Dzięki Wszystkim Gościom - miłe, że wpadacie, że piszecie
Ewciu Gajowa byłam u Ciebie natychmiast aby obejrzeć kwitnący Piilu - zdjęć - niet

. U mnie jest to niejako clematis sztandarowy, byłam więc bardzo zainteresowana. Nic to, poczekam, tak wyjątkowe zjawisko uwiecznisz na pewno.
Mój Piilu i Mr President
Są ze mną od początku. Wsadzone jako pierwsze roślinki razem do kupy - nie znałam się na roślinach a one były tak maleńkie ...... (prezenty na nową drogę życia

)
Piilu zakwitł natychmiast. Prezydentowi zabrało to .... rok
2011
2012
Mr President - jednym kwiatem
2013
2014
Iwonko mój odstraszacz też piszczy irytująco, co 30 sek wydaje z siebie takie cichutkie, denerwujące bzyczenie. Zastanawiam się nad nowym miejscem dlań - siedzący przy werandce i piszczący - wypłoszy ...... wszystkich gości
ewa w powojniki są piękne. Ja jestem bardzo niecierpliwą ogrodniczką

Mam np jeden (Kiri Te Kanawa) , który tak katuję zmianami miejsca, że obawiam się odmowy współpracy.
Jest śliczny ale nie lubi towarzystwa. Ucieka od innych roślin. Dosłownie. Posadzony w towarzystwie - zamiera w górnej części, po czym wypuszcza nowy pędzik 30 cm dalej. Ale robi to po miesiącu .... Wyrwałam nową gałązkę, myśląc, że to chwast
Kiri Te Kanawa
Tak samo zachowuje się Diamond Ball. Też ucieka. No i z tego powodu są ciągle przenoszone. Zanim właścicielka zrozumiała, że o towarzystwo chodzi - dużo wody spłynęło Wisłą
Diamond Ball - świeci jak prawdziwa diamentowa kula
ewa321, mati, e-babciu - dzięki za ciepłe słowa
Zawsze może być lepiej.
Na przykład tak
To Daria (
dbuba tak upiękniła moją działkę. To jedno z pierwszych zdjęć, z okresu, gdy "przejęłam władzę" na działce czyli 2011 rok (wczesna wiosna)
Jak Wam się podoba ?
Mnie bardzo, zwłaszcza ta rzeźba na tle starego zeschłego drzewa (po prawej) ...... w tej bujnej zielonej .... zieleni
Jak żyję, nie dochowałam się tak szmaragdowej zieloności .
Daria duży buziak
Że też wcześniej Cię nie poznałam - jak pięknie mogła by wyglądać moja działka ..... w 15 min. Bez kopania, grzebania ..... fotoshop ..... i cześć