Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Alu męczennica w zeszłym roku miała owoc przypominający małe jajko,ale w środku było puste. Słyszałam,że jest to jadalne. W tym roku choć cały czas kwitnie nie zauważyłam owocu.
Alu rozważałam zamknięcie wątku ,ale Janek mi to wyperswadował z głowy. A pauzować z zakupem nowych roślin do wiosny to ja powinnam, bo kto mi je powsadza. ;:108
Czuje się dużo lepiej, choć od zabiegu minęło w piątek już trzy tygodnie to jednak nadal jestem obolała i w ogrodzie nic nie robię.
Dziś byłam na spacerze. Nudzi mi się okropnie. No i ręce świerzbią by coś porobić. Odpoczywam więc z przymusu.

Grażynko powojnik ma się dobrze. Rośnie w większej doniczce. Nie mam dla niego przygotowanego miejsca i myślę go przechować w domu do wiosny. Dużo o nim czytałam. Jest piękny,ale i wymagający.

Jego dzisiejsze fotki.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu pięknie sfotografowałaś passiflorę ;:63 a po ilości zdjęć wyczuwam, że humor masz już o wiele lepszy ;:196 tak trzymaj ;:215
Jeszcze muszę pochwalić studnię i skalniak na prawdę fajnie wygląda. Czy przyjęły Ci się wszystkie maluszki ode mnie?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu po zabiegu to człowiek słaby ,odpoczywaj ile Ci sie da ,a roślinki wiosna kupisz . ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu fotografem dobrym to ja już nigdy nie zostanę,ale uczę się. Nigdy też nie dorównam Twoim fotkom. ;:108
Owszem humor mam lepszy,ale nie wiem czy po środzie się nie pogorszy.
Naprawdę Aniu Ci się studnia i mini skalniak podoba.? Dziękuję. A co sądzisz nie było by fajnie, gdybym z nim wyszła do alei wjazdowej. Tak sobie dziś pomyślałam,że to by fajnie było. A po drugiej stronie gdzie rosną niskie płomyki posadziłabym wszystkie funkie jakie mam,a przed nimi odmłodzone płomyki. A za funkiami zawilce jesienne, których mam sporo.
Na wiosnę by kwitły płomyki, później wyrastają hosty, a jesienią kwitną zawilce.
Widzisz Aniu jakie mam plany. Mam nadzieję ,że je zrealizuję.
Owszem Aniu wszystkie roślinki od Ciebie rosną bardzo ładnie jak do tej pory. I mam nadzieje,że tak będzie dalej. ;:1
Aniu dla Ciebie moja jedyna trawa Zebrinus . Wiem ,że kochasz je i masz ich sporo. A tę masz?
Obrazek

Alu odpoczywam. Masz rację wiosna to będzie odpowiednia pora na zakupy. Już się jej nie mogę doczekać.
Najgorsze jest to,że jesienią planowałam coś poprzesadzać, coś zmienić a tu klapa.

Alu dla Ciebie tojad.
Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Alu plan alei jak najbardziej popieram ;:215 przez zimę na bierzesz sił i bardzo w to wierzę, że plan swój zrealizujesz ;:108 Środą się nie przejmuj, będzie dobrze, zobaczysz ;:196 Zebrinusa mam ;:108 a może byś chciała jakieś trawy ode mnie?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

O a co to za studnia? Zastana czy nabyta?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu wiem,że jesteś szczera,ale jakoś trawami nigdy sobie głowy nie zaprzątałam . Nie znam nawet ich odmian.
Może kiedyś zagoszczą w moim ogrodzie. Przez zimę o nich poczytam. Nie ukrywam,że jak je oglądam w wielu wątkach , również i w Twoim to mi żal i zastanawiam się czemu i ja ich nie mam.

Małgosiu ta studnia ma przeszło pól wieku . Wykonał ją mój teść. Jest dość głęboka, bo na siedem betonów. . Woda w niej była czysta jak ja kryształ i nabieraliśmy ja do picia. Ponieważ wystawał mało ładny beton w którymś roku ją obudowaliśmy drewnem. Była zabejcowana, ale wymagała odnowy. W tym roku przeszła tylko renowację. Dostała kolorku od nowej bejcy.

Obrazek

Obrazek
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ALU :wit
Faktycznie,fotki pasiflory bardzo piękne :!:
Zauważam,że w wielu wątkach poprawia się znacznie jakość fotek;to lepiej dla nas - oglądaczy ;:108
Bardzo efektowny masz ten wjazd do włości :!: Studnia ładnie odnowiona;powiedziałbym nawet
zbyt ładnie...
Czas ją spatynuje i będzie O.K.
Wątku nie zamykaj - ja też nie pozwalam ;:185
Pozdrawiam Cię serdecznie ,
SŁA
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wczoraj wyskoczyłam na chwilę do ogrodu z sekatorem (nareszcie zaświeciło słońce) i przy okazji zauważyłam,
że bodziszki od ciebie rozrosły się i tworzą okazałe kępy ;:196
Byłam zaskoczona, że w tak krótkim czasie, a teraz zaczynam liczyć na przyszłoroczne kwitnienia :uszy
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

na chwilę tylko,krótka rewizyta ,masz tyle ciekawych roslin,że muszę na Twój wątek/wątki więcej czasu poświęcić,a tak na goraco widzę ,że masz kaladium w gruncie??
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku niestety nie używam programu do obróbki zdjęć i moje fotki są jakie są. Obiecuje poprawę.
Wjazd jest też do poprawy, bo rosnące płomyki to już stare nasadzenie i kiedyś należało by odnowić. Studnia po paru latach znów zapewne będzie się nadawała do pomalowania,ale niech taka będzie jak najdłużej.
Sławku okey wątku nie zamknę,ale czy będę miała co nowego wstawiać to duży znak zapytania.

Iwonko u mnie też poprawiła się pogoda. Aż miło się zrobiło, Może ta jesień będzie już słoneczna
Na pewno Ci zakwitną i jest mi niezmiernie miło,że zagościły w Twoim ogrodzie..

Dorotko witam Cię bardzo serdecznie. Mijałyśmy się w wielu wątkach,ale teraz to się już zmieni. ;:108
Teraz długie wieczory to w wolnej chwili zapraszam.
Latem dostałam w prezencie bulwę ucho słonia i w tym samym opakowaniu było 10 szt Coladium mix. .Miało być wg. obrazka ich 5 kolorów,ale widzę,że jest tylko dwa. Posadziłam do gruntu,ale teraz muszę je wykopać i na wiosnę do doniczek.

Obrazek
Pełnik powtórzył kwitnienie i wyhodowana przeze mnie gazania.
Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Ja kupiłam kaladium,posadziłam wiosną w doniczkę i niestety bulwki zgniły,czytałam,że one nie lubią za mokro,ale jak na działce ochronić przed deszczem??dlatego zdziwiłam się ,ze u Ciebie w gruncie
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Studnia ;:oj M jest tak uzdolniony? Passiflora powalająca-przyznam się, że na żywo jej jeszcze nie widziałam :oops: Powojnik ładniutki i taki nieoklepany :)
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Alu jakie śliczności ,piękny zawilec ;:138 . Miłego dnia ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”