Nie tylko doniczkowe cz.3
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nie tylko doniczkowe cz.3
Iwonko, czasem nie wiadomo co tak naprawdę pobudza nasze rośliny do kwitnienia, co widać po Twoim maluszku. Moje begonie też jakoś kwitnąć nie chcą, ale nie martwi mnie to, bo uwielbiam ich liście
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tesiu.
Ogrodowy mix.

Ogrodowy mix.

- oxalis
- 1000p
- Od: 24 mar 2012, o 00:47
Świetne kolarze...
, kolorami aż kipi
.
Może kolaż z samych cannowych cudeniek dasz radę zrobić?

Może kolaż z samych cannowych cudeniek dasz radę zrobić?
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Kasiu dzięki.
Oczywiście, proszę na życzenie.

Oczywiście, proszę na życzenie.

Ależ kolorowo u Ciebie, nawet nie wiedziałam, że jest tyle odmian kann
, pięknie je pokazujesz, a one widać ,że Cię lubią bo ładnie rosną i kwitną .Begonie tez masz ładne
, corallina też mi jeszcze nigdy nie zakwitła,a mam ją już kilka lat, ale pewnie dlatego, że zbyt często ją odnawiam.A tamayę latem wystaw na dwór, na pewno zakwitnie, corallinie i lucernie zresztą to też nie zaszkodzi . Bardzo ładnie i obficie kwitnie Ci kohleria, a ja ze swoimi coś nie mogę sie dogadać, wyrośnięte, duże, nawet pąki są, ale kwitną po jednym kwiatku
,. O i jeszcze piękny okaz widziałam u Ciebie tułacza pstrego
, cudne te jego kolorowe listki.Czy on lubi
miejsca?

Wspaniałe kwitnienia. Iwona czy ja tam dobrze zauważyłam listki canny variegata? 

- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
Emma witaj, pacioreczniki to moja miłość. Begonie próbowałam wystawić na zewnątrz ale słońce przypaliło im listki i musiały wracać do domu.
Co do kohlerii to muszę się pochwalić, że mam już trzy odmiany, niedługo wstawię fotki. Różnie kwitną, więc to chyba zależy od odmiany.
Hutujnia najlepiej się wybarwia na słońcu ale w cienistych miejscach też sobie radzi tylko jest mniej kolorowa. Fajnie rośnie w doniczkach normalnych jak i bez odpływu. To roślinka bagienna, lubi wilgotne podłoże, nadaje się na brzegi oczek wodnych jak i normalnie na grządki. Urocze ma te listki.
Pati dzięki. Ten paciorecznik co zwróciłaś na niego uwagę to Stuttgart, ma piękne biało zielone liście ale niestety ten biały kolor najczęściej jest przypalony przez słońce. Na przyszły sezon posadzę całkiem w cieniu, może się uda.
Stuttgart.

Co do kohlerii to muszę się pochwalić, że mam już trzy odmiany, niedługo wstawię fotki. Różnie kwitną, więc to chyba zależy od odmiany.
Hutujnia najlepiej się wybarwia na słońcu ale w cienistych miejscach też sobie radzi tylko jest mniej kolorowa. Fajnie rośnie w doniczkach normalnych jak i bez odpływu. To roślinka bagienna, lubi wilgotne podłoże, nadaje się na brzegi oczek wodnych jak i normalnie na grządki. Urocze ma te listki.
Pati dzięki. Ten paciorecznik co zwróciłaś na niego uwagę to Stuttgart, ma piękne biało zielone liście ale niestety ten biały kolor najczęściej jest przypalony przez słońce. Na przyszły sezon posadzę całkiem w cieniu, może się uda.
Stuttgart.

Iwonka dziękuję za cudowne zdjęcia aż szkoda,że nie mam ogrodu, ale u innych moge go podziwiać 

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Iwonko, pacioreczniki są piękne, ale przegrywają u mnie z doniczkowcami, nie mam ich gdzie podpędzić
No ale zawsze mogę na nie popatrzeć u Ciebie 

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kany - piękne mają kwiaty.
I liściaste u Ciebie, śliczne
I liściaste u Ciebie, śliczne

- kivinko
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 13 paź 2014, o 15:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pacioreczniki podbiły moje serce
Pięknie tutaj! Pozdrawiam!

Iwonko
, begonie najpierw wystawiaj do cienia, one potrzebują aklimatyzacji, a później można w coraz jaśniejsze miejsce. Tak na pełne słońce to ja ich nie wystawiam.

Witaj Iwonko,:)
Aż do dziś, kiedy skończyłam czytać Twój wątek, nie miałam świadomości, że jest tyleee pięknych odmian pacioreczników..
Zawsze te kwiaty kojarzyły mi się z czerwonymi kwietnikami przed urzędowymi budynkami. Dzięki Tobie zupełnie zmieniam nastawienie, dziękuję
Aż do dziś, kiedy skończyłam czytać Twój wątek, nie miałam świadomości, że jest tyleee pięknych odmian pacioreczników..
Zawsze te kwiaty kojarzyły mi się z czerwonymi kwietnikami przed urzędowymi budynkami. Dzięki Tobie zupełnie zmieniam nastawienie, dziękuję

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Iwonko bardzo ładny kolaż Pacioreczników
Pokazałaś wyjątkowe piękno tych roślin.
A listki Stuttgarta tak śliczne, że powalają.

A listki Stuttgarta tak śliczne, że powalają.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Iwonko
Ależ dałaś nam po oczach swymi kolażami-coś fantastycznego ale,żeby tak wspaniale móc zaprezentować swoje canny, pacioreczniki trzeba najpierw wyhodować tak piękne i okazałe roślinki i mieć do ich hodowli rączkę
Pozdrawiam.

Ależ dałaś nam po oczach swymi kolażami-coś fantastycznego ale,żeby tak wspaniale móc zaprezentować swoje canny, pacioreczniki trzeba najpierw wyhodować tak piękne i okazałe roślinki i mieć do ich hodowli rączkę

Pozdrawiam.