Sukulenty - chromat II
- chromat
- 1000p
- Od: 29 gru 2010, o 15:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Sukulenty - chromat II
Pokazuje, ponieważ zrobiłem zdjęcia, a właściciele niech się chwalą w swoich watkach, ja tylko pokazuje co widziałem
a było co oglądać

Pozdrawiam Krzysiek
- chromat
- 1000p
- Kontakt:
Dziś pokazuje rośliny z Kolekcji Marka G. Dużo z was go zna
Mnie to co się podoba to podejście do szczegółów, rośliny z tej samej grupy, tego samego rodzaju ale duże "zagęszczenie" stanowisk. To może się podobać, widać dużą zmienność i różnorodność świata przyrody !
Wg. mnie tak powinno się kolekcjonować te rośliny.

do takiego poziomu chciał bym dość z moimi haworsjami, patrzysz, niby to wszystko to samo, ale w takiej grupie widać różnicę pomiędzy odmianami, na nawet konkretnymi stanowiskami !
Zdjęcia poglądowe znów mam nadzieje, że się właściciel nie obrazi, ja chwale chłopaków za podejście i pasje !

Wg. mnie tak powinno się kolekcjonować te rośliny.

do takiego poziomu chciał bym dość z moimi haworsjami, patrzysz, niby to wszystko to samo, ale w takiej grupie widać różnicę pomiędzy odmianami, na nawet konkretnymi stanowiskami !
Zdjęcia poglądowe znów mam nadzieje, że się właściciel nie obrazi, ja chwale chłopaków za podejście i pasje !

Pozdrawiam Krzysiek
- hen_s
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z wejścia fotografowałeś. Dalej się nie dało podejść?
Piękna to kolekcja, bardzo dużo dobrych, dorodnych roślin w kilkunastu rodzajach - kaktusy i sukulenty. Wydaje mi się, że taka... wzorowa.
Tylko dlaczego właściciel na swoim wątku nie pokazuje tych widoków to ja wcale nie wiem...

Piękna to kolekcja, bardzo dużo dobrych, dorodnych roślin w kilkunastu rodzajach - kaktusy i sukulenty. Wydaje mi się, że taka... wzorowa.

Tylko dlaczego właściciel na swoim wątku nie pokazuje tych widoków to ja wcale nie wiem...

- chromat
- 1000p
- Kontakt:
sporo zdjęć mi nie wyszło, było już za ciemno i nie wyrabiałem 

Pozdrawiam Krzysiek
- Akwelan_2009
- Od: 10 sty 2009, o 19:27
Chociaż to rośliny nie z mojej "bajki", to przyznam się bez bicia, że z wielkim zaciekawieniem oglądam tak "dopieszczoną" i "dopracowaną" kolekcję z pięknie rozrośniętymi roślinami - wielki
i
dla Właściciela. Wiem również, że jest w posiadaniu pięknych okazów Adenium, których również nie pokazuje, a bardzo chętnie bym zobaczył jak rosną, może już kwitną, a tym roślinom chętnie kibicuję u Forumowiczów, jak również tym kilku sztukom, którymi sam się opiekuję.

Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
Ja również wiem, że Marek ma inne cuda, ale te poglądowe zdjęcia mnie zachwyciły, choć powszechnie wiadomo, że kaktusowa jestem tylko trochę. Uwielbiam taki ład i porządek, a przyznaję Krzysiu rację, że właśnie w takich sytuacjach dopiero widać różnice między roślinami. Do tego ład i porządek - aż serce rośnie 

- mrooofka
- 1000p
- Od: 4 paź 2014, o 20:37
Fantastyczna kolekcja. Nic tylko patrzeć i podziwiać.
Chciałam się zapytać co to za "murzyniątko" na drugim zdjęciu
Chciałam się zapytać co to za "murzyniątko" na drugim zdjęciu
- chromat
- 1000p
- Kontakt:
co do roślin pytajcie Marka, ja tylko byłem kronikarzem 

Pozdrawiam Krzysiek
- mgr_
- Od: 24 paź 2010, o 18:37
Sulcorebutia mentosamrooofka pisze:Chciałam się zapytać co to za "murzyniątko" na drugim zdjęciu
- chromat
- 1000p
- Kontakt:
Uffffff dobrze, że właściciel coś napisał - nie dał bym rady 

Pozdrawiam Krzysiek
Krzysztof dlaczego miałbym się obrażać, przecież pokazujesz moje ulubione roślinychromat pisze:... chyba Piotrek się nie obrazi jak wrzucę foty z jego "podwórka", bo choć młoda kolekcja to "zaczyn" w stronę Mammillarii iście wspaniały![]()
A szklarenka do pozazdroszczenia

No, a szklarenka jak widziałeś może i fajna ale mała.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
sulki pierwsza klasa, zawsze kaktusy stojące w kupie robią wrażenie. Lubię takie fotki jednego rodzaju, można wtedy zaobserwować różnice. I co najważniejsze sulki są bardzo różnorodne i cudnie kwitną
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Też po latach się do nich przekonałem - teraz szukam dobrego źródła aby się w nie zapomóc...
- chromat
- 1000p
- Kontakt:
Marek ma sporą kolekcje i się to fajnie ogląda, nie można się nudzić. Tymi roślinami (sulki) chciałem pokazać różnorodność - to jest ciekawe. Choć moje zdanie jest ciut inne i pewne zostanę posądzony o herezje ale co tam.
Sulki, rebucjowate, dla mnie to ładne ale takie "POP-owe" kaktusy i rozumiem ich popularność, nie mam nic przeciwko, kolorowe, ale takie bardziej off'owe, "białe mammillarie" takie mikrusy, notocactusy, czy parodie, a nawet lobivie czy pediocactusy są dość ciekawe i nie takie topowe.
choć jak bym miał możliwość to bym się nastawił kompletnie na Afrykę. To temat mało zgłębiony i ciągle znajduje się coś nowego, jak nie ma wojen czy eboli

Sulki, rebucjowate, dla mnie to ładne ale takie "POP-owe" kaktusy i rozumiem ich popularność, nie mam nic przeciwko, kolorowe, ale takie bardziej off'owe, "białe mammillarie" takie mikrusy, notocactusy, czy parodie, a nawet lobivie czy pediocactusy są dość ciekawe i nie takie topowe.
choć jak bym miał możliwość to bym się nastawił kompletnie na Afrykę. To temat mało zgłębiony i ciągle znajduje się coś nowego, jak nie ma wojen czy eboli

Pozdrawiam Krzysiek
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
No do lobivi sie zgodzę . mnie osobiście interesują rodzaje które mają sporo gatunków i odmian .