Nie mogłam się doczekać, by wam to pokazać. Zakwitł miskant chiński 'Zebrinus'

Nie myślałam, że kiedykolwiek to nastąpi. Niekiedy sprzedawcy wręcz twierdzą, że nie kwitnie. Mam tę trawę od 3 lat i to jej pierwsze szczoteczki

Musicie mi wiec wybaczyć ilość zdjęć, ale moja radość jest WIELKA
Teresko (tesia39)! Nie widzę przeszkód byś sobie zrobiła wiosenny urlop w górach. Wiem, że dawno nie byłaś na urlopie, więc

Dzielżan do odebrania. I nie koniecznie tylko on. Dla Ciebie jedna z moich chryzantem
Małgosiu (małgocha1960)! I ja nieco przyklapłam, ale o tej porze roku to normalne. A radzić sobie radzę, bo muszę...Nie mam wyboru. Ma to swoje zalety, ale ma i wady. Pozdrów ode mnie eMa
Aster 'Golden Sunshine'
Kasiu (kubasia)! Możesz podeptać za mnie, jeśli tylko chcesz

I już lepiej żadnych opadów nie zamawiaj, bo będzie jak wtedy, gdy zapragnęłaś zobaczyć śnieg w górach...
Dzbanek z rojnikami. Podobał Ci się
Moniko (monia_2012)! Cieszę się, że Ci się podobają zdjęcia
Dla Ciebie dzięgiel ozdobny
Elu (ElleBelle)! No co jak na co, ale na suszę to ja nie mogę narzekać... Ale czym bardziej na północ, to susza była w tym roku większa... Co do wróbelków w sumie także nie wiem, co spowodowało takie ich wyginięcie
My girl
Dorotko (dorotka350)! Kosmos ma jednak jedna wadę - zwiesza kwiaty. Lavender Ice u mnie ma około 35 - 40 cm i rośnie w słonku. Wyrywna to ona nie jest

Ale kolor kwiatów wiele kompensuje...
Sosna wejmutka 'Tiny curls'
Andrzeju (any57)! Jeszcze w czasach mojego dzieciństwa wróbli było mnóstwo. Populacja kopciuszka (popularnego wróbla), jak się oblicza, spadła o 1/3 z zupełnie niejasnych - jak twierdzą naukowcy - powodów. A mazurka, czyli wróbla polnego, spadła o 1/2. Zdaniem naukowców także, mamy do czynienia z postępującymi zmianami środowiska. "Od sytuacji ekologicznej na tych obszarach zależy to, jak czystą mamy wodę i żywność. W efekcie, zmiany liczebności ptaków są barometrem zmian jakości naszego życia" (tak: Przemysław Chylarecki z Ogólnopolskiego Towarzystwa Ochrony Ptaków OTOP). I nie dotyczy to tylko wróbli, ale i innych popularnych kiedyś gatunków, jak dzierlatka, czajka, mazurek, czy szczygieł

I tu mamy kolejny powód, by dbać o otaczający nas świat. Żeby nasze wnuki znały te ptaki nie tylko ze zdjęć...
Chaberka?
Aguniu (Agness)! kubeczków jest cały komplet. Plus ociekacz na sztućce z takim samym wzorem. A i mnóstwo innych kubków i filiżanek się znajdzie na pyszną kawkę dla Ciebie
Mam też innego chabra
Grażynko (kogra)! Dzielżany to bardzo dekoracyjne kwiaty i idealnie wpisują się w ideę rabaty bylinowej. kwitną długo i obficie. Nic tylko sadzić. A kapusta to i dla mnie zaskoczenie. Na grządce wydawało się jej mało, ale jak zaczęłam rwać i obierać

Miałam już nie robić przetworów
Clematis McKenzi
Mateuszu (mati1999), Marysiu (marysia59)! Małgosiu (Pepsi), Dorotko (dorotka350), Sabinko (nifredil), Aniu (Annes77)! Okuś ma swoją miskę i na tarasie. Pilnuję, by zawsze była pełna. Zresztą nie jest to trudne, bo od razu do niej biegnie. Sam nie daje mi zapomnieć o jej napełnieniu. Ale nowe go nęci. Boi się, ale i tak kusi. Poza tym mój mały kudłacz to niezwykle wdzięczny obiekt zdjęć

Przyznam nieskromnie...
Dla Was strażnik domu zawsze na stanowisku. Przed drzwiami tarasowymi.