PS Przepraszam jeśli nie ten wątek.
Chyba źle się wyraziłam nie zamierzam mieszać iglaków z liściastymi. Ten żywopłot będzie w kształcie litery L , od południa 10 m. tu pęcherznice same zielone(Tu chciałam Ci serdecznie podziękować że otworzyłeś mi oczy faktycznie co za dużo to nie zdrowomatt55 pisze:Ale nie mieszaj wszystkiego razem... tylko zrób np. część żywpołotu z żywotników, a część z pęcherznicy.
Święta prawda z tym rozmnażaniem pęcherznicy. Powiem tak; ja już mam żywopłot z pęcherznicy i od czasu do czasu trochę jednak skubie go nożycami. Ucięte gałązki powsadzałam w ziemię pod krzewem (zacienione) i okazało się, że większość z nich sie ukorzeniła. Trochę rozdałam, a reszta rosła sobie i mogę powiedzieć, że jeśli ukorzenisz w czerwcu to w nastepnym sezonie będą już krzaczorki (trzeba je przyciąć, żeby się krzewiły).miki331 pisze:W zeszłym tygodniu wydałem znowu, na zakupy roślin ponad 600 ( 2 pęcherznice były po 16)
Mam duzo do obsadzenia i chcę nieco ograniczyc koszty za ilośc, za to wydawac na mnogość rodzajów krzewów i drzew
Dziękuje za wskazanie wątku - przyda sięm bo podobno pęcherznica łatwi sie rozmnaża