnie bardzo cieszy, bo tymczasowe rozstanie z ogrodem czyni mniej bolesnym :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Skrętniczek
Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Ach Wandeczko, właśnie zastanawiałam się co słychać u Twoich fiołków, a Ty wstawiłaś ich cudne fotki ;:138
Buziaki słoneczne ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu jak dobrze,że masz swoje fiołki kolorowe:) Białasek śliczny i ta koronka ;:333
U mnie też jeden zaczyna kwitnąć :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”