Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Anabuko zapomniałam o rzodkiewce też mogłam posiać,teraz bym ją chrupała , moja mama zawsze mówiła ,jak Marcinki kwitną to już prawdziwa jesień,nie mogę się doczekać kiedy winnobluszcz na domku będzie w kolorze purpury to dopiero będzie widok :wit

Alu jeśli nie masz takiego rozchodnika to chętnie na wiosnę Ci wyślę ,bo mój straszliwie rozrósł się , Alu nie musisz dziękować ,uważam że zasługujesz :wit

Alu bardzo miłymi słowami mnie obrzuciłaś ,dzięki :wit

Karolinko jabłonka jest bardzo stara ale nie zawodna co roku ma owoce, w zeszłym miała dużo ale małe, w tym ma mniej ale za to większe, wybarwiły się rzeczywiście bardzo ładnie, nazwy oczywiście nie znam :wit kilka cukinii jeszcze w gruncie a nawet kwiaty jeszcze są na krzaczkach,tak ciepło że może jeszcze urosną :tan

Kasiulka codziennie jest coś do zrobienia na działeczce,taka praca daje satysfakcję,wracam do domu zmęczona ale bardzo zadowolona :heja , warzywka jeszcze rosną w najlepsze ,tak się zastanawiam kiedy ja posieję w tych miejscach poplon,może zdecyduję się na żyto ozime i na wiosnę przekopię :wit

Dorotko na puste miejsca w warzywniku warto posiać np.łubin,gorczycę ,grykę , roślinki mają wielorakie działanie , wzbogacą ziemię w azot, poprawią strukturę gleby,zagłuszą rozwój chwastów, u mnie na tym zagonku gorczyca pięknie pokryła całe poletko ,nie widać ani jednego chwasta,przekopuje się zanim zakwitnie,ja dodaję przed kopaniem albo kompost albo obornik granulowany :wit

Violu ja również dużo oglądam mało piszę , warzywnik skarbnica witamin,mąż robi grządki bo muszą być równiutkie pod sznurek a resztą to już ja się zajmuję,
róż nie ma aż tak dużo chyba 20 szt,ja ma same wielkokwiatowe,nie ma ich dużo na krzaczkach ale są za to duże , niecierpki kupiłam sadzonki,nie próbowałam jeszcze wysiewać ale wszystko przede mną , wnusio to mój mały ogrodniczek , rośnie i coraz więcej babci pomaga w ogrodzie,
trawek mam kilka ,żurawek troszkę wiecej, staram się mieć po trochu różnorodne roślinki

Sabinko w porę napisałaś o swoim chciejstwie,bo właśnie dzisiaj rozdzielałam zawilca i jedna sadzoneczka pojedzie do Ciebie, dzięki za pochwały moich kwiatków :wit

Teresko taka jesień jak teraz mogła by trwać jak najdłużej ,jabłuszka dodają uroku mojej działeczce,takich czerwonych ozdób mam dwa drzewka :wit

Aniu anym lubię winobluszcz właśnie ze względu na tą jego piękną barwę jesienną ,niedługo pół domku mi się zaczerwieni ,rozchodnik i Marcinek to mocne jesienne akcenty w ogrodzie,
a to z wykopkami nie jestem ostatnia ale ty Aniu na razie nie możesz się forsować , piękna jesień będzie do końca października ,więc śmiało wszystko zdążymy zrobić :wit

teraz moja jesienna działeczka wieczorową porą,zapraszam na spacerek przed snem,ciepło i tak spokojnie ani jeden listek nie drgnie,można jeszcze kawkę albo herbatkę wypić na tarasie ;:304

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Urokliwe zdjęcia,hebe wygladają ciekawiej niż w pełni dnia
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Grażynko, coś czuję że będę chuchać i dmuchać na tego zawilca :lol: . Czy on ma jakieś specjalne wymagania co do stanowiska??
Jak tak patrzę na te wieczorne zdjęcia to wierzyć się nie chce, że jeszcze niedawno zmierzch robił się o po 8 wieczorem. Kącik wrzosowy - idealny ;:215
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No i co Ty po nocy jeszcze na działeczce robisz Grażynko, zdjęcia fajne wieczorne ;:215
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Dorotko sama oglądam te moje wieczorowe zdjęcia i bardzo mi się podobają,ogród jakby w innym wydaniu :wit hebe rozrośnięte ,mam nadzieje że przetrwa kolejną zimę

Sabinko zawilec rośnie u mnie w półcieniu i to jest dobre dla niego miejsce
z wrzosów jestem bardzo zadowolona , rozrastają się bardzo ładnie, :wit

Iwonuś coraz to wcześniej robi się ciemno to ja pracuję przy księżycu, dzisiaj wykopałam resztę buraków i oberwałam fasolkę szparagową,codziennie coś, za krótki jak dla mnie jest dzień :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Wpadłam tylko na chwilę bo ma dzisiaj taki pędzący dzionek i zagapiłam się w Twoje wieczorowe zdjęcia ;:108 , śliczne , nastrój niesamowity , rośliny wyeksponowane fantastycznie ;:180
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Wieczorne zdjęcia świetne ;:215 i jakie nastrojowe ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Grażynko! pięknie wygląda działeczka ujęta w kadrze wieczorem . Czerwień winobluszczu daje po oczach- u mnie jeszcze tak intensywnych przebarwień nie ma . Piękne jeszcze kwitnienia i wcale nie tak " skromnych" kwiatków ;:108 Pozdrawiam serdecznie ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Świetne zdjęcia wieczorem, fajnie prezentuje się ścieżka.
A ja mogę tę grykę jeszcze posiać czy już nie? jak się później przekopie to nie będzie później wychodzić? czy trzeba wpierw wyrwać ją? - nic na ten temat nie wiem więc drążę.
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Moniko zrobiłam zdjęcia wieczorową porą bo nigdy nie robiłam ,wydaje mi się że teraz ogród ładniej wygląda wieczorem na zdjęciach niż w dzień :?:

Teresko a tak sobie popstrykałam i wyszedł nastrój :wit

Bogusiu i mnie ta czerwień winobluszczu urzekła, coraz więcej liści opada ,mamy co grabić a Ty chyba szczególnie z takiego wielkiego ogrodu,a może masz maszynę do grabienia :wit

Dorotko na poplon typu gryka ,gorczyca to jest już trochę za późno ,ale można wysiewać żyto ozime,przekopuje się je na wiosnę , ja tak w tym roku zrobię , bo wykopki warzyw dopiero teraz robię :wit

Obrazek

ostatnia porcja buraczków

Obrazek

i ostatnie cukinie

Obrazek

resztka fasolki

Obrazek

dobrej nocy kochani , ;:41 ;:167

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

A moja marchewka jeszcze na grządce ;:223 , jutro będę musiała wyrwać , rozumiem że już czas ;:131 gdzie mi tam do twojej ale nawet tych moich niteczek szkoda , a buraczki ;:167 i od razu Święta i ćwikła och
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Pogoda sprzyja to można czekać do końca z wykopywanie warzyw....Smacznie. ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit O jakie suuper zbiory, ;:108
ja cukinie,fasolkę już zebrałam, ale ja jeszcze trochę warzywek jest w warzywniku,i czeka na pracę :roll:
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko piękna marchewka ;:333 ,przypomniałaś mi o fasolce .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Grażynko ależ fajne Ci wyszły wieczorne zdjęcia ;:63 tak przyjemnie u Ciebie, że wproszę się na herbatkę i przy okazji schrupie sobie marchewkę ;:168
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”