Moja kwitnąca kolekcja

Zablokowany
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Ufff dziękuje bardzo,bo juz myślałam ,ze znowu mnie przegonią ze wzgledu na ,,nierodowodowe,, storczyki.Troszkę musze pozwiedzac forum i poczytac,Wasze posty no i oczywiście koniecznie muszę obejrzeć Wasze cudeńka :lol: Dodam tylko ,ze moja kolekcja Agness powiekszyła sie o nowego storczyka..od czasu ,,wygnania,, no i storczyk ,ktory wyposcił keiki..wyposzcza je dalej :roll: sa juz 3 obok siebie u podstawy plennej mamy.Jak się rozgoszczę to tez postaram sie pochwalic moimi phalkami..zwłaszcza ,ze ,,wszystkie,, wypószczają nowe pędy kwiatowe i to po dwa naraz :wink:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Poczytaj wątki, poczytaj :D takie cuda, że aż ,,ślinka leci,, i zwiększa się do nieprawdopodobnych rozmiarów lista marzeń : :shock: :D
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

AGNESS niesamowicie piekny ten nowy phalenopsis...cudo :)

witaj Pestka :wit zakladaj swoj watek i pokaz co tam masz ladnego ;)
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Witaj..dziekuje za milutkie przygarniecie mnie do spolecznosci ,,chorych nieuleczalnie na storczykowirusa,, Pochwalę sie na pewno moimi cudakami ,ale na razie czekam az zakwitna nowe pędy ,no i oczywiście ogladam i czytam Wasze posty..Watrobe mi zżarło dokładnie....Gratuluje pieknych nabytków.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aldono, ty nie czekaj,aż Ci zakwitną nowe pędy, tylko pokaż nam zdjęcia tych które Ci już kwitły i tych kwitnących obecnie, zdjęcia na pewno masz :shock: :D A nowe pędy też z przyjemnością obejrzymy, przecież to sama radość oglądać, jak wykluwa się życie w naszych pupilkach, patrzeć na postępy jakie robią z dnia na dzień :D Pokazuj, pokazuj nie czekaj :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agnieszko, z przyjemnością podziwiam Twoją kolekcję phalaenopsisów:roll:....czy nie kusi Cię zakup storczyków innego rodzaju?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Guciu,odpowiem Ci tak; uwielbiam Phalaenopsisy, uważam, że są przepiękne,i bardzo eleganckie.Przypominają mi piękne, kolorowe motyle, które przysiadły na długich pędach. I jeszcze ten niesamowity czas kwitnienia. Od początku mojej pasji storczykowej, miały być tylko one. Od momentu, gdy przeglądam forum i oglądam kolekcje, wdzierają się do mojego serducha i inne storczyki. Na razie bronię się,, rekami i nogami,,ale wiem, że prędzej, czy później się nie oprę i przytargam z kwiaciarni inny gatunek. Nie mam jakichś zapędów do posiadania wartościowych form biologicznych. Całkowicie zadowalają mnie hybrydy. Dla mnie najważniejsze jest, żeby mi się podobały i mnie cieszyły. Absolutnie się nie zarzekam bo nikt nie wie, co będzie kiedyś.A jak wszyscy wiemy, ta pasja wciąga i czasem, z nabieraniem głębszej wiedzy powiększa się :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:? SORRY miało być- form botanicznych- zamiast -form biologicznych :oops: :? chwilowe zaćmienie umysłu :lol: nawet nie zorientowałam się jak wysyłałam :oops:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Radość mnie rozpiera, bo po dzisiejszych oględzinach naliczyłam 9 Phal. u których wychodzą pędy kwiatowe.Część wychodzi u podstawy, a niektóre i u podstawy i ze starego pędu. Mam nadzieję , że uda mi się doprowadzić je do kwitnienia :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje wrześniowe nabytki pootwierały resztę pączuszków, oto kilka fotek na dobry humorek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

śliczne masz Phalaenopsisy. bardzo mi się podoba ten w duże, rózowe kropki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I kilka zdjęć: Obrazek Obrazek Obrazek
x_o-n
1000p
1000p
Od: 5 maja 2008, o 07:38

Post »

Agness humor od razu się poprawia oglądając takie cudeńka :) Fajnie się prezentują w paprotkach.
Awatar użytkownika
madzik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2007, o 09:12

Post »

Agness - storczyki oczywiście piękne, ale mój wzrok przykuły dorodne, żywo zielone paprotki :shock: Co robisz, że tak ładnie Ci rosną?
Moje po jakimś czasie "wyciągają się" i nie mają już tak zwartego pokroju i tej "grubości" :(
Pozdrawiam
Magda
LINKI
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Magduś te paprotki rozsadzałam na wiosnę z jednej doniczki, było dosłownie po 2 badylki w każdej z dziesięciu doniczek, tak rozrosły się przez lato. Jeśli masz ochotę to przy kolejnym wiosennym przesadzaniu służę szczepką :D Stawiam je pomiędzy storczykami, bo świetnie nawilżają powietrze. Bardzo lubią spryskiwanie .
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”