Aniu sweety jeżyki dosłownie obżerają się na wyścigi. Ślimaków już od dawna nie ma, a więc zagustowały w suchej kociej karmie i gotowanym mięsku z porcji rosołowej.
Marysiu Masko konwalnik 'Nigrescens' powtarza kwitnienie, a przed jego zdjęciem jest ciągle jeszcze kwitnące liriope. Tak to różowy ciemiernik zakwitł jako drugi po białym, teraz czekam jeszcze na kwiaty tego ciemnego bordowego. Jeżyki są cztery, trzy dorosłe i jeden maluch.
Zeniu jak na drugą połowę października, to kwitnie jeszcze sporo roślin, ale pewnie już niedługo przymrozek ukróci ich zapędy. Cieszę się, że jeżyki wróciły, bo latem nie było ich widać. Mają już przygotowane ciepłe legowisko ze słomy i suchych liści, gdzie będą hibernować do wiosny.
Irenko adamiec już jestem z powrotem. Miałam trochę problemów ze zdjęciami, bo na dysku twardym zabrakło miejsca, a i czasu bardzo mi ostatnio brakuje, bo pogoda nie dopisywała i dużo pracy na działce jeszcze zostało.
Marysiu mar33 teraz już będę pokazywać zdjęcia, najpierw te ostatnio zrobione, a potem wcześniejsze. Jeszcze Was nimi zanudzę.
Dorotko DTJ_1 dużo roślin powtarza kwitnienie i jest jeszcze kolorowo, ale już niedługo nadejdzie pierwszy przymrozek.
Biały powojnik rośnie u mnie już ponad 35 lat, to bardzo stara i wytrzymała odmiana prawdopodobnie 'Toki', ale nie jestem do końca pewna.
Reniu bebeluch to trzmielina fortune'a szczepiona na pniu, prawdopodobnie odmiana 'Emerald'n' gold'. Kwitnie po raz pierwszy, bo wiosną zapomniałam przyciąć ją w kulkę.
Alu Biedronko641 ajanię mam od czterech lat. Tylko raz udało jej się zawiązać pąki kwiatowe, jak zrobiło się zimno ścięłam gałązki i kwiaty rozkwitły w wazonie. Jest ozdobna z liści i to mi wystarczy.
Jeże w tym roku przeczuwają chyba ostrą zimę, bo wychodzą ze swego legowiska nawet rano jak tylko pojawię się na działce i pałaszują wszystko, co tylko pojawi się w misce. Są nawet często szybsze od kotów.
Marysiu delospermo do wiosny jeszcze bardzo daleko. Musimy nacieszyć się tym co oferuje jesień np.kolorowymi koralikami.
Reni już odpowiedziałam powyżej, nie jestem tylko pewna, czy dobrze podałam nazwę odmiany.
Dzisiaj zapraszam na kolorowy, jesienny spacer.