Ogrodowe marzenia Malioli :)
- maliola
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 cze 2012, o 16:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogrodowe marzenia Malioli :)
Jadziu tak chciałabym żwirkiem albo jakimiś kamyczkami, mam niedaleko domu taki punkt gdzie można kupić fajne kamyki ale tanie to niestety nie jest.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Olu już chciałam napisać czy Ty u mnie tych zdjęć nie robiłaś, ale grządka z aksamitkami zmieniła mój wpis. Takich pięknych aksamitek u mnie nie ma ale i tak po dwóch latach coś rośnie, bo rok temu ślimaki wtrząchnęły wszystko nim wyszło
No niestety wszystko kosztuje i kamyczki też....zauważyłaś, że tylko praca naszych rąk nie kosztuje
a tyle jej włożyłaś w stworzenie tego miejsca. Piszesz że nie masz koncepcji, a mnie się podoba, tylko skąd wziąć kasę na kamyczki? Miłej niedzieli 

- maliola
Ogrodowe marzenia Malioli :)
Marysiu dzień dobry - właśnie chciałam napisać, że zdjęcia jak z jednego ogródka ale podobieństwo kończy się na aksamitkach i rozchodnikach.
Cieszę się, że koncepcja Ci się podoba
Cieszę się, że koncepcja Ci się podoba

- Maska
- Kontakt:
A cynie, żurawki, dalie, słoneczniki...no wrzosów nie mam, ale jadę dzisiaj po ziemię do marketu to może dokupię
Olu bo mnie cechuje zbieractwo i roślinne też, ja zawsze coś kolekcjonowałam

Olu bo mnie cechuje zbieractwo i roślinne też, ja zawsze coś kolekcjonowałam

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
No cóż Olu toną żwirku trochę rabatek wysypiesz
,bo to niestety ciężkie ,ale widok ładny .W każdym razie mnie sie bardzo podoba .Widzę ,ze spinałaś tę folię

- maliola
Marysiu no tak, ja chyba tak wybiórczo patrzę to co mam i znam pomijam, a skupiam się na nowościach.
Jadziu to czarne to agrowłóknina, M zakładał wiec nie wnikam w szczegóły żeby go nie zniechęcać
Jadziu to czarne to agrowłóknina, M zakładał wiec nie wnikam w szczegóły żeby go nie zniechęcać

- cyganka77
- Od: 21 sie 2012, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie jest, jesiennie, ale pięknie i kolorowo
.
Rabatki super wychodzą. Też mamy zamiar trochę obsypać kamyczkami. Sąsiad chciał sprzedać, ale dostawca piachu ma taniej, więc pewnie trochę kupimy. Mówisz, że nie masz koncepcji. Koncepcji to ja nie mam, jak patrzę na swoje pobojowisko.

Rabatki super wychodzą. Też mamy zamiar trochę obsypać kamyczkami. Sąsiad chciał sprzedać, ale dostawca piachu ma taniej, więc pewnie trochę kupimy. Mówisz, że nie masz koncepcji. Koncepcji to ja nie mam, jak patrzę na swoje pobojowisko.
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Ależ Twoje wrzosy obficie kwitną! Cudnie
Zdradzisz, gdzie się zaopatrujesz w czarne obrzeża? Może być na pw. Cena niby nie jest wygórowana, ale przy większych rabatach wychodzi już niezła sumka
Podoba mi się pomysł z wysypaniem ścieżki kamykami/żwirkiem, koszenie przy tych obrzeżach wcale nie jest łatwe, przynajmniej u mnie.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O grzybki - a u mnie rosną na działce, tylko maslaki 

Widzę, że u Ciebie ciągle kolorowo i niech tak zostanie jak najdłużej 

Bardzo ładnie u Ciebie,mnie też się ogromnie podoba.
- maliola
Witajcie, dziękuję Wszystkim za odwiedziny. Zaniedbałam znów wątek, oj zaniedbałam
Ale jak wiecie czasu ciągle brakuje, jak wracam do domu to już prawie ciemno, na ogródek zostają weekendy, dobrze, że ten akurat był przepiękny. Zwłaszcza, że w piątek zaszalałam i wykupiłam pół Obi:

a to co może być?

Ale jak wiecie czasu ciągle brakuje, jak wracam do domu to już prawie ciemno, na ogródek zostają weekendy, dobrze, że ten akurat był przepiękny. Zwłaszcza, że w piątek zaszalałam i wykupiłam pół Obi:

a to co może być?

- maliola
- Maska
- Kontakt:
Olu widzisz tam na dole moją szczękę? bo mi opadła
Faktycznie pół sklepu wykupiłaś i jakie super rośliny
to żółte ładnie wygląda trochę na jakiegoś wilczomlecza, ale nie znam się i poczekamy na mądrzejsze osoby. No zakupowy zawrót głowy, chyba odwiedzę ten mój O. ale nie liczę na nic...zresztą może lepiej żeby nie było
Tak to kwitnie kobea, a Twoje róże mają prześliczne listki moje prawie nie mają wcale po tych deszczach

Faktycznie pół sklepu wykupiłaś i jakie super rośliny

Tak to kwitnie kobea, a Twoje róże mają prześliczne listki moje prawie nie mają wcale po tych deszczach

- maliola
Marysiu dzięki, że zajrzałaś
U Ani Sweety jakoś inaczej ta kobea kwitła... a ok już sobie wygooglałam to z tego będzie ten piękny kwiatek, poczekam mam nadzieję, że nie będzie przymrozków.
No właśnie te żółte to chyba wilczomlecz chociaż opisane mieli jako pięciornik, wchodziło po 22 złoty ale po przecenie za 2,22.
Za całość roślin zapłaciłam tylko 100 zł więc chyba nie za dużo, są tam i hibiskusy i hortensje, pęcherznice, różyczki okrywowe i inne.

U Ani Sweety jakoś inaczej ta kobea kwitła... a ok już sobie wygooglałam to z tego będzie ten piękny kwiatek, poczekam mam nadzieję, że nie będzie przymrozków.
No właśnie te żółte to chyba wilczomlecz chociaż opisane mieli jako pięciornik, wchodziło po 22 złoty ale po przecenie za 2,22.
Za całość roślin zapłaciłam tylko 100 zł więc chyba nie za dużo, są tam i hibiskusy i hortensje, pęcherznice, różyczki okrywowe i inne.