Ogród Biedronki 641 cz.2
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Alu cyklameny śliczne , szkoda że one mnie nie lubą .
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
A po moich cyklamenach zostały tylko łuski.Zimą okryte były i co, zgniły ? Myszate zjadły ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gieniu tym cyklamenom chyba znalazłam dobre miejsce, bo ładnie przyrastają. Rosną pod jukami w pół cienistym miejscu. Wcześniej posadziłam inne w słońcu i było po nich.
Janku to było drugie podejście do moich cyklamenów. Może Ci zgniły?. Te przykrywałam jedliną i widzę ,że ładnie co roku zimują. Jest wiele roślin do których podchodzę nie raz i klapa zupełna. Też nie wiem dlaczego u mnie nie rośnie dzwonek Torpedo..

Ostatnie kwitnienie kann. Mam dwa kolorki. I to wystarczy, bo i tak z nimi jest troszkę zachodu. Niestety powoli muszę schodzić z roślin,które trzeba na zimę wykopywać.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego weekendu oraz udanych prac w ogrodzie.
Jutro mąż ma wolną sobotę to może wykopiemy jarzyny.
Janku to było drugie podejście do moich cyklamenów. Może Ci zgniły?. Te przykrywałam jedliną i widzę ,że ładnie co roku zimują. Jest wiele roślin do których podchodzę nie raz i klapa zupełna. Też nie wiem dlaczego u mnie nie rośnie dzwonek Torpedo..

Ostatnie kwitnienie kann. Mam dwa kolorki. I to wystarczy, bo i tak z nimi jest troszkę zachodu. Niestety powoli muszę schodzić z roślin,które trzeba na zimę wykopywać.
Pozdrawiam wszystkich i życzę udanego weekendu oraz udanych prac w ogrodzie.
Jutro mąż ma wolną sobotę to może wykopiemy jarzyny.

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jakie śliczne masz cyklameny
Ogromnie podobają mi się głównie ich liście. Z tego co widzę u białych jest inny rysunek na liściach niż na różowych ? Cudo.

Ogromnie podobają mi się głównie ich liście. Z tego co widzę u białych jest inny rysunek na liściach niż na różowych ? Cudo.
- e-genia
Ja też tak posadziłam Alu i właśnie znalazłam ten w cieniu , tylko nie kwitnie , ale dwa białe posadzone w bardziej słonecznym miejscu zginęły
- Biedronka641
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Gazanie widzę , mamy takie same.
Marcinki oj to one teraz tak bardzo nadają dużo kolorytu naszym ogrodom i zapełniają wyżerkę wszelkim owadom.
Kobea,śliczna.Ja w tym roku jej nie siałam,nie sadziłam, dokupiłam więcej powojników, i ma już być dla mnie prościej.

Cynie, dzielżany pięknie wyglądają

- e-genia
Mam od zeszlego roku tylko nie pamietam czy kwitł wiosną czy jesienią .Biedronka641 pisze:Gieniu a jak długo masz? Może Ci zakwitnie w przyszłym roku. Nie smut aj się. Moje się namnażają.
- Biedronka641
Aniu gazanie mam swoje i tylko takie kolorki. Kobee sieję co roku białą i fioletową. Ładnie kwitnie i oby jak najdłużej.
O tak teraz to marcinki , chryzantemy królują w ogrodach. Ich właśnie na przyszły rok muszę sobie sprawić więcej kolorków.
Gieniu o ile ja pamiętam z Twojego wątku to kwitł podobnie jak u mnie . Namnaża się to dobry znak.

To też marcinek,ale bardzo wysoki i ma tendencje do pokładania.

Werbena nadal kwitnie.

Goryczka też kwitnie i ma jeszcze parę pączków.

Jesienne kolorki kielichowca.

Tojad

Bessera kwitła nie zauważona do dziś. Gdzieś tam w gąszczu,chyba pod aminkiem, którego nasionka nie chcą jeszcze dojrzeć.
Dziś pozbierałam troszkę nasion z trojeści, rozwarów ,kleomy, bellamkandy, odętek. Jeszcze pościnałam jeżówki. Bo tyle mogę zrobić.
A z doniczek wyrzucił mi M. zefiranty i tuberozę. Niech się suszą cebulki, póki pogoda jaka taka.
Dobranoc . Kolorowych snów. Chwilę zaglądnę do Was kochani.
O tak teraz to marcinki , chryzantemy królują w ogrodach. Ich właśnie na przyszły rok muszę sobie sprawić więcej kolorków.

Gieniu o ile ja pamiętam z Twojego wątku to kwitł podobnie jak u mnie . Namnaża się to dobry znak.

To też marcinek,ale bardzo wysoki i ma tendencje do pokładania.

Werbena nadal kwitnie.

Goryczka też kwitnie i ma jeszcze parę pączków.

Jesienne kolorki kielichowca.

Tojad

Bessera kwitła nie zauważona do dziś. Gdzieś tam w gąszczu,chyba pod aminkiem, którego nasionka nie chcą jeszcze dojrzeć.
Dziś pozbierałam troszkę nasion z trojeści, rozwarów ,kleomy, bellamkandy, odętek. Jeszcze pościnałam jeżówki. Bo tyle mogę zrobić.

A z doniczek wyrzucił mi M. zefiranty i tuberozę. Niech się suszą cebulki, póki pogoda jaka taka.
Dobranoc . Kolorowych snów. Chwilę zaglądnę do Was kochani.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Ale piękny ten Tojad 

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Alu a te fioletowe rozwichrzone marcinki to wysokie są? Piękne
Napisz co u Ciebie

Napisz co u Ciebie

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Jak mogłaś nie zauważyć, tak energetycznego koloru
No chyba, że nie wychodziłaś w ogóle do ogrodu.
Tak naprawdę, to nawet nie wiem, co to za roślina, ale ten pomarańcz jest całkiem przyjemny.

Tak naprawdę, to nawet nie wiem, co to za roślina, ale ten pomarańcz jest całkiem przyjemny.
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Besserę trzymałam kiedyś w doniczce. Bardzo ognista! Ładny, ten ciemny marcinek. Ja mam głownie pastelowe.
Posyłam dobre fluidy.
Posyłam dobre fluidy.

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Biedronka641
Witam wieczorową porą.
Dziś robiłam zieleninę do zamrażarki. Nudne to zajęcie,ale na zimę do zupek konieczne.
Aniu - anabuko 1 tojad jesienny wreszcie ruszył i narasta. No i kwitnie .
Aniu- anym tak te wysokie marcinki są wysokie i u mnie się pokładają. U mnie okey.
Iwonko masz rację ostatnio rzadko przechadzałam się przez ogród, bo już nie ma za bardzo co fotografować.
Bessera Elegans to drobno cebulowe kwiatuszki, które nie zimują w zimie. Ta fotka nie odzwierciedla jej piękna.
Marysiu te cebulki większe wsadziłam do ogrodu i zakwitły a przybyszowe do doniczki i nie zakwitły, bo jeszcze malutkie były.. Tym ciemnym marcinkiem mogę się podzielić,jeśli jesteś zainteresowana. Za dobre fluidy dziękuję. Już je odczuwam i dziękuję.

Moje na wiosnę wsadzone chryzantemy.
Dziś robiłam zieleninę do zamrażarki. Nudne to zajęcie,ale na zimę do zupek konieczne.

Aniu - anabuko 1 tojad jesienny wreszcie ruszył i narasta. No i kwitnie .

Aniu- anym tak te wysokie marcinki są wysokie i u mnie się pokładają. U mnie okey.

Iwonko masz rację ostatnio rzadko przechadzałam się przez ogród, bo już nie ma za bardzo co fotografować.
Bessera Elegans to drobno cebulowe kwiatuszki, które nie zimują w zimie. Ta fotka nie odzwierciedla jej piękna.

Marysiu te cebulki większe wsadziłam do ogrodu i zakwitły a przybyszowe do doniczki i nie zakwitły, bo jeszcze malutkie były.. Tym ciemnym marcinkiem mogę się podzielić,jeśli jesteś zainteresowana. Za dobre fluidy dziękuję. Już je odczuwam i dziękuję.

Moje na wiosnę wsadzone chryzantemy.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu śliczne chryzantemy ,takie zdrowe .Miłego dnia Ci życzę 

Pozdrawiam Alicja