Kolejna jesień w moim ogródku i znowu wiosna ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejna jesień w moim ogródku ...CD

Post »

Ivona44 za miłe słowa i pozdrowienia serdecznie dziękuję! ;:180 Nasienniki magnolii rzeczywiście ładne ja na ogół do góry zbytnio nie patrzę ale je przyuważyłam! :)
Iw Masz rację, jesień w foto jest równie piękna jak w realu :D Oby trwała jak najdłużej!
Tajka Ja zauważam i u Ciebie postępy w fotografowaniu Tereniu ;:108 Widać inny styl w kadrowaniu i nowe ujęcia ..A detale...ja się skupiam na nich bardziej bo mam perspektywy za mało... ;:190 Takie warunki mam u siebie ,że musiałabym fotografować i pokazywać stale to samo a to dla mnie za nudne bywa.
Ja też nie lubię pracować w ogrodzie jak jest już zimno i zwykle "odpuszczam".Ostatnio wybraliśmy się tylko na chwilę pozabierać jeszcze z działki to i owo i coś tam schować bo z góry założyliśmy,że jest za zimno...Ale zastaliśmy pracujących sąsiadów więc i my coś tam zaczęliśmy "grzebać" ..Zeszło nam 4 godz. ;:173 Wiele zrobiliśmy prac porządkowych i zimna nie odczuliśmy! ;:131 Najtrudniej się zabrać za robotę w takich warunkach a potem już poleci! :)
3 KOTY dziękuję za wizytę! :wit
ewamaj66 U mnie już w zasadzie tylko jakieś drobne okrywanie pozostało ale w ograniczonej bardzo ilości niech sobie radzi co ma wolę przeżycia..Żadnych nowości nie mam do posadzenia,wystarczająco zgromadziłam przez całe lato z biedą się uporałam z sadzeniem , wiele poprzesadzałam ...i mam dość na ten sezon!
Miło mi , że zaglądasz do mnie! ;:196

sadzonki koleusów już na parapecie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Widzę, że koleusy jednak uratowane ;:138 . Zrozumiałam bowiem, że wszystkie zmarzły. U mnie teraz +2*C i pewnie już cieplej nie będzie, więc 'daruję' sobie sadzenie cebul. Jutro ma być słonecznie, to pewnie będzie cieplej. Mam też jeszcze kilka doniczek z żurawkami do zadołowania. Przykrywać będę co nieco, jak złapie dłuższy mrozek. Materiały do okrycia gotowe, a jak zabraknie, to się utnie parę gałęzi świerkowych ;:173 .
Zdjęcia jak zwykle ładniutkie i 'obiekty' ciekawe ;:108 .
Życzę miłego dnia ;:196 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

A ja na parapecie mam sadzonki Argyranthemum frutescus - złocienia krzewiastego. To roślina o którą dopytywałem się.Koleusy główki pochyliły więc chyba
nic z nich nie będzie.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ach Maryniu cudowne zdjęcia ;:180 Piękną masz jesień ;:170
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Te Twoje lesne rabatki są urocze. Takie bajkowe.
Ja mam mech tylko w polbruku.
Zazdroszczę kwitnącej jarzmianki.
Nie wiem co ja robie źle, że u mnie one tak słabo rosną i kwitną
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poranna fotorelacja z balkonu...
Za oknem -3*C lekka mgła ...zimno ale jeszcze całkiem jesiennie chyba sporo wilgoci w glebie powoduje,że liście jeszcze się trzymają...nie jest żle!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia !

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Poranna fotorelacja była " naprędce" więc teraz podziękuje tym,którzy mnie odwiedzili ostatnio... ;:180

Pulpa222 Aniu pisałam,że wszystko zwiozłam bliżej domu z działki a ostatnio i z balkonu już wszystko przed zapowiadanymi przymrozkami zabrałam do domu. Nic mi nie zmarzło... :)
Za pochwałę zdjęć jestem Ci wdzięczna! ;:196 Dzisiaj byłam na działce , do południa było bardzo mokro , przemoczyłam buty bo za lekkie włożyłam. W południe już było bardzo fajnie,cieplutko i słonecznie. Jeszcze nie wszystko śpi choć parę rzeczy już zmarzło.
Ścięłam co tam się dało ale nie powiem,żebym miała jakąś zbytnią ochotę na to zajęcie...ot mus to mus!Jeszcze hosty niektóre dobrze się mają no i jeszcze innych trochę.

magry ja też zrobiłam sadzonki z mojego i mam na parapecie ale resztówka na działce jeszcze ładna,u sąsiadki umarzł...Koleusy w wodzie się odniedadzą jak tylko pochyliły główki a nie uschły.Ciekawe czy zapamiętam jego nazwę ;:306 Zapisałam ale czy zapamiętam,że zapisałam i gdzie??? ;:7 :oops:

dzisiaj na działce jeszcze wyglądał tak
Obrazek

anym bardzo jesteś dla mnie miła! ;:196 Bardzo dziękuję! ;:180

Margo2 Gosiu cieszę się,że Ci się podobają moje skromne rabatki . Mech mi się spodobał u koleżanki w ogrodzie choć miejsca z mchem też mam szczególnie w okolicy ujęcia wodnego i beczki na deszczówkę...Ale taki użyteczny na rabacie spodobał mi się !
Jarzmianka ta jasna kwitnie ponownie i ładnie się rozrasta , ciemne mam 2 i stoją w miejscu .Jedną podczas jesiennego przesadzania roślin na rabacie gdzieś mi "wcięło...Nie mam pojęcia co z nią zrobiłam :oops:
Już dawno miałam tę ciemną odmianę i też słabo kwitła aż zginęła po zimie . Te nowe też nie za bardzo...

Z dzisiejszego dnia...kto chętny ,żeby obejrzeć moje kadry, zapraszam..

chryzantemy nie tylko złociste
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
loretto
Obrazek
grand hotel ściga się z miskantem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam bywalców moich imiennych :D i bezimiennych :| serią ostatnie takie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu,przepiękny jesienny ten twój ogród, jeszcze sporo kolorów i fajnie ;:333
nie wiedziałam,że jarzmianki tak długo kwitną. ja ich wcale nie mam to i nic o nich nie wiem. :oops:
a chryzantemki masz śliczne ;:108
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22

Post »

Witaj Maryniu.U Ciebie to nawet jesień jest piękniejsza niż u nas.A ten koleusek jest prześliczny.
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Kolorki bardzo piękne. Choć to już końcówka sezonu to jeszcze ogród kolorowy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maryniu cudowne jesienne impresje. ;:138
Masz jeszcze na czym oko zawiesić w swoim ogrodzie, u mnie już wszystko zmrożone niestety .
Pozdrawiam . ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1 Aniu każdy dzień przynosi dzisiaj zmiany w ogrodzie to co wczoraj jeszcze ucieszyło dzisiaj już w niebycie... Taki mamy klimat.. :D .
hanna133 - czy moja jesień jest piękniejsza niż gdzie indziej ;:131 chyba nie ;:185 to złota polska jesień , tylko chyba należy się jej przyjrzeć z bliska...Nie wszyscy mają na to czas i ochotę ! :)
Koleuski mam najpopularniejsze z popularnych a fotka to wynik zabawy szkiełkiem i okiem...Mam tylko 3 szt i nie zamierzam mieć więcej,jak nie uda mi się przechować sadzonki przez zimę to na ryneczku kupuję za grosze jak mi się któryś spodoba.Dziękuję za odwiedziny i zapraszam jeszcze!

Margaret2014 miło,że wpadłaś! ;:168 Kolorów niestety z każdym dniem mniej...Staram się złapać jeszcze te ostatnie ... :D

Tajka Tereniu dziękuję za odwiedziny! ;:196 Dobrze się muszę " nagimnastykować" żeby mieć ... jeszcze na czym oko zawiesić ... :) Ale to jedna z ostatnich już niestety przyjemności w ogrodzie! :D

Przyśpieszam z fotkami, póki aktualne ...jakoś widok liliowców ,lilii czy innych wiosenno- letnich poza różami mnie nie nęci, ;:7 ..skoro odwiedzacie ;:180 i licznie zaglądacie to zainteresowanie jesienią w moim wydaniu sądzę nie tylko przypadkowe jest!

Moje ostatnie takie...

wczoraj rozczulił mnie widok tej hosty! Jej przymrozek nie straszny okazuje się ,że jeszcze kilka innych się nie przestraszyło!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje ostatnie takie...jesienne :)

bez pudru i cukrowania... ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Patrząc na Twoje zdjęcia doceniam urodę jesieni :D
Rzadziej zaglądałam, bo brak mi maszyny do forumowania :( Dziecko ze swoją się wyprowadziło, a M ostatnio na swojej pracuje do późnej nocy. Zamiast kupować rośliny powinnam zainwestować w komputer :?
Przymrozki panowały przez cały tydzień, tylko dziś była rano dodatnia temperatura.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”