Florą malowane 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Florą malowane 2

Post »

Alicjo pięknie u Ciebie:) Trawkę Little Bunny koniecznie muszę zakupić,ale to na wiosnę.
Mam u siebie Rubrum z czerwonymi kłosami,zmyliła mnie plakietka,że zimuje....Mam swoją w gruncie,chyba wykopię ją do donicy,ale gorzej z zimowaniem.Może na balkonie ją czymś owinę i da radę?

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hm,,przymrozki,ale widać nie wielkie ( i dobrze!!) i ogród dalej tętni kolorami ;:333
Moja Marmolada już dawno nie kwitnie,ale za to 3 inne jeżówki jeszcze sobie kwitną ;:108
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ widoki ;:167 , nie umiałabym wybrać co mi się najbardziej podoba. Cudowne wrzosy, trawy, hortensje i róże ;:167 .
Czy znasz może nazwę swojego miskanta? Ma niesamowity kolor ;:oj .
Trudno zidentyfikować rozplenicę po samym zdjęciu. Nie wiem np. jakiej jest wielkość. Może to rozplenica orientalna? Jeśli chcesz to zrobię u mnie dokładniejsze zdjęcia orientalnej dla porównania. Właśnie przypomniałaś mi, że ta rozplenica kwitnie zdecydowanie wcześniej od pozostałych :wink: .
I jeszcze mam pytanie odnośnie tej hortensji na pierwszym planie. Czy to jest może Diamant Rouge, czy jeszcze jakaś inna odmiana?
a_nie pisze: NAJBLIŻEJ
Obrazek
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Edyta1 Masz oko ;:138 To Diamond Rouge.
Rzeczywiście moja nowa rozplenica podobna do Twojej orientalnej. Jak CI zimuje?
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Cieszę się, że to Diamant Rouge, bo kupiłam taką w tym roku a u Ciebie bardzo mi się podoba :heja .
Rozplenicę mam od 2 lat i dotychczas zimowała bez problemu. Nie wiem, jak radzi sobie z gorszym mrozem, bo takiego w czasie ostatnich 2-óch zim nie było :| . Miejmy nadzieję, że da radę :wink: .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

ALU,nawet po przymrozku ogród nie stracił uroku ;:108
Trawy masz imponujące :!: No,i te róże ;:333
Pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

a_nie pisze:PRZYMROZKI :evil: :twisted:
Witaj Alicjo!
Dobrze, że jeden z tych "lisów", które postawiłaś przy przymrozkach jest uśmiechnięty :twisted: .
No bo pod szronem Twój ogród wygląda jak nie z tej ziemi. Po prostu pięknie!!!
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Czy ten słynny juz miskant :wink: rozrasta się bez umiaru czy raczej osiąga wielkość docelową i na tym koniec?Jeżeli jest ekspansywny to uciekam z nim do donicy i muszę zmienić mu stanowisko ;:108

Czy mogę prosić o zdjęcie poglądowe róży Nostalgii-jaki ma pokrój/wielkość bo nie wiem jakiego miejsca potrzebuje? :roll: Czeka na pon i swoje stałe miejsce :heja

;:196 :wit
Awatar użytkownika
elam
100p
100p
Od: 28 paź 2012, o 12:31

Post »

Alu
ja nie kupiłam tej rozplenicy co jest na zdjęciu, moja jest inna, jak przezimują będziemy miały czym się podzielić.
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu zaglądam, to jeżówka dla mnie dedykowana :D Podziwiam trawy, u mnie takie kępy trudno sobie wyobrazić, bo dla nich musi być miejsce, żeby je właściwie ocenić ;:224 U mnie przymrozki na trawie tylko w miejscach nie osłoniętych jednak trzeba je będzie zaakceptować na dłużej :lol: Miałam podobną czerwoną trawę , która znosiła temperaturę do -5 , ale w doniczce nie chciała w domu przetrwać ;:131
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Cała Ela ;:3 ledwo kupiiła a już dzieli ;:108 A mój rozpelnnicowy nabytek musi zimować w piwnicy [ ;:124 kupowannie oczami a nie głową]
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Z porannym szronem Twój ogród też wygląda ładnie. Ja już u siebie również zaliczyłam takie srebrne widoki. Na szczęście nie mam dalii, bo w tej chwili już bym nad nimi płakała.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Alicjo, twórczyni bajecznego ogrodu, witaj!
Fantastycznie Ci się wszystko udaje ;:oj.
Nawet hortensje pięknie się wybarwiają ;:224.
Jeszcze przez jakiś czas ma się utrzymać piękna pogoda, zapraszam więc do zielonych po kalafiory.
Pracujesz, zatem może nadchodzący weekend?

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

W mijającym tygodniu moi mężczyźni z okazji Europejskich Dni Ptaków wybrali się na ornitologiczną wyprawę, syn wypatrzył już berniklę białolicą. To znak, że zima się zbliża, ptaki wędrują.
Obrazek

Udało nam się też odwiedzić działkę mamy więc dzisiaj będę obdzielała widokami z działki elam
Małgocha1960 U mnie też na razie nie widzę większych szkód. Jako pierwsza na przymrozek reaguję u mnie houtunia, jak ona się oparła przymrozkowi to musiał być niewielki. U mamy na działce przymrozków nie było, ale jesienne kolory i u niej widać.

Obrazek

Anness77 Zrobię z moją rubrum tak jak Ty. Może się uda, bo jest piękna. A tym czasem jabłuszka rajskie dla Ciebie.

Obrazek

Anabuko1 U mnie niektóre jeżówki zamierają, a niektóre szykują się do kolejnego kwitnienia. Czy zdążą? U mamy pięknie powtarza Secret Passion
Obrazek

slanka-flora Oj boję się że po trochę większych przymrozkach ogród straci na urodzie. Szczególnie byłoby mi żal ładnie przebarwionych hortensji i hibiskusa błotnego- tak się stało w ubiegłym roku. Na razie się trzymają dzielnie. Jako, że w gronie moich gości jesteś "rodzynkiem" muszę szczególnie o Ciebie zadbać i puścić Ci oczka zuzanny, które kwitną na działce mojej mamy.

Obrazek

Lisico To są liski? Myślałam, że diabełki, które próbują zabrać mi piękne kolory z ogrodu zsyłając przymrozki. Dla Ciebie 2 kity trawy pompasowej- u mamy przezimowały, u mnie nie :evil:

Obrazek

Asma To jest fajny miskant mam go już kilka lat owszem przyrasta ładnie- ale trzyma się kupy i pięknie wygląda. Moja Nostalgia dopiero 2 letnia, na wiosnę ścięta tak jak inne wielkokwiatowe, wypuściła gałęzie do ok. 1 metra. Tak to wygląda- zdjęcie mało artystyczne- poglądowe.

Obrazek

elam A ja myślała, że kupowałyśmy razem. Coś musiało mi się pomylić. Jak przezimuje będziemy dzielić. Dostrzegasz Kogoś w cieniu?

Obrazek

Maska Oczywiście, zaglądasz to jeżówka była dla Ciebie :wink: . Pewnie moja trawa rubrum podzieli los twojej. Szkoda, bo taka ładna, oryginalna. Nie mogę się dochować tak pięknej rozplenicy jak u mamy. Moja kwiatostany ma ukryte w liściach i już żółknie, pewnie za mało miała wody.

Obrazek

Izaziem Oj co tam głowa, nie tylko "mędrca szkieło i oko", czasem i z fantazją trzeba. Może akurat przezimuję.
U mamy nawet miskant Zebrinus ma kwiaty, u mnie nie.

Obrazek

Wandziu Ja też nie mam na szczęście dalii ( i innych roślin które trzeba wykopywać), to na razie nie mam po czym płakać.
Dla miłośniczki hortensji dębolistna.

Obrazek

Jagódka Oj tak fantastycznie to nie koniecznie MI wychodzi, bardziej NATURZE. Ja z braku czasu wybrałam metodę bliską mojemu M. "Najważniejsze nie szkodzić (tu w znaczeniu nie przeszkadzać)" Na spotkanie się cieszę. Napisałam pw. Dla Ciebie róża ok. 35 letnia sadzona jeszcze przez mojego dziadka. Może wiesz jak jej na imię.

Obrazek

A dzieci tego arum czekają od wiosny na Madziagos.
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dwa lata temu Rubrum przezimowałam na parapecie -w pracy :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”