Wśród Sosen... Buków... Kotów... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wśród Sosen... Buków... Kotów... cz.2

Post »

Michał, miłych odwiedzin i pozdrów Terenię... :wit
Odwiedziny u Ciebie są w sferze planów, kiedyś do zrealizowania... Ale na pewno się dowiesz, jak bym miała rzeczywiście przyjechać... Takie sobie snuję realizacje... :wink:
Nie obiecuję, że będzie na pewno, Tulipanowiec, ale się będę starać... :)
Kolegę pozdrów i życzę mu wszystkiego dobrego... ;:196

Marysiu... ;:196
Możesz pisać ile Ci potrzeba... :uszy
Wizje Michała są, że tak powiem, z czasem realne... Bo, czy ja zawsze będą taką niewielką osóbką, to nie wiem... I nie o wzroście piszę... :wink:
Dziewczyna, to koleżanka mojej córki... Ona to dopiero przeżywa... I też ją złość bierze na to wszystko...
Serdeczności zostawiam i idę coś fotek porobić, bo piękna pogoda, a mam chwilkę czasu... Może i coś się uda podziałać w ogrodzie... :uszy
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie... :wit
Ogród jesienią jest piękny... Zachwycam się nim co dzień, bo piękna pogoda... Nawet te spadające liście z Orzecha mnie nie rażą... Trzeba je pograbić i będzie do następnego razu... :wink:
Fotki robiłam dzisiaj, a sprzątanie będzie jutro, to zaś inaczej wyglądać będzie w ogrodzie...
Dalie cudnie się prezentują, choć w przyszłym roku będzie ich mniej... Nie mam tylko pomysłu, jak je wkomponować w rabaty, żeby się łączyły razem z innymi roślinami... Są na tyle piękne, że warto choć kilka krzaczków zostawić...
Trawy też pokazują, że taka jesień im odpowiada, bo zaczynają kwitnąć wszystkie Miskanty... ;:333
I oczywiście popis dają Berberysy... Choć troszkę zaniedbałam zachwycanie się nimi, na rzecz Traw, one i tak pokazały, że są godne uwagi... :D

Zapraszam do jesiennego ogrodu... :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec troszkę kwitnących Dalii... :D

Obrazek
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,chyba telepatia działa,bo ja wczoraj grabiłam liście z orzecha,a dzisiaj mam to samo.Chyba muszę poczekać i kosiarka zbore.Co do dalii to mam ten sam problem,bo chciałoby się ich mieć dużo przez to długie kwitnienie,ale wtedy żadna rabata nie jest tak do końca zrobiona,bo problem przy wykopywaniu.Trzeba znalezć jakieś rozwiazanie.Miłego dnia.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dorotko wręcz słyszę szelest spadających liści :D
Bardzo ładny masz ogród i cieszę się, że zaczynasz pokazywać go z innych stron. Czy ten brzozowy lasek należy do Ciebie? Cudna jesień ;:167
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

dorkow0 pisze:

Obrazek
Dorota czy Ty chcesz mnie wykończyć?! ;:oj Obrazek Obrazek ;:152 ;:152 ;:152 Obrazek
Cudowności!Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Dorotko i ty twierdzisz,że nie umiesz robić zdjęć ;:215
Patrząc na tę rozplenice normalnie słyszę jak szumią na wietrze.
Ja nareszcie doczekałem się swojej.
Niestety nie wybrałem sie do tej szkółki, której namiary kiedyś umieściłem w Twoim wątku.
Może i dobrze.Chociaż jak patrze na te 11 odmian rozplenicy to trochę zgrzytam zębami.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dorotko :)
Jako że dopiero zaczynamy naszą przygodę z "zielony", szukamy inspiracji u doświadczonych ogrodników. :)
Przeglądając kolejne wątki trafiliśmy do Twojego raju, a elementem który natychmiast przyciągnął naszą uwagę było magiczne słowo "Koty" zawarte w nazwie wątku :)
Niestety na przestrzeni dwóch miesięcy zginęli nam futrzaści przyjaciele ;:145 , kocica którą miałam od 15lat i jej mocno kudłaty, 3letni synek, ech.. ;:151
Wracając do tematów ogrodowych ogromny szacunek za pracę, jaką włożyłaś w tworzenie swojego azylu i podziw dla efektów! ;:oj
Hibiskusy przepiękne, dorobiliśmy się w tym roku tylko jednego, ale wiosną rodzinka się na pewno powiększy :)
Aura w tym roku psikusy wyjątkowe płata, u Ciebie padało, padało i..padało szkody przy tym czyniąc ;:174 , a u nas zakrawająca o kataklizm susza, porządnego deszczu nie było chyba od wiosny ;:222
Na liście "chciejstw" wiosennych ląduje pantofelnik dwukwiatowy o którym u Ciebie wyczytałam, cudny! ;:333
Przy okazji podziękowania się należą Marysi-Masce za że się tak wyrażę instrukcję postępowania z delospermą, mamy kilka gatunków, postąpimy zgodnie z wytycznymi i mam nadzieję, że przetrwają zimę :)
Trawy były poza zasięgiem moich zainteresowań /no może poza red baronem i konwalnikiem, które mamy/, ale to się za Twoją sprawą zmienia, wraz z nadejściem wiosny dziura budżetowa w portfelu gwarantowana! ;:306
Dalie śliczne ;:oj , w przyszłym roku mamy zamiar wprowadzić je do swojego "ogrodu", z tym większego problemu nie ma, "zapożyczymy" z ogrodu mojej mamy ;:198
Zdrówka życzę i wytrwałości, będziemy do Ciebie wracać ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dorotko jak pięknie, a 7 zdjęcie na konkurs ;:215 ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44

Post »

Magia jesieni widoczna na każdym kroku, cudny ogród Dorota, cudny, sama wiesz, pozdrawiam gorąco.
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, dziękuję za tak liczne odwiedziny... ;:180 Cieszy mnie, że ogród się Wam podoba i do niego wracacie... Nie ma nic przyjemniejszego, niż słyszeć dobre słowo i zachęty, do dalszego tworzenia... ;:196
Jesień rzeczywiście zachwyca, dawno nie było tak pięknego października, cieszy każdy dzień... Nawet jak się człowiek utyra, a te nieszczęsne liście spadną znowu... Ale to uroki posiadania ogrodu...
W sobotę przesadziłam sporo Żurawek i kilka Host, i już widzę, że trzeba dokupić jakieś odmiany, bo będą się ciekawie prezentowały na rabacie Pod Sosnami...
I po grabieniu liści, wycięciu suchych badyli, powstały sławetne zasieki na mamuty... Ale ja ich tak nie lubię, że szybko z nimi muszę coś zrobić... :wink:

Zapraszam na kolejne odsłony jesiennego ogrodu... :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Małgosiu...
Z jesiennymi liśćmi zawsze była zabawa... Uwielbiałam bawić się z nimi, jak byłam dzieckiem...
Daliowa rabata przejdzie zupełną reorganizację, bo za bardzo odcina się od reszty ogrodu... Jak na moje oko...

Marysiu...
Choć jesień zbliża nas do zimy, to i tak jest jedną z piękniejszych pór roku... Troszkę nostalgiczna, mówiąca zwolnij... Ale przecudna w swoich kolorach... Przynajmniej w tym roku...
Ten lasek brzozowy należy do sąsiada, u mnie raptem 7 Brzóz, ale mam w planach jeszcze kilka dosadzić... :wink:

Aniu...
Oglądaj, ciesz oczy, bo długo nam przyjdzie czekać, aż znowu taka będzie...

Jurku...
Mam kilka odmian Rozplenic, jeszcze malutkie, ale w przyszłym roku powinny pokazać, na co je stać... Ta fotka z Rozplenicą mi samej też się podoba... Wyszła mi... :wink:
Może i dobrze, że nie byłeś, żałowałabym, że nie prosiłam, co byś i mnie kupił... Ale jak kiedyś będziesz się wybierał, to pamiętaj o mnie... U mnie jeszcze sporo Traw się zmieści... ;:333

Kasiu i Ondraszu...(najmocniej przepraszam za Monikę... ;:196)
Witam Was serdecznie, po raz pierwszy...
Każdy z nasz kiedyś, jedni wcześniej inni później, zaczynał swoją przygodę z ogrodem... Z początku chciało się mieć wszystko, bez planu, bez zastanowienia... I żeby szybko urosło... Z biegiem lat, przynajmniej ja, staram się być choć troszkę konsekwentna w doborze roślin, ale przyznam, łatwe to nie jest...
Pantofelnika nie znam, owszem, jest śliczny, ale czy będzie u mnie dobrze rósł, to się okaże... Delospermy, też są pierwszy raz w moim ogrodzie, mam nadzieję, że na dłużej...
Marysia, to niesamowicie życzliwy człowiek jest... Wiedzę też posiada dużą, co do ogrodu i roślin... A ogród ma wyjątkowy... I niesamowicie do niej pasujący... I, powiem Wam, mało kto nie jest jej fanką czy fanem... ;:167
Zapraszam, jak tylko będziecie chcieli mnie odwiedzać w tym wirtualnym ogrodzie... Lubię o nim mówić i lubię go pokazywać... Tematów przez zimę nie zabraknie...
Co do kotów, są ze mną zawsze i pewnie tak już zostanie... Ogród bez nich byłby niepełny...
Inspiracji warto szukać w ogrodach, bo każdy z nas lubi coś innego, i z kilku ogrodów można wybrać coś dla siebie...

Iwonko(iwona0042)...
Ta fotka z Rozplenicą nawet wyszła... Cieszę się, że Ci się podoba...

Iwonko(Ivona44)...
Jesteś nareszcie... Jakże się cieszę...
Ogród jesienią jest cudny, mimo tych niesamowicie ognistych kolorów, jest spokojny...

Serdeczności Wam zostawiam... ;:167 ;:167 ;:167
Część 1Część 2
Dorota
kryzysowa
---
Od: 9 kwie 2014, o 08:21

Post »

Dorotko, właśnie dla takich widoków, będziemy u Ciebie często gościć ;:166 , tzn ja i Ondek, kim jest Monika, nie wiem, ale jak to zazwyczaj bywa, żona dowiaduje się ostatnia ;:306
Ściskamy ;:168
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, przepraszam raz jeszcze... ;:196
Edytowałam wcześniejszy wpis...
Bywajcie do woli, zapraszam zawsze... ;:167
Uciekam na razie... Może wieczorem uda mi się Was odwiedzić... :wit
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko tak brzozy koniecznie, a masz przecież własny lasek ;:215
Trawy, zdjęcia z liśćmi takie cieplutkie, ale widzę nowy skalniak puściutki :D to Ty dużo roślin potrzebujesz ;:306
I po co ja wszystko czytam, zarumieniłam się :oops: to naprawdę nic nadzwyczajnego dzielić się tym co się ma , m.in. doświadczeniami, a do dużej wiedzy to mi bardzo daleko ;:196
Tyle różyczek jeszcze Ci kwitnie? ;:224
Buziaki zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, ja nie wiem, czemu Ty się rumienisz... Toż samą prawdę napisałam... ;:196
Lasku swojego nie mam... Te Buki są posadzone w formie żywopłotu... Mam nadzieję, że uda mi się je utrzymać w dobrej formie, właśnie jako ogrodzenie...
A Brzozy chcę dosadzić, bo byłby ciekawy zagajnik... W takim miejscu odpowiednim... ;:333
Na tym skalniaku już nic dosadzać nie będę, bo nie ma na nim miejsca... Jedynie kamienie tam jeszcze muszę upchnąć i jakieś konary... Obsadzony jest nowymi Rojnikami, tylko słabo widać... :wink:
A co do roślin, to jeszcze jakieś Trawy kiedyś dokupię...
Róże mi kwitną pięknie i sama jestem zaskoczona, bo są na rabacie Pod Sosnami, a tam sporo cienia i sucho... Myślałam je przesadzić na wiosnę w pełne słońce, ale chyba ze dwie tu zostaną...
Buziaki... ;:168
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A! bo nie wszystkie róże lubią pełne słońce :D
Jakoś wydawało mi się, że obsadzałaś jakiś nowy kawałek pola, ale może mi się pop...... Taki żywopłot to mi się podoba, a będzie cięty?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”