Phalaenopsisy Oriona
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa
- Storczykowa
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32
- Mamba
- Od: 25 cze 2008, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja albo uchylam okno wczesnym popołudniem, albo otwieram jego połówkę na oścież. Jeśli noce są dość ciepłe jak ostatnio, zostawiam okna rozszczelnione. Zimą ściągam / stoja na wszystkich parapetach
/ storczyki z parapetu i wynoszę do innego pomieszczenia. Niestety, czeka nas ciężki czas dla storczyków - zima.

ja nad parapetem na ktorym mam stroszyki mam 2 okna, jedno jest zamkniete, bo nie mam go jak otworzyc wlasnie przez roslinki, natomist drugie, mniejsze, uchylam w dzien tak 'od gory' zeby zimne powietrze nie lecialo bezposrednio na storczyki. i staram sie to kontrolowac, jeśli jest zbyt zimno przymykam na troche, jeśli jest cieplo to otwieram troszke szerzej (tu mam dosyc dobra sytuacje, gdyz pracuje w domu, wiec moge czuwac caly czas ;) ). a w nocy z reguly zostawiam 'rozszczelnione' podobnie jak Mamba. chyba ze jest naprawde zimno, wtedy zamykam.
mieszkam w bloku, wiec tak czy inaczej mam cieplo, a kaloryfer w pokoju mam wylaczony, mimo to w pokoju mam kolo 22-24 stopni w dzien, przy obecnych warunkach ;)
mieszkam w bloku, wiec tak czy inaczej mam cieplo, a kaloryfer w pokoju mam wylaczony, mimo to w pokoju mam kolo 22-24 stopni w dzien, przy obecnych warunkach ;)
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ja też najczęściej tylko rozszczelniam (ostatnio także w nocy bo jeszcze dość ciepło) a uchylam od góry jak świeci słoneczko
A jak "wielkie wietrzenie" zimą to zestawiam na podłogę z parapetu i jakieś 15 minut okno otwarte (mały pokój mam to szybko się wietrzy
)

A jak "wielkie wietrzenie" zimą to zestawiam na podłogę z parapetu i jakieś 15 minut okno otwarte (mały pokój mam to szybko się wietrzy

Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa