Ogród Helen,Cz 2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród Helen,Cz 2
Helenko, co nowego u Ciebie?
- Helen
- Od: 30 sie 2010, o 19:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani moi Tereniu,Aniu może w tym sezonie uda mi się jeszcze parę fotek wkleić.
Mariolka u mnie "stara bida a nowa nie chce przyjść"
Lato się kończy nastąpił okres kiedy u mnie w ogrodzie niewiele kwitnie
jedynie iglaki przybrały żywe barwy i pięknie się prezentują.Sama nie wiem ile ich mam, i tak myślami lecę po ogrodzie i wyliczam -20 tuii wysokich,5 tuii nisko przyciętych 11 cyprysów bardzo wysokich, 13 jałowców w tym 4 niskie,3 cisy o różnych gabarytach, 3 świerki olbrzymie, 1 świerk conica, 2 kosodzrzewiny .Większość tych wysokich rośnie wzdłuż ogrodzenia.

Mariolka u mnie "stara bida a nowa nie chce przyjść"

jedynie iglaki przybrały żywe barwy i pięknie się prezentują.Sama nie wiem ile ich mam, i tak myślami lecę po ogrodzie i wyliczam -20 tuii wysokich,5 tuii nisko przyciętych 11 cyprysów bardzo wysokich, 13 jałowców w tym 4 niskie,3 cisy o różnych gabarytach, 3 świerki olbrzymie, 1 świerk conica, 2 kosodzrzewiny .Większość tych wysokich rośnie wzdłuż ogrodzenia.
-
No popatrz, niezłą kolekcję iglaków zgromadziłaś 

- Helen
Mariolka, nie zdawałam sobie sprawy z tego że tak szybko będą rosły.
Nie mogę na ich rozrost pozwolić, bo za niedługo mieszkała bym w lesie, dlatego ciągle trzeba przycinać a to praca nie lekka.

Nie mogę na ich rozrost pozwolić, bo za niedługo mieszkała bym w lesie, dlatego ciągle trzeba przycinać a to praca nie lekka.

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie wyobrażam sobie ogródka z tyloma iglakami .Chociaż je lubię i też mam ich parę ,ale nie aż tyle
.Iglaczki robią tło i zieleń działa uspokajająco ,ale wolę kolory 

- Helen
Jadzia iglaki zdobią cały rok i za to je lubię
. Można je odpowiednio kształtować w różne formy,parę prowadzę w postaci bonsai, inne mają kształt kulisty,owalny lub też czworobok. 

pięknie wygląda rząd hortensji, jakie to odmiany? piękny masz ogród
- misia53
- Od: 3 paź 2011, o 00:32
Helenko ja tez formuje iglaki i wiem ile pracy to kosztuje , jeszcze niezła gimnastyka
latka robią swoje coraz trudniej mi skakać po drabinie.

Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- Helen
Zezoa, w szpalerze rosną hortensje ogrodowe i bukietowe( phantom pinki winki, annabel).
Diękuję za miłe słowa
Wiesia, nie musimy korzystać z żandych zabiegów rehabilitacyjnych bo tu mamy rehabilitację
.
Ja zaciągnęłam do pomocy syna, w ubiegłym tygodniu przyciął mi wszystkie iglaki w szpalerze, z tymi niższymi daję sobie radę sama.Skakanie po drabinie to żadna przyjemność szczególnie nam, ale po przycięciu jak te nasze iglaczki pięknie wyglądają.
Diękuję za miłe słowa

Wiesia, nie musimy korzystać z żandych zabiegów rehabilitacyjnych bo tu mamy rehabilitację

Ja zaciągnęłam do pomocy syna, w ubiegłym tygodniu przyciął mi wszystkie iglaki w szpalerze, z tymi niższymi daję sobie radę sama.Skakanie po drabinie to żadna przyjemność szczególnie nam, ale po przycięciu jak te nasze iglaczki pięknie wyglądają.

-

Dobrze, ze mozesz kogoś pogonić do pomocy w ogrodzie

- Helen
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Piękne jesienne kolorki, i niech nam jaknajdłuzej będą

UR pieknie ci ponownie kwitnie.Ja przy pergoli mam czerone pnąca róża Flammentanz, ,ale kwitną tylko raz.

Szkoda, jak teraz kupowalabym, to napeno inne już, takie co powtarzają kwitnie

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Helu jednak masz co pokazać z jesiennych fotek .Kwitnie przecież cudny asterek, rozplenica i cudna RU.Moja w tym sezonie bardzo słabo powtórzyła kwitnienie ,ale za to wiosną zaszalała jak nigdy dotąd
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Helenko,u ciebie nawet hortensje mają jeszcze piekny kolor,u mnie wszystko juz prawie czarne.
- Helen
Ania, jesień też jest piękna szczególnie taka jak obecnie. U mnie wczoraj i dzisiaj świeci słoneczko, jest cudownie.
Liście pomału zmieniają kolor, co nieco jeszcze kwitnie
Polecam różę UR , jestem z niej zadowolona.

Jadziu, jeszcze coś kwitnie, marcinki w trzech kolorach, aksamitki,smagliczka, rozchodnik, rudbekie w jednym miejscu dotrwały do dzisiaj w innych miejscach już usunęłam bo chwyciły mączniaka i i padły. UR ponowiła kwitnienie ale słabo , w lecie pięknie kwitła tak jak u Ciebie.

Gosia, hortensje ogrodowe zmieniły kolor , niektóre kwiaty są już przysuszone. Najładniej trzyma się bukietowa phantom,
jest jeszcze w różowym kolorze i ma zdrowe duże kwiaty, jak również liście są zielone na razie nie uległy przebarwieniu.

Liście pomału zmieniają kolor, co nieco jeszcze kwitnie

Polecam różę UR , jestem z niej zadowolona.

Jadziu, jeszcze coś kwitnie, marcinki w trzech kolorach, aksamitki,smagliczka, rozchodnik, rudbekie w jednym miejscu dotrwały do dzisiaj w innych miejscach już usunęłam bo chwyciły mączniaka i i padły. UR ponowiła kwitnienie ale słabo , w lecie pięknie kwitła tak jak u Ciebie.

Gosia, hortensje ogrodowe zmieniły kolor , niektóre kwiaty są już przysuszone. Najładniej trzyma się bukietowa phantom,
jest jeszcze w różowym kolorze i ma zdrowe duże kwiaty, jak również liście są zielone na razie nie uległy przebarwieniu.