Róże i bajkowy świat ogrodów

Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże i bajkowy świat ogrodów

Post »

Daysy kim jest ta oranżowa piękność czyżby Polka jest cudnie zapączkowana ??.Nie mogę wprost sie napatrzyć na ilość paków ;:oj Widok z ostatniej fotki powala na kolana ;:180 .Spróbuj może swoja Etiudę pokulkować .Ja swoją puściłam w poziomie i na długich pędach wypuściła mnóstwo krótkopędów i ten widok był oszałamiający jak zakwitła.Masz racje ,ze nie zawsze mamy cierpliwość do chorych lub słabo kwitnących róż .Przyznaję ,ze też czasem brakuje mi cierpliwości kiedy po raz któryś przesadzam róże w różne miejsca a ona i tak choruje .Wiem ,ze po przesadzeniu to rok do tyłu ,ale trzeba próbować jeśli nie chcemy się jej pozbyć.
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzisz Jadziu o tym nie pomyślałam, jesteś ;:118 muszę spróbować w przyszłym roku ;:196
Jeśli chodzi o pnącą to nie jestem pewna - jesteś 2 czy 3 osobą, która sugeruje że to Polka. Więc może ubęmi jeszcze jedna nn-ka ;:138
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Flammentanz boska ;:oj moja ciocia ją ma i jest cudna gdy kwitnie szkoda że tak obficie nie kwitnie cały czas :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu trudno ze zdjęcia ocenić, niby pobodna, kształt kwiatów bardzo podobny, liście też jasne jak u mojej, tylko czytałam, że Polka powtarza kwitnienie a moja niestety nie ;:131 i nie wiem co mam o niej mysleć. Ty też potwierdzasz, że u Ciebie powtarza kwitnienie. Ona jest tak piękna jak kwitnie i ta zmienność koloru. Pomyśleć, że chciałam się jej pozbyć, bo nigdzie mi nie kwitła.
Biegałam z nią po całym ogrodzie, aż trudno uwierzyć ,ale w tym zgiełku budowy po prostu o niej zapomniałam.
Flammentanz mocno się rozrosła zupełnie ją zakrywając .Aż tu taka miła niespodzianka.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy zajrzyj może do Heni [różanka w Sudetach ]ona ma podobną róże i niedawno ja dopiero nazwała to Just Joey. Spoglądałam na HMF lecz ona rośnie tylko do 120 czyli także nie ;:174 Ona też kwitnie tylko raz i cudnie pachnie jeśli się nie mylę .Nie wiem czy twoja pachnie ,ale Polka powtarza kwitnienie .Trochę się rozgadałam :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu u mnie z powonieniem nie najlepiej, nie mogłabym robić za psa policyjnego :D Ale chyba moja nie pachnie, a jeśli to słabo. To jest tak jak kupuje sie kota w worku. Swoją kupiłam wczesną wiosną na rynku. Wiesz jak to było w latach 80-tych kupowało się co było. Szukałam róży pnącej, więc kobitka dała mi dwie czerwoną i różową, zapomniała mi tylko dodać jak o nie dbać. A ja mając dwadzieścia parę lat i zero doświadczenia w uprawie czegokolwiek a tym bardziej róż, złapałam jak zły duszę i posadziłam byle jak, byle gdzie- bo przecież jak ma ziemię będzie rosła ;:oj . A później było poszukiwanie miejsca, gdzie byłoby im dobrze. Tak to jest jak człowiek bierze się za coś naczym się nie zna. Więcej porażek jak zwycięstw.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy mnie chodzi o niby Polkę, bo nie dogadaliśmy się, a Ty myślałaś o różowej Niby Polka pisałaś ,ze kwitnie tylko raz więc podałam Just Joey .Czy zaglądałaś kiedyś na te stronkę http://www.rosebook.ru/roses/C/ .Mam podobną do tej Twojej różowej też na razie NN ,bo była kupowana jak zaczynałam przygodę z różami
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Z opisu wszystko się zgadza, łącznie ze zmiennością koloru, ze zdjęcia też podobna do Polki, nie zgadza się tylko to powtarzające się kwitnienie.
Just Yoey ma duże kwiaty moja max 8cm i kolorek też nie ten.

-- 8 paź 2014, o 21:10 --

Dzięki Jadziu ;:196 u, stronę wpisałam sobie do zakładek, bedę mogła często korzystać :D
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesień już za oknami a widoki całkiem,całkiem. Kilka fotek z rannego spaceru- mozna powiedzieć jesienne impresje - w ciszy i spokoju :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy ja się ciesze ,że u mnie kwitnie parę różyczek ,ale u Ciebie to prawdziwa kwiecista orgia ;:oj Zdradź mi roszę co to za śliczna roślinka bo nie mam pojęcia http://images68.fotosik.pl/262/89766898efba3d62med.jpg .Czym karmisz te swoje królowe ,ze tak cudnie kwitną jestem w szoku
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Te ostatnie ranki takie ciche i spokojne ;:167
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Jadziu, roslinka o którą pytasz to trzmielina prawdopodobnie Fortune'a "silver queen", posadziłam ją blisko sosny, a ona sobie potraktowała ją jak tyczkę i poszła do góry :D

Z róż to kwitnie tak obficie tylko moja nn-ka -
Specjalnie dla Ciebie Jadziu z dzisiejszego ranka
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mati masz rację, teraz przyroda rano jest cicha i tę ciszę się słyszy. Brak śpiewu ptaków, słonko przymglone, nie brzęczą pszczoły i inne owady, jest cichutko wszystko zapada pomalutku w sen. Tylko opadające liście pod stopami rozpraszają ciszę. Czas kolorowego spokoju :D
Ostatnie barwy tej jesieni
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To akurat jest dziwne zjawisko, z nasion różowych jeżówek wysiała się również ;:oj żółta i zakwitła dopiero teraz
Obrazek
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Daysy, róże u Ciebie wciąż zachwycają urodą. NN-ka szaleje nieprzyzwoicie, jak na październik.
Jaka to odmiana, taka żółta różyczka obok zdjęcia dalii? Czy mogłabyś napisać, czy pachnie, jakie ma pąki i wielkość kwiatów? Dostałam latem podobną NN, ale nie mam zdjęcia, stąd taki wysyp pytań.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”