Zakątek Annes cz4...złota jesień...
- Margo2
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...
U mnie szałwia omączona jest wyprostowana. Ta zwykła się pokłada.
Ciekawe dlaczego u Ciebie jest inaczej
Chyba, że ona ma za sobą blisko jakąś inną roslinke.
Może ucieka od niej
U mnie tak się zachowywała jedna. Teraz sobie przypominam.
Inne które miały luz są wyprostowane
Ciekawe dlaczego u Ciebie jest inaczej
Chyba, że ona ma za sobą blisko jakąś inną roslinke.
Może ucieka od niej
U mnie tak się zachowywała jedna. Teraz sobie przypominam.
Inne które miały luz są wyprostowane
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Aniu róże bardzo piękne i masz ich strasznie dużo odmian
,są przepiękne ..
..psinka kochana też lubi ogród

..psinka kochana też lubi ogród

- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jeszcze tak ładnie kwitną u Ciebie róże
Moje już powolutku kończą , chociaż nie wszystkie, ale ma się mocno ochłodzić, więc nie wiem czy zdążą
Twoja Giardnia i Lions Rose
Coś pustawo się robi na Forum...widać, że koniec sezonu się zbliża.

Moje już powolutku kończą , chociaż nie wszystkie, ale ma się mocno ochłodzić, więc nie wiem czy zdążą

Twoja Giardnia i Lions Rose

Coś pustawo się robi na Forum...widać, że koniec sezonu się zbliża.
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Aniu, trawki przy oczku pięknie się prezentują
A miskant pięknie się wykłosił, jak te pióropusze powiewają romantycznie na wietrze
Rozplenica piękna
Róże jeszcze ślicznie ci kwitną, nie widać ani chorych liści ani skoczków - u mnie jest ich masa
Psinka jak się wybiega na działce to potem musi przecież odespać a domu
Mój piesek to mógłby cały dzień siedzieć na dworze, nawet w niepogodę , a w domu też nie pośpi spokojnie , ciągle gotowa do wyjścia
Na trzy rozplenice to nie mam miejsca przy oczku , no może nie miejsca ale miejscówek
Ale na jedną na pewno się zdecyduję
Jak trawki pozwiązujesz, na pewno ładnie przezimują, no i przecież u ciebie jest ciepły klimat

A miskant pięknie się wykłosił, jak te pióropusze powiewają romantycznie na wietrze

Róże jeszcze ślicznie ci kwitną, nie widać ani chorych liści ani skoczków - u mnie jest ich masa

Psinka jak się wybiega na działce to potem musi przecież odespać a domu

Mój piesek to mógłby cały dzień siedzieć na dworze, nawet w niepogodę , a w domu też nie pośpi spokojnie , ciągle gotowa do wyjścia

Na trzy rozplenice to nie mam miejsca przy oczku , no może nie miejsca ale miejscówek

Jak trawki pozwiązujesz, na pewno ładnie przezimują, no i przecież u ciebie jest ciepły klimat

- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Aniu ile róż jeszcze u Ciebie kwitnie

Trawki przy oczku

Żurawki jesienią tak pięknie się przebarwiają

Fotka miskanta superancka

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładne kolorki gazani masz
róże piękne wciąż u /ciebie Anula
Pashmina dalej bardzo urokliwa, kiedyś miałam na nią ochotę, ale jakoś potem odpuściłam sobie.

róże piękne wciąż u /ciebie Anula

Pashmina dalej bardzo urokliwa, kiedyś miałam na nią ochotę, ale jakoś potem odpuściłam sobie.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Ochłodziło się konkretnie,wieje,pada deszcz,a brak słonka powoduje,że z lekka jestem posępna
Czekam na różyczki i tupię nóżką,chciałabym mieć już posadzone na swoich stanowiskach.
Dalie czekają do wykopania...jak tylko się pogoda poprawi jadę na działkę przygotować przed zimą to co konieczne.
Ostatnio zaczęłam przeglądać stronki ze skrętnikami.Zamówiłam kilka liści do ukorzenienia.Będę miała co pilnować i cieszyć,kiedy wypuszczą korzonki. Parapetowce zastąpią mi chociaż w pewnym stopniu kontakt z naturą
Pulpa jeśli chcesz swoje róże hodować w donicy to lepiej poczekać do wiosny,zamówisz sobie w marcu,potem w donice i czekanie na piękne pąki,a potem pachnące kwiaty
Gosiu szałwia się pokłada,a rośnie przy róży Bougle de Neige. Może rzeczywiście od niej ucieka?
Violu kiedyś miałam więcej,ale widzę,że teraz przetrzymują terminatorki
Psinka ogródek uwielbia.Jak tylko zawołam,że jedziemy na działeczkę,to zaraz kręci główką
Yorki mają to w naturze,żę zachowują się tak jakby rozumiały człowieka
Dorotko za oknem szaro,a ja taka jestem ciekawa,czy pąki zdążyły się rozwinąć u Garden of Roses? Pewnie deszcz je zmoczył
Coraz mniejszy ruch na FO,ale ja będę zaglądała tu przez całą zimę,czytam sobie inne wątki,poznaję nowe ogrody,na które latem nie mam czasu ...planuję wiosenne zakupy....a po świętach w styczniu sianie do kuwetek jednoroczne...nie dam się zimie
Kasiu tak bardzo zachwyciłam się miskantem z miotełkami,że filmik nagrałam jak na wietrze powiewają
Zimą będę się zachwycała i wspominała
Niektóre róże mają chore liście albo są golasami jak np.Jubilee Celebration
Czekam na Twoją rozplenicę przy oczku,super obrazek będzie
Ewuniu to już chyba ostatnie fotki róż,mokro się zrobiło,pewnie pąki pogniją...ale za to różaneczniki się napiją
Aniu może kiedyś Pashminę dokupisz? Ja lubię te kremowe kwiaty
Mam trzy fiołki afrykańskie,jeden ma pączki,które lada chwila zakwitną...to Wampir Kiss

Skrętniki to moja nowa miłość
Ten kwitnie od wiosny bez przerwy,ma ostatniego kwiatka i chyba pójdzie spać
Zamówiłam 6 liści i będę ukorzeniała

Pozdrawiam wszystkich jesiennie

Czekam na różyczki i tupię nóżką,chciałabym mieć już posadzone na swoich stanowiskach.
Dalie czekają do wykopania...jak tylko się pogoda poprawi jadę na działkę przygotować przed zimą to co konieczne.
Ostatnio zaczęłam przeglądać stronki ze skrętnikami.Zamówiłam kilka liści do ukorzenienia.Będę miała co pilnować i cieszyć,kiedy wypuszczą korzonki. Parapetowce zastąpią mi chociaż w pewnym stopniu kontakt z naturą

Pulpa jeśli chcesz swoje róże hodować w donicy to lepiej poczekać do wiosny,zamówisz sobie w marcu,potem w donice i czekanie na piękne pąki,a potem pachnące kwiaty

Gosiu szałwia się pokłada,a rośnie przy róży Bougle de Neige. Może rzeczywiście od niej ucieka?

Violu kiedyś miałam więcej,ale widzę,że teraz przetrzymują terminatorki

Psinka ogródek uwielbia.Jak tylko zawołam,że jedziemy na działeczkę,to zaraz kręci główką

Dorotko za oknem szaro,a ja taka jestem ciekawa,czy pąki zdążyły się rozwinąć u Garden of Roses? Pewnie deszcz je zmoczył

Coraz mniejszy ruch na FO,ale ja będę zaglądała tu przez całą zimę,czytam sobie inne wątki,poznaję nowe ogrody,na które latem nie mam czasu ...planuję wiosenne zakupy....a po świętach w styczniu sianie do kuwetek jednoroczne...nie dam się zimie

Kasiu tak bardzo zachwyciłam się miskantem z miotełkami,że filmik nagrałam jak na wietrze powiewają

Zimą będę się zachwycała i wspominała

Niektóre róże mają chore liście albo są golasami jak np.Jubilee Celebration

Czekam na Twoją rozplenicę przy oczku,super obrazek będzie

Ewuniu to już chyba ostatnie fotki róż,mokro się zrobiło,pewnie pąki pogniją...ale za to różaneczniki się napiją

Aniu może kiedyś Pashminę dokupisz? Ja lubię te kremowe kwiaty

Mam trzy fiołki afrykańskie,jeden ma pączki,które lada chwila zakwitną...to Wampir Kiss

Skrętniki to moja nowa miłość

Zamówiłam 6 liści i będę ukorzeniała

Pozdrawiam wszystkich jesiennie

- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Oj tak,jesiennie się pozdrawiamy,u mnie leje i wieje a róże czekają na sadzenie
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Annes!
Słusznie, nie dawaj się zimie!
I ten posępny nastrój, mam nadzieję, jest tylko chwilowy.
Wszystko przez to załamanie pogody akurat wtedy, kiedy trzeba będzie sadzić nowe róże
.
Moje mają nadlecieć już dziś
, a deszcz pada...
.
Wszyscy się pewnie spieszą z jesiennymi porządkami przed zapowiadanym solidnym ochłodzeniem, stąd mniej nas na FO. Sama widzę, że pracy nie ubywa, a ja tak lubię mieć ogród przed zimą wysprzątany, bo przecież będę na niego patrzeć przez cały ten nielubiany czas...
Skrętniki są piękne. Kiedyś w pewnej wsi widziałam na niskim parapecie całą ich kolekcję.
Jaki to był widok
. Życzę powodzenia w uprawie.
Pozdrawiam serdecznie - Jagi
Słusznie, nie dawaj się zimie!
I ten posępny nastrój, mam nadzieję, jest tylko chwilowy.
Wszystko przez to załamanie pogody akurat wtedy, kiedy trzeba będzie sadzić nowe róże

Moje mają nadlecieć już dziś

Wszyscy się pewnie spieszą z jesiennymi porządkami przed zapowiadanym solidnym ochłodzeniem, stąd mniej nas na FO. Sama widzę, że pracy nie ubywa, a ja tak lubię mieć ogród przed zimą wysprzątany, bo przecież będę na niego patrzeć przez cały ten nielubiany czas...
Skrętniki są piękne. Kiedyś w pewnej wsi widziałam na niskim parapecie całą ich kolekcję.
Jaki to był widok

Pozdrawiam serdecznie - Jagi
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Dwie już mam ,a co do pozostałych dostałam maila ,że paczka przekazana firmie kurierskiej,więc jak nie dziś to jutro będą
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Też już z niecierpliwością na różyczki czekam.
W tym tygodniu powinny dotrzeć, tak myślę, dołki już czekają
- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Aniu, u nas też pogoda szaro-bura i siąpi
Nici z pracy w ogrodzie
Czyli nie wszystkie róże ładnie wyglądają , to tak jak u mnie
Wykopałam wczoraj różę Braithwaite , nie wiem co z nią zrobić, jest wysoka ale tylko ma dwa pędy, mimo , że wiosną cięłam do ziemi aby się rozkrzewiła , nic to nie dało.
Ma takie piękne kwiaty, ale straszny z niej drapak i częściowo łysa , a korzenie - jak na pięcioletnią różę ma bardzo marne
Czy zasadzić ją jednak gdzieś czy całkiem wyautawać
, tak się zastanawiam ....
Trawy coraz bardziej mi się podobają , a te miotełki , no cudne

Czyli nie wszystkie róże ładnie wyglądają , to tak jak u mnie

Wykopałam wczoraj różę Braithwaite , nie wiem co z nią zrobić, jest wysoka ale tylko ma dwa pędy, mimo , że wiosną cięłam do ziemi aby się rozkrzewiła , nic to nie dało.
Ma takie piękne kwiaty, ale straszny z niej drapak i częściowo łysa , a korzenie - jak na pięcioletnią różę ma bardzo marne

Trawy coraz bardziej mi się podobają , a te miotełki , no cudne

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesz Aniu, że przez to ostatnie załamanie pogody, które nastąpiło także u mnie, jestem nawet zadowolona, że w tym roku nie zamówilam ani jednej nowej róży. Dla mnie okropnie nieprzyjemne jest to sadzenie, gdy jest zimno i deszczowo. Może na wiosnę się skuszę na coś nowego. Prawdę mówiąc, u siebie nie zauważyłam różnicy między różami sadzonymi jesienią i wiosną. A ty?
Aniu
kwitnące fiołki na parapecie to radosny widok, też co roku odmładzam stare kępki...niech zimą też będzie kolorowo. Kilka szt znowu się ukorzeniło, trzeba je tylko poprzesadzać do nowych doniczek...jakie jeszcze Masz kolorki