Marylko, część chryzantem już rozkwitła. Ale czekam jeszcze na 2.
Trawnik bardzo cieszy
Iguś, Aniu, wiem, że to najgorsza roslina. No, ale zaniedbałam wcześniej posiany, musiałam zmienić więc na nowy, żeby zadbać od początku o niego. Jak na razie zachowuje się bardzo dobrze, mimo, że ja nie podlewam go w ogóle. Chyba biohumus trochę działa. Dzisiaj podlałam na zimę nową część, a jutro podleję resztę trawnika i rabaty. trochę trzeba z tą konewką pobiegać

A poza tym polecam nawóz przeciw żółknięciu trawy. Rewelacyjny.
Małgosiu, tak zostawiam na zime. I obserwuję wiosną, jeśli jest na dole zielone, to znaczy, że zyje i nie trzeba wyrywać. Ścinam wtedy tylko stare gałązki i rozsiewam przy okazji nasionka. Natomiast jak wszystko jest żółte to znaczy, że trzeba wyrwac całą roślinę i tylko rozsypać nasionka.
Aga, u mnie jeszcze część jeżówek kwitnie. Nie wiem od czego to zalezy. Może trzeba szybciej usuwac przekwitnięte kwiaty?
U mnie pada w miarę często. Czyli jakieś raz na tydzień, ale jak wiesz u mnie to nie wystarcza, bo piasek szybko przepuszcza wode. Ale ja nie podlewałam już dawno, dopiero zaczęłam od wczoraj. Inaczej rosliny by zmarniały. Ja dodatkowo zaczęłam stosować biohumus. Na razie wypróbowałam na trawniku i chyba pomaga, więc jutro podleję wszystkie rabaty.