Chałaputkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Chałaputkowo

Post »

Witaj .Mnie też się u Ciebie bardzo podoba ,masz piękne roślinki .Dalie cudne,pięknie Ci zakwitły.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Kłaniam się niziutko :wit
Powiem Wam szczerze że ja ............lubię swoją pracę , i ona mnie chyba też :;230 :;230 :;230
Z wykształcenia jestem projektantem mody i zupełnie nie wiem jak można wykonywać zawód , zgoła zupełnie daleko inny , można ;:108 kiedyś stwierdziłam że jak trzeba będzie to się nawet zegarków nauczę składać , zegarków nie składam ale ..... samochody ;:224 , serio , no może nie całkiem całe , ale jednak , w dodatku ciężarówki ...... ;:123
I naprawdę to lubię .... tylko czasami , zmęcz łapie i marudzę ale wciąż ;:134 , zresztą jak to dzisiaj jest modne , nie podoba się to szukaj gdzie będzie lepiej , a ja nie szukam , mnie się podoba ...
Brzmi jak z Misia , Łubu dubu , łubu dubu niech nam żyje ...... resztę znacie .
Ale to forum ogrodnicze nie zawodowe więc do rzeczy
Aniu - mój miłorząb maleńki , nazwę ma chyba od jakiegoś trolla , czy coś takiego ... nie pamiętam , dziś już wygląda tak , prawie bez liści ;
Obrazek
Małgosiu - wiem Małgosiu i dziękuję za miłe słowa , mam cichą nadzieję na wolne między Świętami a Nowym Rokiem . Dla Ciebie , chyba ostatnie ;
Obrazek
Gosiu -życzę Ci z całego serca , byś znalazła swoją wymarzoną pracę , ja pod tym względem zawsze miałam więcej szczęścia jak rozumu , na poprawę humorku dla Ciebie na różowo ;
Obrazek
Haniu - na jutro zaplanowałam tak zwane wykopki , u mnie jeszcze nie było nawet nocnych przymrozków , ale nie wyglądają już najlepiej , ostatnie deszcze zrobiły swoje , może jednak i dla Ciebie jeszcze jakieś zdjęcie dalii się znajdzie ;
Obrazek
Coraz mniej do pokazania , coraz bliżej zima ;:145 ...... ale też coraz bliżej WIOSNA :tan
Obrazek Obrazek
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Monisiu wstawisz Chalaputka ? Proszę ;:180
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Oto i on w pełnej krasie ;
tu jako tygrys ;
Obrazek
Sproket ;
Obrazek
z serii ; głodny jestem;
Obrazek
ta kałuża była brudna ;
Obrazek
pilnuję ;
Obrazek
i pan świata;
Obrazek
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
rosiowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 15:08

Post »

Cudny jest Chałaputek ;:167 ;:167 ;:167

Mówisz składasz samochody... Ja dłubię w motocyklu. I mam takie marzenie, żeby sobie takiego złomka odrestaurować i jeździć po wsi w orzeszku na głowie :)
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sesja zdjęciowa chałaputka super,model pierwsza klasa ;:138
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

A jak Chałaputek ma na imię? Chałaputek? Śliczny piesio. Najbardziej mi się podoba jako pan świata. ;:196
Motylki przyleciały? Fajne. I podoba mi się, że jesteś projektantką, bo ja nie znam osobiście żadnej. A teraz znam i może to wykorzystam ;:196
Ja też lubię moją pracę i czasami ona mnie też, ale wiesz odpocząć należy od wszystkiego. Nawet od samego siebie. :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Gosiu - ja wiem , cuuuuudny jest , też go kocham , a jaki urwis fju , fju
Grażynko - dziękuję , ma zdjęć jak dziecko , z różnych okresów dorastania , pamiętam jak go przemycałam do domu pod pazuchą , dziś ma już 3 lata ;:108
Małgosiu - Chałaputek ma na imię Rico , jak pingwin z bajki , mój synuś wybierał imię . Broń B... by to zabrzmiało jakoś samochwalczo , ;:131 szkoły robiłam w moim ulubionym mieście Krakowie , dawno , dawno temu i dawno tego nie robiłam , szyć też umiem , ......tego się chyba nie zapomina

Może jakaś migawka ogrodowa się jeszcze znajdzie ;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czuprynka modrzewia bardzo mi się podoba ;:215 , ja mam zwykłego ,jest już bardzo wysoki, igieł z niego co nie miara :wit a tego bałwanka sama wycinałaś :?:
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

To bardzo ciekawą pracę wykonujesz ;:oj Zawsze mi się wydawało, że samochody to taka ' męska domena ' :wink: Widać...kobieta też potrafi się odnaleźć w takim zawodzie ;:333 To wielkie szczęście wykonywać pracę, którą się lubi.

Wracając do ogrodu...Super, że ominęły Cię nocne przymrozki. U mnie dopiero tej nocy była dodatnia temperatura. Od zeszłego piątku cały tydzień nocą było na - :( , co tylko przyspieszyło koniec sezonu. Podmarzła mi hortensja ogrodowa, którą trzymałam w donicy :? Nie chciało mi się jej wstawiać do piwnicy i teraz mam za swoje lenistwo :roll:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Jaki Chałaputek :!: :!: :!: ;:167 ;:138 dzięki ;:196 .
Twój modrzew ten mop ;:224 śliczny a szyszkuje ?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Monia, no co Ty. Nic nie zabrzmiało jak to określasz samochwalczo. Ja tylko z tych kobiet co zero umiejętności szycia, nawet z doborem kolorów i ciuchów mam zawsze koleżankę, taką co ma zmysł. Ubrać do ludzi się trzeba, a ja ....najchętniej jeansy, koszulka, dresik....No, a teraz szykuje się Zuzki komunia, to chciałabym błysnąć jak to mama, wiadomo :wit
Modrzew na pniu to moje chciejstwo, nie zrealizowane do tej pory. Mam takiego zwykłego, ale chciałabym bardzo tego z dredami.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pamiętam, jak kiedyś kupiłam modrzewia szczepionego. Zawsze chciałam mieć takie drzewko, ale wcześniej obiecałam sobie, że już nic więcej sadzić nie będę. No więc ten modrzew miał być ostatni, zresztą podobnie, jak kilka innych roślin wcześniej. No a co było potem, to sami rozumiecie...
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p

Post »

Już po południu a za oknem wciąż mgła , nostalgia wisi w powietrzu , wspomnienia . Bardzo ciepło jak na tą porę roku , termometr na zewnątrz pokazuje 16 -ście stopni .
Wczoraj były tzw wykopki , czyli wszystkie dalie znalazły już schronienie w garażu , nie było jeszcze przymrozków by zwarzyć im liście , ale i tak wyglądały już okropnie a ponadto , bałam się że później mogę nie znaleźć czasu . Dobrze że misio kupił rozdrabniacz , bo zawsze był pełen kompostownik badyli po daliach , które rozkładały się dwa lata , teraz po zmieleniu , wyszła kupka , pociachana ładnie i rozłoży się błyskawicznie :tan . W ogrodzie zostały jeszcze kanny , ale ja już chyba nie chcę ich mieć , mam te ładniejsze w donicach i to powinno wystarczyć . Do zniesienia jeszcze agawy , kanny , hortensje , begonia , pelargonie - to do garażu , pod daszkiem na tarasie muszą jeszcze wylądować donice z różami , milinem i trawą pampasową , co to nie zakwitła w tym roku ;:185 . Nic nie okryte bo wciąż ciepło , róże , budleje nie obsypane , i strach w moich oczach a co jak mnie zima zaskoczy ?

Grażyno ;:196 - tak , bałwanek moje dzieło :;230
Dorotko ;:196 , moje hortensje wciąż jeszcze na dworze i całkiem ładnie się trzymają , ale z przymrozkami nigdy nic nie wiadomo , niby oglądam prognozę pogody ale .... ;:131
Mati ;:196 - w imieniu Chałaputka dziękuję , nie modrzew jak na razie szyszek nie miał ;:145
Małgosiu , Madziu - ;:196 , ten modrzew to zupełny przypadek , dwa lata temu , jesienią pojechałam do Ciastoramy po wycieraczkę pod drzwi , i oczywiście musiałam jeszcze wejść do działu ogród , który świecił już pustkami , w kącie zupełnie zapomniany stał łysy badyl , widok żałosny , etykieta modrzew cena 12 złociszy , więc ....... no i się odwdzięcza za ratunek ;:306
Dzisiejsze ;
Obrazek Obrazek
Róże
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
kwitną w najlepsze ;
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Pierwiosnki robią podobnie do moich krokusow :D a co z tego ze juz listopad wygląda na początek października ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”