Galeria.Dalie Stanisława cz.3
- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie Stanisława cz.3
Moje są piękne co roku .Mój daleki sąsiad ,któremu dałam kilka karp ,podsypał dalie kurzakiem ,oczywiście dalie urosły bardzo wysokie ,ale kwiatów z lupą trzeba szukać .Kurzak to sam azot ,a azotem kwitnących nie podsypujemy ......
Pozdrawiam Alicja
- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
Jeśli ode mnie tj. NR 315 - GRENIDOR PASTELLE
No i tym sposobem wszystko się wyjaśniło. Ile to się człowiek musi nakopać, żeby dotrzeć do źródła...
Ale się czasem opłaci...
Ładne zdjęcie Grenidor Pastelle znajdziecie tu:
http://www.eurodahlia.com/shop/medium-s ... r-pastelle
Odmiana powstała w 1988 roku, w Wielkiej Brytanii, a jej twórcą jest J. Carrington (ale nie ten z "Dynastii")

Ale się czasem opłaci...
Ładne zdjęcie Grenidor Pastelle znajdziecie tu:
http://www.eurodahlia.com/shop/medium-s ... r-pastelle
Odmiana powstała w 1988 roku, w Wielkiej Brytanii, a jej twórcą jest J. Carrington (ale nie ten z "Dynastii")
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Mariusz DLW
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Basiu, reszty zdjęć nie trzymam dla siebie z chciwości fotograficznej, tylko z lenistwa. Wstawianie zdjęć (a wcześniej obróbka) są dość pracochłonne, a tu jesień znów ładna, kopać trzeba całe to tałatajstwo spod ziemi (mieczyki, dalie), a inne tałatajstwo wpychać znów do ziemi (tulipany, narcyzy).BarbaraR pisze:Mariuszu,
zdjęcia z wystawy w Hejnicach niezwykle urokliwe. Stanisław mówił, że dużo fotografowałeś - w Hejnicach i w Pardubicach zresztą też.
Jest jakaś szansa, że jeszcze coś obejrzymy? Czy może reszta zdjęć pozostaje tylko Twoją prywatną własnością (?)...
![]()
Dalie jeszcze stoją i kwitną, jak u większości z Was, ale juz powoli wykopuję, bo dużo tego. I oto niespodzianka mnie spotkała - miał rację Stanisław. Otóż wykopałem już mn. kilka dalii sadzonkowych i znalazłem pod nimi spore karpy, takie, które mają duże szanse przezimować bez kłopotu

Mariusz
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak jest to karpa od pana, bo ja wszystkie dalie mam od panaLipien pisze:Jeśli ode mnie tj. NR 315 - GRENIDOR PASTELLE

Dziękuję za pomoc, już ją sobie oznaczyłem nr.315
pozdrawiam
Tomek
Tomek
Mariuszu,
tak się tylko zapytałam, bo zdjęcia ładne - ale jak nie masz czasu, to trudno. Karpa piękna, aż mi się wierzyć nie chce, że to z sadzonki. Ty to umiesz wyhodować...
Moje na pewno nie będą tak dorodne. Przez moje rozjazdy znów jestem ze wszystkim zapóźniona. Muszę się zebrać, nie ma na co czekać...
tak się tylko zapytałam, bo zdjęcia ładne - ale jak nie masz czasu, to trudno. Karpa piękna, aż mi się wierzyć nie chce, że to z sadzonki. Ty to umiesz wyhodować...
Moje na pewno nie będą tak dorodne. Przez moje rozjazdy znów jestem ze wszystkim zapóźniona. Muszę się zebrać, nie ma na co czekać...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- mateola
- 200p
- Od: 20 kwie 2008, o 12:47
Witam wszystkich 
Wiele roślin mnie zawiodło, a dalie wciąż są piękne.
Zmoderowano./Iwona
Tutaj jest wątek Dalie Stanisława, sprzedam.

Wiele roślin mnie zawiodło, a dalie wciąż są piękne.
Zmoderowano./Iwona
Tutaj jest wątek Dalie Stanisława, sprzedam.
Pozdrawiam - Małgosia
pozdrawiam
Tomek
Tomek
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Mam przygotowane foty dalii ,ale od kilku dni nie mogę skorzystać z Fotosika,czy ktoś też ma taki problem , czy ostatnio korzystaliście z Fotosika - z jakim skutkiem ?
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Grzegorzu
, Grand Prix -oryginalna i taka "optymistyczna", a foty jak zwykle 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Moje dalie dzisiaj zmarzły ,ale jeszcze nie będę wykopywała
Pozdrawiam Alicja
I pan to wszystko ręcznie wykopuje???
Ja mam od groma dali co roku do wykopywania ale u pana to już do hektary 

Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mało tego Pan Stasiek musi teraz to po oznaczać żeby wiedzieć gdzie jaka odmiana. To trzeba mieć cierpliwość