Ogród różany nad stawem

Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród różany nad stawem

Post »

Majka moja drugi sezon z niemieckiej szkółki ale póki co nie rewelacja i ten długi pęd obecnie. ;:131 Przyznam że miejsca to nie ma najlepszego ale mimo to mogłaby się lepiej postarać.Ale przynajmniej jest zdrowa i to jest plusik dla niej.

Heathcliff

Obrazek

i tu z bacikiem

Obrazek

Majeczko tak właśnie słyszałam że potrzebują tyle czasu.Moja malinowa 2 sezon i myślę że dopiero zaczynają się rozkręcać.Więc te 2-3 lata jeszcze chyba trzeba dołożyć :lol:

Miłka teraz Ci nie powiem ,bo nie kwitnie.Ale kolor ma naprawdę piękny. Cristata dzisiaj została przesadzona na bardziej słoneczne miejsce i pod korzeń wiadro obornika.Zobaczymy czy to doceni. ;:224
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudna rabatka pod ścianą z rozchodnikami i różyczkami . Alu 3 szt razem robią wrażenie, a 5 jeszcze większe .Jak kwitną to klękajcie narody widok musi cudny ;:167 wyobrażam sobie .Szkoda ,ze mam za mały ogródek żeby tyle jednakowych róż obok siebie posadzić
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
hanna133
500p
500p
Od: 23 sty 2013, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne różyczki i rozchodniki.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu bardzo lubię rozchodniki i tak je wszędzie dosadzam.Jesienią dają kolor a zimą trochę osłonę od wiatru dla róż.Ścinam dopiero wiosną,żadnych chorób i szkodników,no i znoszą suszę ale i tak je podlewam czasem.Niech wiedzą że je lubię. ;:215
Jadziu trzy różyczki obok siebie to nie wiele miejsca potrzebują a efekt już jest super.

Haniu Witam :wit
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Macie rację, że róże sadzone w grupie robią wrażenie. Kilka tak właśnie mieszka w moim ogródku , a ich widok rzeczywiście przyciąga wzrok. Szczególnie wtedy , gdy kwitną. Kiedy jednak przekwitną, robi się nagle smutno i pusto. Dlatego postanowiłam sadzić różne odmiany, kierując się ich wysokością i kolorystyką, im bardziej kolorowo, tym weselej, choć może nie tak elegancko jak u Cienie Georginio.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia jak są róże to już jest elegancko i pięknie.Można też dosadzić jakieś pasujące byliny.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

dorotka350 pisze:Moja Bernstein Rose to jedna z najsłabszych i najbardziej mnie zawiodła :( Na dodatek całe lato chorowała na plamistość.
Zobaczę jak będzie w przyszłym sezonie...jeśli nadal będzie zawodzić to pójdzie na śmietnik, a miała być taka wspaniała :?
U ciebie nawet ładnie wyglądała na zdjęciach bo u mnie to skończony drapak ;:145 ale może jak się uda to będzie miejsce na chipka :D a bernstein oddam np. cioci ;:131
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mateusz Ciocia na pewno bardzo się ucieszy. ;:138
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Chyba że sama ją wyrzuci ;:173
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja bym jej nie wyrzucała,to na pewno nie jest jej wina,raczej trzeba znaleźć przyczynę tego stanu rzeczy.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Georginio, z tymi bylinami to też różnie bywa. Masz rację, że pięknie wyglądają nasze różyczki z długo kwitnącymi bylinami, u mnie połączyłam z różami żółć i fiolet. Wiosną posadziłam między przyciete wówczas różyczki irysy, liliowce, goździki i inne. Rozrosły się tak, że zaczęły wchodzić na róże, dodam, że odległości między różami mam metrowe. Niektóre z bylin kwitną krótko, szczególnie liliowce, i po przekwitnięciu pozostają same liście. Co z tego, że są ładne, jak zabierają przewiew moim różyczkom. W tym roku zostawiam tylko kilka bylin, reszta pójdzie nad Wartę.
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa no i dobrze zrobiłaś,nie wszystkie rośliny nadają się jako towarzystwo dla róż.W książkach o różach są wymienione zwykle jakie rośliny podkreślają urodę róż i nie przeszkadzają im w rozwoju.Dobrze że masz blisko Wartę ,moje zwykle lądują na kompoście,chociaż do Wisły też nie mam daleko.Ale nie pomyślałam o takiej eksmisji. :lol: Ostatnio dużo przekazałam do Domu Opieki Społecznej.Teraz też szykuję sporą partię.Nie wszystko da się wyrzucić na kompost.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu pięknie się prezentuje Gruss an Aachen w towarzystwie rozchodnika. Muszę się za nim rozejrzeć. , Gruss an Aachen jest śliczna, wierzę, że to tylko dlatego, że jest jeszcze młodziutka i potrzebuje troszkę czasu.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Daysy rozchodniki są piękne o każdej porze roku.Najpierw zielone kwiatostany później kolorowe,dodają barw ogrodowi.Nie rozłażą się ,korzenie tworzą zwykle zwartą kępę ,co jest ważne dla róż.Jedyny mankament to że się przewracają pod ciężarem kwiatów.
Twoja różyczka na pewno się rozkręci i będzie cieszyć oczy.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu u mnie też Geisha poszlała, mimo, że była posadzona wiosną, to kwitnie do tej pory i kwiat tak jak u Ciebie trzyma bardzo długo. Super róża. Kupiłam dwie i zasatnawiam się, czy jeszcze nie dokupić. Jestem nią zachwycona,
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”