Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

Kwiatek ładny, ale ta błękitnooka śliczność, ciągle się nią zachwycam ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ja też. ;:167
No i ilością kolorów w ogródku o tej porze. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No,takiej żurawki nie widziałem :shock:
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękna żurawka :D i różyczki ;:333
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu, miło się robi od samego patrzenia na zdjęcie ogniska. Atmosfera nie do pobicia przez jakieś grille. Czekam na zdjęcia z wyjazdu. Jakoś od dobrych dwóch lat nie udaje mi się dotrzeć do Nałęczowa rekreacyjnie. Kaiser jest cudny nawet gdy stracił płatki - czupurek.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Anka, gdzieś była, pochwal się...bo nie doczytałam. A fotki jak zwykle koją oczy i duszę. Kota masz super fajnego, te błękitne ślipia.Kiełbacha z ogniska mniam mniam.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też w piątek paliłam ognisko. Mam tyle wyciętych roslin, że będę to robiła chyba całą zimę.
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

U Ciebie jak zwykle ciepło, miło i przytulnie!!

Piękne masz widoki, te zachody słońca....
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

pogoda cudna 20 stopni, słońce, normalnie lato!!! ;:138 ;:138

ASK_anulla-Anulka; kogra-Grażynko Zimowity mam w kilku miejscach.Wiem,że żółte nawet są,ale ja ich jeszcze nie mam.
Dzięki za miłe słowo.A co do róż, nie mam innego miejsca, tylko słoneczne, ale jakoś dają sobie radę. Ja czasami też widzę u innych ,że taka sam róża, a jakby inna.
Eden Rose, zamówiłam ,czekam na nią.Trochę mnie martwi,że ona podmarza. Może nie .Bo planuje ja nie daleko pergoli, a to nie jest miejsce zaciszne. Zobaczymy jak będzie.:roll:
A owadziki, jest pogoda to i buszują w ogrodzie na czym się da.Ale rojami na marcinkach.
Ja jeszcze nic nie zrobiłam z jesiennych prac.Może w tym tygodniu mieczyki wykopię. Begonki,dalie jeszcze mają kwiaty, to żal je ruszać.
Ognisko bardzo lubię,ono ma w sobie i magie i taki ciepły klimacik, nie tylko od ognia, prawda??
Zdjątek w Nałęczowie nie robiłam.Sorki, nie wszystko trzeba upubliczniać,Jestem tam co roku.W tym roku bardzie cieszyłam się cudną aurą nałęczowską , jesienią,znajomymi, tym czasem wspólnym i mężem. :D

Anna11-Aniu; Helen ;PEPSI-Małgosiu Czasami jest potrzebny wyjazd i czas prywatny, dlatego nie robiłam zdjęć.
A wyjazd był bardzo udany. ;:173
Ognisnko jest zawsze superowskie i przyjemnie przy nim posiedzieć, po zachodzie słońca jak chłodek trochę się robi. :)

Violu K Ostatnio dałam trochę więcej tych zdjęć, to i dłużej się otwierały.A takich małych to ja nie lubię.Na większych bardzie wszystko widać.A zresztą i tak je dużo zmniejszam.
Czasami nawet pod światło jakieś zdjatko się uda i jest ciekawe, właśnie jak te sumak.Na nowe róże czekam juz z niecierpliwością.ale jeszcze nie mają. ;:65

Jolu1- O, widzisz,Tak, byłam w Nałęczowie,Nawet przejeżdżałam przez Motycz...może kiedyś jeszcze będzie tak okazja. W każdym bądź razie dziękuję za zaproszenie, rozumiem,że jest otwarte ???

Dorotko350 Marcinki teraz wyglądają przepięknie, jak już z dnia na dzień kolorków mniej, to one czarują.
Augusta Luise piękna, trochę też plam dostała na liściach .Ale trudno.Na przyszły rok,musze bardziej pilnować wiosennych oprysków. A później jakieś w lecie też stosujesz ??
Z Leosiem jeszcze się łamię. ;:153

tara O j dzięki za odpowiedź co do róż.A Bordure Rose to już nie wiem,kiedyś ktoś mi powiedział,że to ona. :roll:
Zaraz sprawdzę Handel.

AGNESS-Aguś To prawda, jesień cudna.Słońce raczej nic nie przypaliło mi oprócz host,Już nie są takie ładne, wiec ich nie pokazuję.
A jesienne róże cieszą jak te pierwsze.Jeszcze czekam na zamówione 7 nowych. :heja

wsiania-Aniu Witaj w moich progach i zapraszam częściej.Dziękuję za miłe słowa. ;:168 Każdy tworzy swój " zielony zakątek wg, swoich upodobań, gustu i chciejstw, prawda ?Ty tez masz pięknie ;:108 Szerszeniowi nie przysłuchiwałam się,bałam się bliskiego spotkania z nim :306
Ależ zapraszam na te długie zimowe wieczory do prześledzenia wcześniejszych wątków.ciekawa jestem opinii o nich. ;:153

Iwonko0042 No pewnie, kwiatuszki cieszą, ale Fiona korzysta tez z ciepełka i buszuje po ogrodzie i po za nim też.ciągle chodzi na polowanka i ciągle coś przynosi ;:173

Tulap-Mateuszu ; mati1999-Mateuszu No widzisz jaką mam wyjątkową, jedyną w swoim rodzaju żurawkę ;:167
A róże o każdej porze roku zachwycają.

Margo2-GosiuJa staram się na bieżąco wypalać, nie potrzebne gałązki.Teraz sąsiad jeszcze przyciął mi drzewka owocowe, także tego było.a trzeba ,żeby ładnie wyglądała na działce to spalić trzeba.

misiaczekm-Piotrze Witaj!
Bo jeszcze ładna jesień, toi kolorki są .a zachody to zawsze są piękne, chyba ,że zachmurzy się niebo i słonko się schowa, to jest jak jest.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Vanilka
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hortensja Magical Fire
Obrazek
Obrazek
Echinacea Supreme Cantaloupe
Obrazek
[/URL]
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :)
Biorąc pod uwagę, że zaczynaliście od ugoru /podobnie jak my/ chapeau bas za ogrom pracy jaką włożyliście w powstanie ogrodu i jej spektakularnego efektu! ;:180
Fiona rozbrajająca! ;:166
Śliczne lilie :) My wiosną nabyliśmy drogą kupna kilkanaście cebul na targowisku, miały być kolorowe..miały..tymczasem po zakwitnięciu okazało się, że mamy jeden wielki róż ;:151
Jesienią zrobiłam zakupy w renomowanym sklepie, zobaczymy wiosną z jakim efektem.
Pierwszy raz spotkałam się z cudem pod nazwą naparstnica rdzawa, ląduje na liście "chciejstw" :)
Mnogość odmian róż powala na kolana ;:180 , dziękuję za nazywanie w/w "po imieniu", łatwiej będzie wiosną dokonać wybory, gdyby jeszcze sprzedawcy byli uczciwi, ech ;:153
Spacer po Twoim raju to czysta przyjemność, będę wracać ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

kryzysowaWitaj w moich progach.Tak to się u mnie zaczęło od ugoru.Dziękuję za miłe słowa.
Teraz już i nam jest przyjemnie patrzeć na działkę.a roku na rok, będzie jeszcze ładniej bo roślinki rosną.Jana targu kupowałam co najwyżej 3 lub 4 lilie.a tak w ogrodniczych i wysyłkowo.I raczej się wszystko z liliami zgadzała.Ale pomyłki wszędzie się zdarzają. ;:108 Mi w hostach tak było.
naparstnica rdzawa faktycznie jest inna. ma mniejsze te kwiaty ale takie oryginalne :D
Róż mam ponad 20.Teraz czeka na 7 nowych.
Jak miły spacer to oczywiście wracaj, zapraszam ;:113
Dla Ciebie clemek
Obrazek
i żabia lilia- trójsklepka

Obrazek
Trojeść bulwiasta kwitnie.A inne już mają nasienniki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Aniu u Ciebie jeszcze lato na całego. Trojeść bulwiasta kwitnie. U mnie już w nasiennikach puchowych.
Piękne ujęcie trójsklepki ;:215 :heja
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu Vanilka Twoja przeurocza,a kociak słodki :uszy Clemek fioletowy tak ładnie teraz u Ciebie kwitnie? ;:oj
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Aniu, masz rację, że trzeba mieć część życia tylko dla siebie. Myślałam, że może znowu miałaś wyjazd służbowy :) . Patrzę i szukam jesieni u Ciebie, a ona ciągle omija Twój ogród. Ja już wykopałam dalię, bo wystraszyły mnie przymrozki nad rzeką. Za to spóźnione mieczyki kwitną, jak w lipcu :lol: . Śliczne astry. Taki jasnofioletowy i u mnie już pokazał kwiatuszek ;:196 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Kontakt:

Post »

Widzę że masz sporo clematisów jaki byś polecała na początek taki nie wymagający?Kiedyś miałam 2 ale mi zginęły ,na wiosnę chcę znów spróbować :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”