Witam, witam.
Prawie miesiąc mnie tu nie było- ale ten czas leci.
Błogie lenistwo trwało krótko ale dobre i tyle, trochę akumulatory podładowały się.
Prace jesienne są nie mniej wyczerpujące choć tej jesieni przy pięknej pogodzie nie można narzekać. Wykopki są na ukończeniu. Pozostały jeszcze kanny. Szkoda wykopywać, bo jeszcze ładnie kwitną. Nie było u nas przymrozków i pokazują się anomalie wśród roślin.
Emilko, Helenko.
W zasadzie staram się na bieżąco pokazywać co dzieje się w ogrodzie dlatego raczej nie pokazuję tego co było. Czasu nie cofnie a stworzy się w wątku mały bałagan.
Grażynko 46
Dziękuję za pozdrowienia. Również serdecznie pozdrawiam i zapraszam ponownie. Jest mi miło,że ogród mój podoba Ci się.
\Elu. Jakby mogło być inaczej i nie mam wątpliwości co do kwitnienia - na pewno zakwitną.
Lucynko. Jestem już dziadkiem więc pozwolę sobie na zwrot bez Pani. Ta forma zwracania przyjęła się tu na forum.
Jest mi niezmiernie miło powitać nowego gościa w moim ogrodzie i za słowa uznania. Gorąco pozdrawiam i zapraszam ponownie.
Aniu. Bylinowe hibiskusy u mnie zeszły na dalszy plan. Późna pora kwitnienia sprawia,że kwiaty są przeważnie zniszczone przez deszcze i wiatry. Ubiegłej jesieni przesadziłem je w miejsce mniej reprezentatywne - jako ciekawostkę.
Zytko U nas jeszcze nie było przymrozków. Dużo roślin jeszcze kwitnie. Hibiskusy też choć już ostatnimi kwiatami.
By nie było ponuro to trochę migawek z ostatnich dni w ogrodzie.
Jesień, jesień......
Rodzinka Astrów
Aster płożący (Aster speciosus ?Connecticut?)
Aster 'Lady in Black'
Aster sercolistny
Siewka floksa
To już ostatnie kwiaty ostróżki
Tojad
Lwia paszcza
Penstemon
Lobelia
Jeszcze krwawnik
Zniszczone przez wiatr ale wciąż kwitną
Jesienne róże...
Mr Lincoln upaja swoim zapachem...