Tajeczko Ja też uwielbiam te wiejskie klimaty, ja typowy mieszczuch

No cóz z latami człowiek się zmienia.
z przyjemnością uciekamy kiedy tylko sia da z miejskiego gwaru, szumu, zabiegania,
Tam wieczory, noce gwieżdziste, i to jeszcze jak, lu ciemnica większa. A poranki z rosą , która na roslinkach cudnie wyglada, a też długo ona się utrzymuje.Śpiew ptaków,Teraz już pospolite zostały,ale przyjemnie jeszcze i tych słuchać i widzieć,Las szumiacy, kolorami pór roku się mieniący .Ryk jelenia, czy sarneki na łąkach sasące się,,widoki przepiękne
Hiacynt kalifornijski,kupiłam gdzieś pózno w amju, na wyprzedaży za połowę ceny, i mam go pierwszy raz,Kilka wykopię, a kilka zostawię, bo rózne opinie czytała o nim.To sprawdze jak zimuje.a kwitnie długo i ponoc jako ciety kwiat w wazonie też stoi długo.Ale mi szoda było go ścinać.
Ilonko2715 Papryczki obrodziły ładnie. A Dynie w tym roku jeszcez bardziej obrodziły, mam ich kilkanaś
cie, już rozdaję mom znajomkom, sąsiadom.A jedna najwieksza jeszcze sobie rośnie, ciekawa jestem jaka ona urośnie.Potem, jak juz zerwę to ją pokażę.
Ja pózno posadziłam ten hiacynt kalifornijski to i pózniej kwitnie.Ty wykopujesz go ??/I na wiosne kiedy sadzisz ???
Kasiula17 Witaj w moich progach i dziekuje za miłe slowa.
No tak to juz jest, jak coś chcemy mieć ,ładniej w ogrodzie to pracujemy, i poprawiamy, sadzimy i dosadzamy i ciągle pracujemy.ale z czasem widok sie zmienia i satysfakcja jest wielka czego się dokonało, ( z pomoca rodzinki oczywiście ) prawda ???
tesia39-Tereniu Mam kilka tych dali.Nie, które mają dopiero paczki, dobrze,ze przymrozków nie było to zabacze jak kwitną .
A dziś tez trochę dalijek pokażę.

A ta to jakąś nowa, ale nie okazała sie tą co miała być żółtawa z czerwienią, coś wyblakła w tej ziemi

ale ładna to jest nawet.
Helen witaj

Jakoś tak chciało sie inaczej poprowadzić jalowce w środku , przed domkiem,a szczególnie jeden co mocno szerko rósł. a na wiosnę jeszcze jedna taka pstra tujka pójdzie do przystrzyżenia, cos wymyslę
Cieszcze się ,ze mój awatarek tez Ci się podoba
marcinki
zakwitł różowy zawilec co dosalam od sąsiadki- takiego jeszcze nie miałam
powojnik Kaiser

Powojnik Sweet Summer Love i Jeżówka Secret Joy
coś się chyba też zamyśliła Fiona,albo też melancholię jesienną łapię