Witam
Mam kilka pytań odnośnie osłonięcia drzewek i krzewów na zimę.
Kupiłem już białą zimową agrowłókninę mieszkam w centralnej Polsce (okolice Torunia/Włocławka). Drzewka i krzewy głównie są 1 i 2 letnie. Jeżeli chodzi o moje pytania to:
1. Kiedy należy okrywać te drzewka i krzewy? Obecna jesień jest raczej dość łagodna mamy powoli już koniec listopada a pogoda jak widać jeszcze bez przymrozków. Wstrzymać się z tym do grudnia?
2. Które z tych drzewek i krzewów okrywać? a może wszystkie?
Czereśnie Van i Buttnera, Śliwa Królowa Wiktoria, Morwa, Leszczyny Olbrzym z Halle i Crosford, Grusza Faworytka i Konferencja (drzewka 1 i 2 letnie)
Krzewy Jagoda kamczacka Atut, Duet, Wołoszebnica, Wojtek, Sinogłaska, Borówka amerykańska Blue Crop i Jersey, Agrest Hinomnaki Rot, Invicta, mucurines, Jeżyna czarna gazda, Czarna porzeczka Titania, Maliny Polana. (1 i 2 letnie)
Jabłoń (nie wiem jaka to odmiana), czerwona porzeczka (nie znam odmiany) 4-5 letnie.
3. Ktoś mógłby mi opisać jak okrywa się dokładnie te drzewka? To ma trochę przypominać "worek" na drzewkach czy inaczej?
Podam kilka zdjęć (z neta) moglibyście napisać które jest prawidłowe?
1.

2.

3.

4.

5.
4. Warto jeszcze pod tą agrowłóknina usypywać kopce ziemi na korzeniach? Nie planuję wapnować pnia, będę okrywał całe drzewka i krzewy, od ziemi aż do końca gałązek.
Z góry dzięki za odp.