

NasionkaBrakuje mi cząbru, estragonu, szczypiorku czosnkowego i zwyczajnego, kolendry. Mam ochotę spróbować z trawą cytrynową i czosnkiem niedźwiedzim.

Ogórecznika używam do wabienia pszczół


Danusiu suszenie warzyw, owoców i grzybów jest super tylko, że ja nie cierpię smaku suszonych korzeniowych, więc musiałam znaleźć inny sposób czyli słoiki. Choć bardzo brakuje mi zimą "prawdziwych" świeżych warzyw

3 litry wow, jest zapas w razie "niechcenia"


Gracha po prostu do piekarnika wchodzi mi 9 słoików nawet litrowych a do garnka 2-3, więc jest oszczędność i czasu i prądu. Lubię hurtowo, poza tym zwykle robię kilka rzeczy na raz, więc każde ułatwienie wykorzystuję. Polecam Ci spróbować. Słoiki ustawiam na kratce i nastawiam temperaturę na 100 stopni plus termoobieg. A i słoiki po umyciu też wyparzam w piekarniku
