Zielony i kolorowy świat Alicjid cz3
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielony i kolorowy świat Alicjid cz3
Alu szkoda dalii, bo jeszcze mogły dłużej Ci kwitnąć. U mnie podobnie było w zeszłym roku. Pierwszy przymrozek 4 .10. skosił wiele jednorocznych i paprykę ,a potem była długa i piękna pogoda. 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Alicjo i moje dalie do towarzystwa Twoich padły po spotkaniu z przymrozkiem.
W poniedziałek oczy szeroko otworzyłam ze zdziwienia bo w mieście nie było śladu po przymrozkach
Dalie wczoraj wykopane bo mąż podzielił sobie robotę na połowę i przed niedzielą uprzedził przymrozek ... cwany prawda?
Dzis ogromne kłącza pacioreczników dźwigało moje chłopisko aż żal mi go było bo z lekka "niedysponowany" ... każdego roku sadzę maluszki a jesienią ogromne kły porosną - widać im pasuje nasza ziemia.
Ten sezon u nas suchy więc stan kłączy prawie idealny , chyba 3 miały tylko jakieś uszkodzenia i to chyba gryzonie naruszyły ... a niech tam ...
Ten słup to faktycznie zakała i masz całą zimę na pomysły ... powodzenia .
W poniedziałek oczy szeroko otworzyłam ze zdziwienia bo w mieście nie było śladu po przymrozkach
Dalie wczoraj wykopane bo mąż podzielił sobie robotę na połowę i przed niedzielą uprzedził przymrozek ... cwany prawda?
Dzis ogromne kłącza pacioreczników dźwigało moje chłopisko aż żal mi go było bo z lekka "niedysponowany" ... każdego roku sadzę maluszki a jesienią ogromne kły porosną - widać im pasuje nasza ziemia.
Ten sezon u nas suchy więc stan kłączy prawie idealny , chyba 3 miały tylko jakieś uszkodzenia i to chyba gryzonie naruszyły ... a niech tam ...

Ten słup to faktycznie zakała i masz całą zimę na pomysły ... powodzenia .
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

U mnie przymrozków nie było, więc dalie dalej kwitną.
Tylko, że tą rabatę przerabiam i dwie dalie muszę wykopać

Alu

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Mati dziękuję ,że jesteś ze mną
Aniu
pociesza nie to ,że niedługo wiosna
Marysiu i tak długo kwitły szkoda tylko ,że nie wszystkie zdążyły zakwitnąć .Kwitło ok 40 odmian .Pozdrawiam
Alu no właśnie dwa dni przymrozków i ładna pogoda ,ale dwie ,które sie przewróciły niezmarzły
Krysiu u mojej znajomej 3 km o de mnie dalie nie zmarzły
Sprytnego masz mężusia
Moje canny chyba też będą miały takie potężne kłącza ,to dobrze lepiej się wtedy przechowają .
I mam nadzieję ,że też będą zdrowe.A ten słup to bez głowy postawiony u moich dwóch sąsiadów też druty przechodzą .Dzięki
Ewuniu to się cieszę ,że Twoje dalie w dobrej formie .Postaraj się je wykopać z dużą bryłą ziemi i na razie w inne miejsce posadzić ,zanim do piwniczki dasz .
Dziękuję Tobie też zdrówka życzę

Ewuś to ten krzew ma ze 3m wysokości

Aniu

Marysiu i tak długo kwitły szkoda tylko ,że nie wszystkie zdążyły zakwitnąć .Kwitło ok 40 odmian .Pozdrawiam

Alu no właśnie dwa dni przymrozków i ładna pogoda ,ale dwie ,które sie przewróciły niezmarzły

Krysiu u mojej znajomej 3 km o de mnie dalie nie zmarzły
Sprytnego masz mężusia

I mam nadzieję ,że też będą zdrowe.A ten słup to bez głowy postawiony u moich dwóch sąsiadów też druty przechodzą .Dzięki
Ewuniu to się cieszę ,że Twoje dalie w dobrej formie .Postaraj się je wykopać z dużą bryłą ziemi i na razie w inne miejsce posadzić ,zanim do piwniczki dasz .
Dziękuję Tobie też zdrówka życzę

Ewuś to ten krzew ma ze 3m wysokości
Pozdrawiam Alicja
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Alu no to pewnie będzie inna odmiana?
Mój ma czerwone kwiaty i ok 1,5m wys.
I dość kolczasta z niego zaraza, jak zbieram owoce to muszę uważać.
- alicjad31
No właśnie szukałam takiej wysokiej odmiany w necie i nie znalazłam .
Tego Twojego pigwowca też miałam ,ale się zestarzał , mam młodziutką sadzonkę ,więc będę czekać na jej owoce
Tego Twojego pigwowca też miałam ,ale się zestarzał , mam młodziutką sadzonkę ,więc będę czekać na jej owoce

Pozdrawiam Alicja
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Piękny jest ale bardziej bez kolców 

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
I podobno dobra z niej pigwówka

- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Alu witaj, nasze zwierzątka niekiedy dokuczają, ale nie zawsze, natomiast zawsze są skore do okazywania miłości do swojego opiekuna, świat bez nich byłby smutny.
Ja też mam ich całe stado
dwa pieski dorosłe i pięć kotów w tym 2 półroczne, możesz sobie wyobrazić jaka jest zabawa jak zaczną rozrabiać.
Może posadź przy słupie wiciokrzew nie jest taki wysoki i nie będzie problemu z przycinaniem.
Zdrowia życzę.
Ja też mam ich całe stado

Może posadź przy słupie wiciokrzew nie jest taki wysoki i nie będzie problemu z przycinaniem.
Zdrowia życzę.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Alu ładne kwiatki ma pigwowiec. Ja mam takiego starego po poprzednikach ale marnie owocuje. Przesadzony chyba 8 lat temu do tej pory strajkuje. Kiedyś dostałam od koleżanki owoce na nalewkę , wyjęte pestki zasiałam i mam nowe rośliny które w trzecim roku zaczynają owocować. Dobrej nocy Ci życzę! 

- alicjad31
Mati podobno dobra jak się lubi alkohole .Ja akurat niepijąca jestem tak mam od dziecka
Zosiu
Zwierzaki muszą być ,jak jestem na nich zdenerwowana to tak gadam ,ale później mi przechodzi
A ztym słupem to porażka jak mieliśmy pół h to nam tak bardzo nie przeszkadzał ,a teraz bardzo bo dużo miejsca zmarnowane i podobno też takie druty sa szkodliwe .Zachodzę w głowę jak można było tak bezmyślnie stawiać słupy
.Włazić komuś tak daleko w teren aby tylko były ,ktoś na tym zarabia ,a inni cierpią i nic nie mogą zrobić .
Marysiu u mnie właśnie tak było z tym starym pigwowcem ,miał piękny pokrój i owoce ładne jak był młody ,wykopałam go .
Może mój nowy będzie w przyszłym roku owocował
.Pozdrawiam 

Zosiu

Zwierzaki muszą być ,jak jestem na nich zdenerwowana to tak gadam ,ale później mi przechodzi

A ztym słupem to porażka jak mieliśmy pół h to nam tak bardzo nie przeszkadzał ,a teraz bardzo bo dużo miejsca zmarnowane i podobno też takie druty sa szkodliwe .Zachodzę w głowę jak można było tak bezmyślnie stawiać słupy

Marysiu u mnie właśnie tak było z tym starym pigwowcem ,miał piękny pokrój i owoce ładne jak był młody ,wykopałam go .
Może mój nowy będzie w przyszłym roku owocował

Pozdrawiam Alicja
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Alu a nie próbowałaś go odmładzać wycinając najstarsze pędy po kwitnieniu? u mnie daje to dobre rezultaty.
- alicjad31
Zosiu to było jakiś czas temu i wtedy jakoś nie przyszło mi to do głowy ,a szkoda bo był piękny . 

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Śliczna pogoda się zapowiada, a ja dzisiaj zaplanowałam dzień pracy w ogrodzie, bo nigdy się nie wybieram.
Tobie Alu życzę dobrego i słonecznego dnia
Tobie Alu życzę dobrego i słonecznego dnia