Jeśli pytasz o przyrosty na epies to na pewno nie uschną a jak będziesz rośliny podlewać to wyciągną się szpetnie przez okres zimowy, będą cienkie i brzydkie. Troszkę te rośliny trzeba podlewać przez cały sezon zimowy ale troszkę, kropelkowo aby rośliny nie zaschły ale i nie ruszyły z wegetacją.brombiel napisał(a):
czy te małe zielone pypcie nie uschną![]()
brombiel pisze:Agnieszko dziękuję, że zaglądasz, a crassule mam tą mniejszą, bo dużą oddałam mamie...właśnie muszę niedługo wstawić fotkę mojego plecionego drzewka...rośnie sobiegapapl pisze:Aguś masz bardzo ładną kolekcję kaktusów,no i jak ładnie kwitną![]()
Widziałam nawet,że masz crassule za którymi przepadam![]()
Żanetko ja też będę pierwszy raz zimować sadzonki Epi...na razie wiem że tak jak mam w zwyczaju robić porę deszczową przed świętami wszystkim roślinom, tak tym razem nie zaliczą jej żadne sadzonki i kaktusy...czyli do kąpieli pójdze stare Epiphyllum, scindapsus i bilbergia zwisła. Wszystko pozostałe jeśli będzie zakurzone to spryskam wodą z rozpylacza lub przetrę wilgotną szmatką. Dopiero prawdopodobnie wiosną będzie kompiel wszystkiegopiasek pustyni pisze:Cos o tych epi wiemWciągają bardzo. Ja jestem ciekawa ich zimowania, bo niektóre będę zimowac po raz pierwszy. Będę podglądać u Ciebie
Ok, a co z "przyrostami" na kaktusach...no tymi zielonymi kuleczkami na ziemi np. Opunti, czy wystarczy jak raz na jakiś czas spryskam wodą z rozpylaczahen_s pisze:Jeśli pytasz o przyrosty na epies to na pewno nie uschną a jak będziesz rośliny podlewać to wyciągną się szpetnie przez okres zimowy, będą cienkie i brzydkie. Troszkę te rośliny trzeba podlewać przez cały sezon zimowy ale troszkę, kropelkowo aby rośliny nie zaschły ale i nie ruszyły z wegetacją.brombiel napisał(a):
czy te małe zielone pypcie nie uschną![]()
Aguś...cierpliwości...dziś najpóźniej jutro wstawię historię rosnącego drzewkagapapl pisze:To ja czekam na tą fotkę
Tak, nic im nie będzie. A gdyby nawet to nic wielkiego, następne, te wiosenne odrosty będą mocniejsze bo w słonku rosnące. Nie martw się, jak zrobisz będzie dobrze, to mocne rośliny i dadzą radę na pewno!co z "przyrostami" na kaktusach...no tymi zielonymi kuleczkami na ziemi np. Opunti, czy wystarczy jak raz na jakiś czas spryskam wodą z rozpylacza
Albo jedną większą nadającą się do przycięciagapapl pisze:No to najpierw muszę znaleźć 3 crassule po ok 15 cm.
To prawda, zdjęcia to nie to samo co widok na żywo...dla tego warto mieć je w domuula123 pisze:...Żaden aparat fotograficzny nie jest w stanie pokazać w 100 % ich piękna![]()
Tylko szykuj już to okno panoramiczne dla nich , oj szykuj kobieto![]()