Jadziu hortensja piękny kwiat ma jeszcze i liście nie uległy przebarwieniu . U mnie po tych ostatnich zimnych nocach
wszystko padło, jedynie trawy jeszcze oko cieszą.
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.
Jadziu ciekawe które kwiatuszki przeżyją te deszcze i czym będziemy oczka cieszyć ??
Tojad śliczny ja mam letni - muszę jeszcze zapolować na jesienny
złocień krzewiasty przechowujesz w widnej piwnicy ??? jest naprawdę śliczny
Róże i chryzantemy podbiły moje
TERENIU po dzisiejszym deszczowym dniu jestem ciekawa co będzie żyło Różane pąki na pewno ale co jeszcze .??????.Złocienia przechowuję w donicy na widnym korytarzu i podlewam co jakiś czas .Mam 2 jesienne tojady i wiosną chciałam je razem posadzić .Mogę Ci ze 2 bulwki odstąpić jeśli chcesz .Chryzantemy to druga a raczej trzecia moja miłość po różach i piwoniach a miejsca brak
HELU jutro już na pewno nie będą takie ładne .Pinky już opadają liście, ale ogrodowe jeszcze jakoś trzymają fason .Z traw mam tylko Obiedkę i Red Barona
TERENIU no właśnie masz racje też je kocham a zapomniałam o nich .Popatrz ile mam tych miłości ,żeby to jeszcze przełożyło sie na miejsce. Mam też nowe hortensje .Jedna sadzonkę od Halinki [eucomis]inną ukorzeniam ,mam Grandiflorę ukorzenioną przeze mnie .Limelight ukorzenioną przez Irenkę [adamiec] ukorzeniam też piłkowaną tylko nie wiem gdzie jej znajdę miejsce ,a także następną ogrodówkę o niebieskich kwiatach .Mam też miniaturową hortensję tylko muszę ja okryć na zimę .Roślinki krążą z jednego ogródka do drugiego i to jest fajna sprawa
DOROTKO Cardinal ma dwa ostatnie kwiaty i parę pąków. Chyba nie dadzą już rady ,więc najlepiej ,żeby poszedł spać.Muszę go w przyszłym sezonie objąć specjalną troską
MARYSIU to tojad Fisheri jesienny mam 2 sztuki ale nie rosną obok siebie dlatego wiosną muszę je posadzić razem
KAROLINO na pewno sama również ukorzeniasz kwiaty ,bo z tego co widzę to wytrawna z Ciebie ogrodniczka
DOROTKO specjalna troska polegać będzie na opryskach ,żeby tak nie chorował ,bo plamistość każdego roku go dopada .Potem nawet z kwiatami nie wygląda za atrakcyjnie Dostanie też nawozu więcej ,bo chyba więcej go potrzebuje.Zresztą wszystkie tegoroczne chore róże ,będa pod specjalnym nadzorem
MARYSIU kwiatki Abrahama ścięłam bo były całe namoknięte a po co ma sie wysilać .niech idzie spać .Dzisiaj zapowiadają -1 i ciekawe jak jutro będzie wyglądał ogródek .Dzisiaj zauważyłam czarne liście na niektórych chryzkach .Czy ścinasz pędy astrów przed zimą .ja znów wzięłam czółenko do reki i się bawię w przerwach między FO da Ciebie wspominki