Mój ogródek z oczkiem cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogródek z oczkiem cz.4

Post »

Ilonko, dzięki za mile spotkanie ;:196
Jak zwykle za krótkie , tyle tematów do pogaduszek ;:136
Z Wellbeing jestem bardzo zadowolona, piękna róża i pięknie pachnie, chociaż u mnie już teraz liście w plamki.
Belveder u ciebie piękna, moja , podgryziona przez mrówki - pierwszy raz się z czymś takim spotkałam :evil: , slaba , ale mam nadzieję że w przyszłym roku da czadu ;:333
Popielone, tak sobie :oops: , a do obgolonego perukowca jeszcze się przyzwyczajam :wink:

Anuś, u nas też popadało ;:215
A teraz bardzo wilgotno się zrobiło i bardzo jesiennie ...
Nowe oczko jeszcze czeka na wkopanie , będzie przed domem, tamto jest za domem, od strony tarasu .

Bogusiu, to prawda ;:108
Przeróbki to trochę raczej z konieczności , ale nie powiem , takie przesadzanie sprawia też przyjemność :wink: W przeciwieństwie do ciągłego pielenia :lol:
Perukowce uwielbiam, mam ich kilka, w tym roku peruczki cały czas wiszą jeszcze na krzewach - a zwykle letnie deszcze i burze otrzepały je już latem :wink:
Chryzantemy ślicznie kolorowo kwitną , a hortensje w tym roku były bardzo dzielne i dalej zdobią ogród ;:215
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczko i lilie od Gieni ;:167

Obrazek

Obrazek

Kilka dzisiejszych, bardzo jesiennych obrazków

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Ale pięknie u Ciebie . ;:oj Boooskie róże .Pięknie porobione rabaty . :) Fajne kompozycje , pomysłowa jesteś . :wink: Dobry ruch pod tym świerkiem zrobiłaś .U mnie niestety mam tych świerków 10 ciągowo i też zrobię tak . :) Tylko myslę czy dać samą korę czy różnokolorowe kamienie i zrobić takie fajne paski . Kamienie wyjdą drogo pewnie . :? Będę zaglądał . :lol:

A oczko ;:167 . Za kilka lat też sobie sprawię jak dobrze pójdzie . :wink:
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Pawle :wit , zapraszam częściej :D

Ale komplementów , serdecznie dziękuję ;:180
Niektóre pomysły powstały ze względu na ułatwienie sobie pracy w ogrodzie, obwódki rabat z kamienia czy kostki, bardzo ułatwiają koszenie :wink:
Pod świerkiem również, teraz łatwiej będzie kosić i wygląda porządniej :wink:
W pierwszej chwili chciałam tam wysypać kamykami , ale pieląc resztki trawy pod świerkiem, zauważyłam że leży tam mnóstwo igliwia, więc ostatecznie wysypałam korę, która może przemieszać się z igliwiem, a na kamykach by to chyba nieciekawie wyglądało , tak myślę :wink:
Oczko w ogrodzie serdecznie polecam ;:333 , nie ma z nim aż tak dużo pracy a daje wiele radości i ludziom i zwierzętom ;:108
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

A widzisz , nie pomyślałem o tym .Masz rację .Liście z kamyków to można wybrać ale igieł już nie da się . :) Robisz wszystko porządnie i to mi się podoba .Ja tak samo będę na wiosnę robił rabaty z obrzeżami z kostki .Bo bez obrzeży to się dobrze nie wykosi . :?

Oczko za kilka lat zrobię bo też ma byc porządnie zrobione . :wink: A wszystko niestety kosztuje . :wink:
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Widziałam twoje kostki własnoręcznie zrobione , super wyszły ;:215 Będą świetne obrzeża ;:215

To prawda, lepiej od razu zrobić solidnie niż potem kilka razy poprawiać, ale oczywiście nie zawsze da się uniknąć błędów :wink:
Ja czasem zanim coś zrobię , przesadzę , zmienię , dość długo nad tym myślę , chodzę po ogrodzie, planuję :;230 , czasem roślinki czekają miesiącami na posadzenie :;230

Niestety ogród dużo kosztuje, i rośliny, kamień, nawozy czy dodatki .
Jak kiedyś policzyliśmy ,to nasze oczko kosztowało ponad 2 tys, wykopana dziura czekała na dokończenie dwa sezony, ze względu na kasę :lol:
Pomału zrealizujesz wszystkie swoje plany , będę trzymać kciuki ;:333
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Dzięki dzięki. :D

Wszystkiego niestety nie da się zaplanować i zawsze jakieś zmiany wychodzą w trakcie . :lol:

To przyzwoicie wyszło , myślałem że więcej . :wink: Ja to sam zamierzam wykopać je .Długo się zejdzie - pewnie z pół roku albo nawet rok . :)

dziękuję . :wink: Jakie masz plany na przyszły rok ? :wink:
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

My też kopaliśmy ręcznie, ale koszt folii , kamienia - zamówiliśmy łupek, pompa z filtrem - chociaż po paru latach padła i na razie jest bez , koszt roślin, chyba że dostanie się od życzliwych przyjaciół :D To trochę wychodzi :wink:
Ale ty pewnie zaplanujesz coś większego, masz tak dużo miejsca , to i kopania będzie więcej :wink:
Plany na przyszły rok- dobre pytanie :lol: , jeszcze nie myślałam o tym :D

W tym roku chcemy jeszcze umiejscowić oczko z formy przed domem, i chcę przygotować miejsce na malutki warzywnik .

A w przyszłym roku chciała bym zadbać o to co już rośnie, no może jedną rabatę wyłożyć agro i wysypać kamieniem, który mi został po likwidowanym parkingu .
A propos - parking z wysypanego kamienia to nasza największa porażka ;:124
Teraz wybieramy ten kamień- ręcznie, z ubitej ziemi ;:124 , i wykorzystujemy w inny sposób .

I chciałabym w przyszłym roku nacieszyć się ogrodem i poleniuchować na hamaku 8-)
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oczko w jesiennej szacie

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Podoba mi się bardzo . :) Jaki perukowiec ;:oj .A co to za liściasty krzew przy oczku ? :D

A odnośnie moich planów oczkowych to kamienia polnego mam sporo , także już jakiś materiał mam . :wink:
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu bajkowe oczko,śliczne ;:167
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuje Pawle ;:168
Ten krzew liściasty o który pytasz to laurowiśnia .
To super że masz kamień , sporo kosztów odpada :D , my nie mieliśmy, trzeba było zakupić .
Perukowców mam kilka,bardzo je lubię , ten nie jest największy :wink: , a ponadto został bardzo obcięty ostatnio :wink:

Dzięki Anuś ;:168
Lubię to moje oczko, a w tym roku z kwitnącymi liliami szczególnie je lubię ;:167

Jeszcze raz oczko, lato 2009 , widać i małego perukowca i laurowiśnię, a jakie malutkie tuje :lol: I piękne widoki za płotem :?

Obrazek

A tu w trakcie układania kamieni

Obrazek

I obecnie, perukowiec przed postrzyżynami
Obrazek

I po
Obrazek
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p

Post »

Dzięki za nazwę . :)

Ale tuje dużo urosły . ;:215

A perukowca strzyżenie na duży + , teraz wygląda bardzo ładnie . ;:138 Ogólnie on szybko rośnie ? Bo mam małego perukowca, w zasadzie dopiero go posadziłem . :)
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To cieszę się , że perukowiec po fryzjerze bardziej się podoba ;:333 , ponadto zyskałam miejsce i odsłoniłam rodki .
Posadzony był w 2009 r, czyli ma 5 lat u mnie, chyba szybko rośnie :D
A tuje w 2012 r rozsadzałam, bo rosły za gęsto, co druga została przesadzona , śmignęły potem bardzo w górę i w szerokość :D
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Rajciu :!: jak tu pięknie ;:138 piękny masz ogródek ;:215 a oczko profesjonalnie wykonane ;:oj
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”