Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Tłumów w wątku nie ma ;:306 a te 50 i więcej odsłon dziennie to nie tłum?
Ala ciesz się, że nie wszyscy ślad zostawiają bo byś na zakrętach nie wyrobiła :wink:
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Ala- A po co ci tłumy!.Wystarczy kilka interesujących osób takich jak np.ja :;230 .Iwonka,Marynia,druga Ala,Sławek i inni z poprzednich stron z którymi
interesująco pogadasz.Żartuję ale jak masz dużo zdjęć to nie zamykaj się bo branie ze mnie przykładu to nie jest dobrze.Ja najpierw łaziłem,póżniej gnuśniałem i
fotek nie zrobiłem więc gadać nie miałem o czym.No to powiesiłem kłódkę.Mnie tłumy nie martwią.Martwi mnie to ,że listę wiosenną mam długą i zdolności kredytowej
nie mam.I coś trzeba wyrzucić bo miejsca nie ma dużo.I trójsklepki też nie mam bo u mnie nigdy nie zakwitły.I czarciego szpona można kupić a ja nie kupię.
O ! to są powody do zmartwienia.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Spokojnie. :) Ze mną jest inny problem, bo ja nie lubię pokazywać wciąż tych samych roślin. :oops:

'Czarci szpon', jeśli Janku masz na myśli Phyteum, zakupiłam ponownie w Berlinie. Ale czy ta kruszynka przezimuje?

Alu, u mnie trójsklepki nie chcą być i się juz poddałam. Podziwiam u Ciebie. :)
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie nie przeżył.Żadnego śladu po nim nie zostało.Z trójsklepkami u mnie identycznie.Kiedyś miałem ale nigdy nie zdążyły zakwitnąć.Póżniej przepadły.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam .

Dziś mąż mi wykopał sprekelię, ismeny, eukomisy i kalie. Jutro pozostałe cebulowe nie zimujące.
Alu trójsklepki o tej porze mają liście mało atrakcyjne,ale je lubię, bo kwitną późno , stopniowo i dość długo.

Iwonko mnie wcale nie chodziło o tłumy., ;:108 Masz racje odsłon jest dużo i to mnie też cieszy. Ja też zaglądam w inne wątki i też nie zawsze pozostawiam ślad. ;:7

Janku zawsze jesteś mile widziany w moich skromnych progach. Myślałam też zamknąć wątek, bo co już będę o tej porze pokazywać. Owszem zdjęć porobiłam sporo,ale aparat byle jaki, fotograf ze mnie żaden.
I podobnie jak Marysia chinanit mam wstawiać to co już pokazywałam. ;:7
Janku Twoja lista długa. Może do wiosny się wzbogacisz i wszystko uda Ci się zakupić. Tego Ci życzę. A co Cię interesuję? Może coś poradzimy? Czarciego pazura mam, ale to lichota i nie wiem czy przeżyje,a do kwitnienia to pewnie długa droga.
Nie smuć się . Grunt,że jest do zdobycia .

Marysiu nabyłaś w Berlinie czarciego pazura i też kruszyna.? Życzę Ci, by szybko urósł i zakwitł. Jakie mu stworzyłaś warunki.? Ja swojego dałam do tufa.
Piszesz,że trójsklepki nie chcą rosnąć u Ciebie.
Podobnie pisała Ala i Janek. Zastanawiam się czemu, bo u mnie rośnie bezproblemowo.

Janku powiedz mi proszę ile lat go miałeś i czy Ci zakwitł? Może jeszcze raz spróbujesz z trójsklepkami , a nóż zakwitną.
Pomyśl o tym. Wiosną mogę się podzielić.
Jeszcze raz kirengeszoma .
Obrazek

Obrazek
Kleoma w tym roku mi słabiej kwitnie.

Obrazek
Te pelargonie kwitną cały czas.
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p

Post »

Janku ,Ala ma rację :) uchyl rąbka tajemnicy co tam jest na Twojej liście,może my też się skusimy :wink:
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czarciego pazurka miałem krótko.Dobrze nie pamiętam ale on nie przetrwał chyba nawet lata a posadziłem jakoś wiosną.Z tym,że przyznaję się,za bardzo o niego nie
zadbałem ale nie zamierzam już go mieć.Dzisiaj natomiast zamknąłem oczy i wyrzuciłem do kompostu retro liliowce,funkie i inne badziewia.Zrobiło się trochę
miejsca żeby rozlużnić nowsze nabytki ale przez to miejsca wolnego nie przyrosło.Jest mało,ale jest na skalniaku ,wzdłuż głównego traktu i pod leszczyną gdzie jest
cień.Tam chcę kupić kilka trójlistów zwłaszcza żółtego , trochę chińszczyzny i pierwiosnki.Na pozostałe wolne miejsca to głównie poduchy czyli małe dzwonki,
penstemony,goryczki ale nic takiego żeby budować daszki,okrywać, nakrywać i ciągle tańcować przy nich.No i przylaszczki.Chcę jeszcze raz spróbować
z japońskimi. Nie wiem czy uda mi się nabyć skalnice ale na tę górkę tak z 5 szt.jeszcze wejdzie.Lista do końca sprecyzowana nie jest ponieważ pojawią się jeszcze oferty wiosenne.Teraz,jeżeli coś kupię,przetrzymam w doniczce.Myślę,że tysiączek to jest mało ponieważ na obniżkę cen japońskich liczyć bardzo nie można.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Alu , śliczna ta Twoja fioletowa trójsklepka , ja mam tylko żółtą wczesną .

Nie długo wykopie kale i wyśle Ci tę biała z ciemnym srodkiem i żółtą .

Goryczka niebieska pełna u Ciebie rośnie i kwitnie , a mnie za każdym razem ginie wiosną znowu kupiłam te pełna iebieską i ojedynczą białą ale zginęła , została tylko ta różowa .

Widze że pelargonie nadal pieknie kwitna ,moje też ,żeby choć jeszcze z miesiąc .
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko ;:306

Janku to faktycznie sporo planujesz kupić i to nie tanie roślinki. ;:215 To będzie co podziwiać . Myślisz,że japonki będą u nas rosły i ich nie stracisz. Trzymam kciuki. Powodzenia w realizacji planów. Ja na razie pauzuję w zakupach. Może coś na wiosnę,ale skromnie będzie już.

Gieniu dziękuję. Żółtą też miałam. Kwitła wcześniej. Goryczki nie są łatwe w uprawie. Też do niektórych z nich podchodziłam po kila razy. Mam nadzieje,że moje po raz kolejny przeżyją i przyrosną.
Gieniu później napiszę pw.

Dziś do słoneczka chwilami było ładnie, ale padał też przelotny deszcz. Nie wiem jak u Was,ale ja mam w ogrodzie dość mokro.
Czekam na słoneczną jesień.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p

Post »

Ala pauzujesz? nie wierzę ;:306
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko chciałabym bym przynajmniej do wiosny z pauzować, ale czy wytrzymam w postanowieniu?
Sama też w to nie wierzę co napisałam. Przecież jeszcze nie mam wszystkiego co mi się marzy.
Mówi się ,że nie można mieć wszystkiego ,ale to tylko puste słowa. ;:7 :;230

Dziś pochwale się moją odnowiona studnią. A mini skalniak powoli się zapełnia od maluchów.
Obrazek

Obrazek
A to niespodzianka. Zakwitł mi ciemiernik. Ledwo kwiat widać przy liściach.

Obrazek
Ta piękność kwitnie nadal i nowe pączki dalej zawiązuje. Oby jak najdłużej.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A moje postanowienia już uleciały.Chodzę z małżonką na zakupy.W sklepie mięsnym stoję za nią w kolejce.Przychodzi jej kolej i wylicza co chce kupić.Podchodzi
drugi sprzedawca i mówi słucham pana. Ten który obsługuje już żonę odzywa się już obsługuję,pani jest ciągle z tym samym panem. I to jest jedyna rzecz
u mnie niezmienna.Tyyyyyle lat.Bo pojechałem i kupiłem naradki,dzwonki,penstemony,pierwiosnki,skalnice,fiołki,zarzyczki,tobołki,mertensje i coś tam jeszcze
dostałem.A miało być inaczej.Skalniaczek studniowy jest bardzo udany.Pochwały udzielam.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janku jakie to miłe,że po tylu latach jesteś ciągle przy swojej wybrance. Tak trzymaj. To się chwali. Nawet sprzedawcy to docenili
A co do zakupów to wcale nie jestem zaskoczona, bo ja też chyba nie wytrzymam,żeby nic nowego sobie nie kupić. To jest już choroba nieuleczalna. A przy tym kobieta ,że zmienną jest to pewnie w mich postanowieniach długo nie wytrwam.
Janku nawet nie wiesz jak się cieszę,że mój skalniak Ci się spodobał. Dziękuję za pochwałę i to z ust fachowca.
Zawsze marzyłam o skalniaku,ale nigdy do niego nie mogłam się zabrać. Wiosną tego roku to się zmieniło i powstał.
Mam ochotę go powiększyć i pójść z nim w aleję wjazdową. Troszkę mnie to przeraża , bo tam rośnie dużo wiosennych.
To są moje plany na przyszły rok. Jak tylko będę żyła i zdrowie mi pozwoli to to zrealizuję..
Do zarzyczek do tej pory nie miałam szczęścia, jak do urdzików W tej chwili rosną na skalniaku. Oby tylko przeżyły.

Obrazek
Goryczka
Obrazek
Iglica zmienna nadal kwitnie.

Obrazek
Ostatni chyba już ładny kwiat ładnej jeżówki.

Obrazek
Jesienne kolorki bodziszka.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu piękna studnia ;:333 ,Passiflora cudo ,a czy kiedys owocowała podobno jej owoce są jadalne .
Jeżóweczka piękna ,pięknie kwitnie ,Alu co z tą puzą ,dbaj o zdrówko ,Alu kochana u mnie już chyba normalnie i w końcu marune Ci wyślę ,ale wstyd ;:196 ,ale myśle ,że mi wybaczysz ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
byna
500p
500p
Od: 18 maja 2009, o 19:18

Post »

Obrazek
A to pierwszy kwiat powojnika Kwiecistego odmiany Sebioldii. Będzie zimował w domu,

Alu, jak tam twój powojnik kwiecisty? bo też miałam na niego ochotę, ale sprzedawca trochę mnie przystopował mówiąc, że wymagający w uprawie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”