Wiejski ogród Ewy cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski ogród Ewy cz.2

Post »

Wiosna będzie kolorowo w przedogródku jesienią również .Mojego iglaka na wrzosowisku też musiałabym poprzycinać ,bo już zasłania wrzosy. Na razie nie mam koncepcji a pod obciętym iglaczkiem będzie miejsce na nowe nasadzenia .Czy podsadzisz go Ewuniu limonkowymi żurawkami
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam w piątkowy wieczór. :wit

Aniu-Annes nawet nie będziesz wiedziała kiedy Ci porosną. Moje trawki też nie są wiekowe, ale dosyc szybko pokazały swą wielkośc. :wit

Asmo-Asiu nie bój się Zebrinusa. Rośnie grzecznie w kępie. Miskanty dopiero pod koniec sezonu nabierają ciałka, a potem na wiosnę znów zaczynają od zera.
Przy rabatce faktycznie jest rynna, ale tylko z maleńkiego daszku i to rozwiązanie tymczasowe.. :D :wit

Marysiu liście lecą. Dzisiejszy mój gośc miał możliwośc się przekonac o tym jaki szaro-bury jest teraz mój ogród. :wit

Jadziu nie wiem jeszcze co mi wyjdzie z tego iglaka. W najgorszym przypadku wytnę całego. O podsadzeniu żurawkami też myślałam, ale taką cienistą rabatę mam w planach pod Tamaryszkiem. Zobaczymy na wiosnę. Na ten sezon już mam dośc, a jeszcze muszę się rozprawic z jałowcem. :wink: :wit

Beti dobrego masz listonosza. Mój mi awizo zazwyczaj w skrzynce zostawia,choc jestem w domu lub ogrodzie, a do poczty 10 kilometrów. Bardzo się cieszę, że Ty jesteś zadowolona. Niech Ci zdrowo rosną. ;:196 :wit

Dzisiaj bez zdjęc, bo..... nie zrobiłam. :oops: Miałam baaardzo miłego gościa i zapomniałyśmy o fotkach. :lol:

No dooobra, to może jeden ze szkodników ogrodowych :D Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gość właśnie dojechał do domu i pod osłoną nocy wtargał wory darów do ogrodu ;:173 Trochę mi się oberwie, bo za późno przyjechałam, ale warto było bez dwóch zdań. Wychodząc z pracy czułam się lekko padnięta, a po spotkaniu z Ewą mam tak naładowane akumulatorki, że mogłabym teraz ze szpadlem powalczyć - niestety reflektor stadionowy nadal w sferze marzeń :wink: Ewciu ogromnie dziękuję za przemiłe spotkanie (bo za roślinki nie wolno) i następnym razem umówimy się na spokojnie ;:196 Na pewno będzie więcej czasu, bo nie będę już błądzić :wink: Cudnie było!
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

O jak fajnie Ania połączyła mnie z Ewcią :tan cieszę się, że się spotkałyście. Ściskam Was obydwie ;:4
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p

Post »

Ewakora pisze:Dzisiejszy mój gośc miał możliwośc się przekonac o tym jaki szaro-bury jest teraz mój ogród. :wit
Jaki szarobury? Kobito nie bluźnij ;:302 Róże kwitną, jakby był czerwiec, sumak się pięknie przebarwił, marcinki co prawda kończą, ale kolorem biją po oczach, datura trąbami dynda, a Ty tu o jakimś szarym czy burym... Rozejrzyj się rano dobrze, bo może pisząc to w ogród sąsiada patrzyłaś :wink:
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Ewakora pisze:Witam w piątkowy wieczór. :wit
Asmo-Asiu nie bój się Zebrinusa. Rośnie grzecznie w kępie. Miskanty dopiero pod koniec sezonu nabierają ciałka, a potem na wiosnę znów zaczynają od zera. :wit
hmmm,chcę go jednak przenieść....tylko mogę jeszcze teraz czy wiosną? :wit
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu właśnie sobie przypomniałam co Ci jeszcze miałam ukopac. ;:131 Za mało czasu miałyśmy. Trzeba to kiedyś nadrobic, a ogród szaro-bury i już. ;:224 :;230

Marysiu my tak na łapu-capu bez planowania i się udało. Ania pracuje we Wrocku, to przy okazji zaglądnęła do mnie, z czego się bardzo cieszę. :D :wit

Asiu jak sobie już rośnie u Ciebie, to zostaw go do wiosny w spokoju. Na wiosnę przesadzisz i będzie dobrze, a ile będziesz miała czasu na zaplanowanie mu miejsca ;:oj . :wit
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Ewo ale masz cudowne zwierzaki. ;:138 ;:138 cudnie sie kotek wyleguje pilnuje :heja
Iglaczki ładniejsze się zrobią bo gęstsze a i przestrzeń od razu jest...Nowa rabatka będzie piękna ja już to widzę. :heja ;:196
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p

Post »

Ewakora pisze:Aniu właśnie sobie przypomniałam co Ci jeszcze miałam ukopac.
Luz, kolejne kopanie dopiero na wiosnę. Za bardzo Ci się pochwaliłam, że tak na siebie uważam i w ogóle wszystko jest super, bo wczoraj mnie połamało i to tak konkretnie :evil: Będę szczęśliwa, jak uda mi się wsadzić przed zimą to, co czeka na swoje miejsce - pewnie skończy się szybką jednodniową akcją posadzenia wszystkiego w warzywniku, a dalej bawić się będę wiosną. Za tydzień czeka nas jeszcze jedna dostawa roślin, ale to już będą większe egzemplarze, więc z nimi będę ćwiczyć tylko palec wskazujący :wink: a pole do popisu zostawię mężowi.
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Ewa, przydreptałam za Anią-Wsianią i powiem tylko WOW ;:oj ,jak tu pięknie ;:138 . Pozwolę sobie zaglądać do Ciebie o podpatrywać rabaty
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam zerkających do mojego jesiennego ogrodu. :wit

Kasiu moje zwierzaki mają wolnośc i robią co chcą i gdzie chcą. Nie jest to może rewelacyjne rozwiązanie dla ogrodu, bo bywa że coś zniszczą, ale przecież ogród jest dla nas, a nie odwrotnie.
Przycinany iglak nie zgęstnieje, bo...... będzie wycięty całkowicie. Doszłam do wniosku, że w tym miejscu brakuje mi liści i koloru, więc teraz myślę co tam posadzic na wiosnę.:D :wit

Aniu przystopuj z pracami, bo zdrowia nic nam nie wróci. ;:108 Cwicz na razie palec wskazujący, ale też nie za bardzo, bo się małżuś zniechęci. :wink: Ogród nie zając i poczeka do wiosny. :wit ;:196

Marzenko Twoje,,Sosenki,, nie są mi obce i serdecznie witam Cię w moich skromnych progach. Masz duży ogród i doskonale wiem, że pracy i miejsca to Ci jeszcze dłuuugo nie zabraknie. Zaglądacze i podpatrywacze są u mnie bardzo mile widziani. :D :wit

A w ogrodzie jesień na całego, choc wciąż kwitną róże i nie tyloko one. :wink: Obrazek

Obrazek

Udało mi się wturlac na dużego skalniaka, to cyknęłam parę fotek z wysoka. Trochę ciemne, ale coś tam widac.
To tylko kawałek mojego ogrodu i małżuś dla skali porównawczej. :lol: :wit Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Ewo ! - masz przestrzeń,której nam brakuje....no,może nie w takim rozmiarze ,ale jakieś 5 arów dodatkowych -rozwiązałoby problem......Trawy w Waszym ogrodzie imponujące , a jesień ...nostalgiczna , pozdrawiam.... ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu to Ty masz wysoki skalniak skoro z niego robisz zdjęcia z wysoka ;:oj M. jakiś zamyślony czy zmartwiony...znowu mu zadałaś robótkę :?: :;230, a wracając do ogrodu to dlaczego u Ciebie nie ma liści, no wiem masz iglaki ale sąsiedzi nie mają drzew? u mnie coraz więcej liści na trawie i to nie tylko moich :wink: Miłego wieczoru ;:196
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lancetko miejsca mam sporo, ale i pracy nie brakuje. Nie do końca jest tak znośnie jak na zdjęciach, bo czasem nie wyrabiam, ale za to swojsko. :wink: :wit

Beti górny pułap nie za wysoki, ale zawsze to jakieś urozmaicenie. :lol: :wit

Marysiu małżuś wraca z pracy jak się już ciemno robi, więc w niedzielę wyszedł sprawdzic co ja nasadziłam przez tydzień. :wink: Skubany zawsze wyniucha nowo zakupione rośliny. :lol:
Liście u mnie są, tylko w większości jeszcze na drzewach.
Skalniak spory, bo ma ponad 2 metry wysokości i 50 metrów w obwodzie. Ostatnimi czasy pozostawiony sam sobie. Rośnie tam to co chce i czego nie lubią ślimaki i nornice. :wink:
Zdjęcie stare Obrazek
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu no piękny, chyba większe nie mają w Ogrodach Botanicznych ;:oj
Ty wiesz gdzie spędziłam ostatnią prawie godzinę?
Jakoś rzucił mi się w oczy Twój wątek wspomnieniowy i teraz jeszcze inaczej na Ciebie patrzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”