Trochę się dziwię, że w Jaszkowie jeszcze nie ma Cała impreza niczym nie odbiega od tej we Wrocławiu No może tylko mniej Takich olbrzymów jest ale z roku na rok coraz lepiej
Wszędzie jest potrzebny wolny czas aby się zająć GPC. Jestem po wstępnych rozmowach z Bartem prowadzącym GPC, jak również z organizatorem tegorocznego Festiwalu, zobaczymy jak się potoczy sprawa.
Opierając się na wypowiedzi D.K zamieszczonej w gazecie METRO nasuwa się refleksja,ilu potencjalnych,chcących rozpoczać po raz pierwszy hodowlę giganta zdecyduje się wydać 50 zł za nasiono ,nie posiadając wiedzy o kiełkowaniu czy uprawie,ilu podejmie to ryzyko(1nasiono to za mało moim zdaniem).Nie mówię tu o zaprawionych w bojach hodowcach gigantów.Każdy hodowca ma prawo ustalać cenę-takie jego prawo,popyt zawsze weryfikuje cenę.Osobiście czekam na ukazanie się nasion w sprzedaży-kupię kilka jak się uda,lepiej niech zarobi swój(poniósł koszta +wolny czas,co dla młodego człowieka ma kolosalne znaczenie).
Uprzedzając -też nie posiadałam wiedzy o uprawie,ale podjęłam ryzyko(tylko nasiona miałam dużo tańsze).
Za wielką wodą są dużo droższe,ktoś napisze(to fakt),ale w pakiecie od 5-10 szt są też i tańsze.
Na tym kończę swój jubileuszowy(500 post),który nie będzie tzw.włożeniem"kija w mrowisko"
PS.Jak się uda kupię też nasiona kabaczka,pomidora,tykwy od Dominika K.Takie są zalecenia mojego M.(ważne zebym była zadowolona jak twierdzi).
Bardzo ubolewam że nie ma u nas oficjalnych ważeń GPC. Nie mówię żeby było od razu w każdym województwie ale w kilku miastach tak by każdy miał dobry i bliski dojazd. Mam nadzieję że już na przyszły rok coś się zmieni w tej sprawie.
Pasjonat olbrzymich warzyw, ostrych papryczek i wszystkiego co zielone
Błażeju gratuluję udanej imprezy dyniowej i oczywiście Twoich super okazów 122kg i podziwiam
i zazdroszczę .W sobotę planuje napocząć swoją dyniową Panią ciekawe ile ma kg