Rośliny Marzeny77 cz.1 i cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Marzena77
500p
500p
Od: 6 lip 2014, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Rośliny Marzeny77

Post »

krasna101 Dziękuję za odwiedziny jeśli chodzi o oczko wodne to miał być początkowo do podlewania kwiatów ale tacie zamarzyły się rybki więc zrobiło się oczko wodne ,bierzemy też z niego wodę do podlewania kwiatów bo warzywa raczej wodą z kranu odstaną podlewamy.Jeszcze chciałabym tam trawy dać z tyłu kolorowe i byłoby ok.Tak floksów nazbierałam sporo i na tym koniec bo brak miejsca.
Biedronka641 Witaj w moim ogrodzie dziękuję za pochwały.
Stale coś zmieniam przesadzam choć chryzantem nie ruszam bo tylko w tym miejscu dobrze rosną.W przyszłym sezonie chcę trochę jednorocznych posadzić i poszukać czegoś więcej dla pszczółek i reszty :D
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko, ten domowy kwiat to grudnik. Niestety zwiastuje rychłe nadejście zimy. Mój też w pączkach, ale różowy.
Piękne masz chryzantemki. W tym roku długi okres wegetacji sprzyja kwitnieniom nawet późnych odmian. Czytam w innych wątkach, że kępki się rozrastają i zagarniają coraz więcej miejsca wokół. Czy też masz takie doświadczenia?
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

wanda7 Jeśli chodzi o chryzantemy to tak lubią się rozrastać ale ja przy plewieniu zawsze wyrywam te młode pędy które uciekły mi za daleko od rośliny :D Także da się je okiełznać :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ta druga dalia pomarańczowa z białymi końcówkami (a niektóre kwiaty bez) to Color Spectacle! Własnie tak się zachowuje :wink: Ta pierwsza piękna, ale jej nie znam i nie mam pomysłu, jak może się nazywać!
I widziałam kilka wcześniejszych dalii! I Franza Kafkę masz! Ja coś do niej nie mam szczęścia!

Szczygiełka zazdraszczam! Kiedyś przyleciała mi młodzież do słonecznika, ale to w zeszłym roku!

Mam cebulki kalli, ale coś źle z nimi robię, bo nie kwitną. Ty dostałaś kwitnące?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Faktycznie, u Ciebie jesieni nie widać ,wszystko pięknie kwitnie ;:63 . Uważaj na białego floksa; posadzony z innymi, potrafi się zapylić i zmienić kolor. Innym też ;:174.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

takasobie Dziękuję za oznaczenie ten pompon kupiłam z mamą w castor.kłącze było marne i jeszcze trafiło jej się miejsce pod kaliną na pniu ale dała sobie radę na początku kwiatki były takie malutkie że chciałam ją wywalić ale potem się pozbierała więc w przyszłym roku dostanie lepsze miejsce.Jeśli chodzi o color spectacle to wszystkie są bez końcówek białych a jedna tylko z.zamawiałam je na all sprawdzę jak się da jakie nazwy były na nich.Jeśli chodzi o kalie to kupione w tamtym sezonie kwitły pięknie w tym roku tylko jedna kwitła.Te co dostałam z Nl były cebulki zaprawiane czymś (nie wiem czym) i pięknie zakwitły .Zobaczymy czy będzie tak samo w przyszłym roku.Ptaszki u nas są na porządku dziennym wróble, gołębie cukrówki i reszta cały rok buszują zima dokarmiamy ptaki jest ok 100 cukrówek wróble nie do zliczenia zdarzają się szczygły ,czyże sikorki,dzięcioły ,kowaliki czasem jemiołuszki .Średnio w sezonie zimowym idzie 100kg słonecznika 100kg kukurydzy i 100kg pszenicy :D
Pulpa222Wiem o floksach że się zapylają nie mam już miejsca zbytnio na nie i dlatego je łączę i nie dokupię więcej chyba że mamy słowa się sprawdzą i ogród warzywny się zmniejszy :heja
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

No to wykarmicie niezłe stado! A mi się wydawało, że 30kg ziarna zimą, to dużo ;:306

Mój Color Spectacle już też nie ma białych końcówek. Miał kilka kwiatów w pełni lata, ale jesienne już tylko pomarańczowe.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kwitnący bambus chryzantemy żółta i różowa z pomarańczowym kwiatkiem
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Oraz georginie ta fioletowa miała wylecieć bo nie chciała kwitnąć chyba się przestraszyła bo naraz ma 4 kwiatki :D
Obrazek
Obrazek
Obrazek
U mnie jeszcze wszystko kwitnie i chyba w listopadzie będę wykopywać kwiaty jak nie będzie przymrozku :;230
Jest ptaszków sporo moja siostra bardzo lubi ptaki i inne fruwające biegające owady .Ostatnio znalazła w naszym regionie modliszkę .Nie wiem czy mogeę dać linka do jej bloga
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kwitnie jeszcze lwia paszcza i dziwaczki
Obrazek
Obrazek
Naparstnice naprawdę wielkie urosły
Obrazek
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ta dalia żółto-biała to pasuje mi na Seatle po przejrzeniu zdjęć a ta różowa na Shill mal chyba że się mylę?
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Faktycznie, sporo jeszcze u Ciebie kwitnie, ale mnie zauroczyły te wielgachne naparstnice. Ciekawe, jakie pędy kwiatowe wyrosną ;:oj . Podoba mi się ten murek przy drzewie i aksamitki - moje coś zeżarło, co do jednej ;:145 . Lwia paszcza, to kwiat mojego dzieciństwa. od lat obiecuję sobie ją wysiać i dalej jej nie mam. Może w przyszłym roku ;:224 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Ja też jestem ciekawa ,dosadziłam dziś tam jeszcze jedną bo na moich wąskich rabatach za dużo miejsca zajmuje.Murek tata robił póki orzech żyje(a mam nadzieje że już niedługo bo prócz liści żadnego pożytku z niego nie ma orzechów miał 15 )fakt był o wieleeeee większy ale strach był że się przy tych wichurach złamie na dom i został ścięty ala bonzai.Wiosną kwitną tam hiacynty i tulipany a potem aksamitki z każdej strony były sadzone inne też po przejściach bo szpak zbierał do gniazda ale miałam tak dużo sadzonek że dosadzałam .w przyszłym roku planuję posadzić 2 strony z szałwią a 2 z aksamitkami.Jeśli chodzi o lwia paszczę zawsze było jej dużo u mnie i nawet przezimowały piękne krzaki ale koty zrobiły swoje :( i musiałam powyrywać została tylko ta w warzywniku.Hibiskus też mi posikały że schnie :( Znalazłam nową odmianę lwiej paszczy z leg.z kwiatami zwisającymi muszę na wiosnę kupić :D
Marzena77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Przedstawiam fotki robione przez okno ogólne
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Wszystko jeszcze kwitnie dawno nie miałam tak długo dalii ,dzisiaj na zakupach wypatrzyłam koronę cesarską żółtą za 4 zł szkoda że nie było pomarańczowej .Cebulki tulipanów były piękne ale wydaje mi się że za szybko je ścieli bo na czubkach mają dziurki i resztę jakby pędu więc nie kupowałam .
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lip 2014, o 19:26

Post »

Piękna działeczka. Cudne kwiatki ;:333
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marzenko! Witaj !!
Masz bardzo ładne dalijki.No i cudne chryzantemki.
Ta czerwona przepiękna.Choruję na taką :wink:
Ja stwierdziłam,że na przyszły rok jeszcze muszę sobie ich dokupić :D ;:14
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”