Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7

Post »

bwoj54 pisze:Kochani! najzwyczajniej nie wyrabiam się ;:108 Sercem i myślami jestem z Wami, jednak mam wyrzuty sumienia,ze tak rzadko do Was zaglądam.
Bogusiu tym zdaniem podniosłaś mnie na duchu, że i Ty też się nie wyrabiasz, myślałem już ze ze mną jest coś nie tak :lol:
Ślicznie Ci wszystko kwitnie, cudne masz purpurowe marcinki, mi jeszcze nie zakwitły, muszę je przesadzić, chyba mają zbyt zacienione miejsce. Też dzień zaczynam od spaceru po ogrodzie i sadzie i zwykle schodzi na tym ponad pół godziny. Twoje miechunki są rzeczywiście bardziej czerwone od moich, teraz mam porównanie. Dziwaczki stoją Ci na baczność, pozazdrościć! Tu chyba za dużo padało i sporo roślin przybrało pokrój płożący, np dalie. Czy z czerwonej chryzantemy dałoby radę uszczknąć zaszczepkę? Ostatnio coraz bardziej lubuję się w jesiennych kwiatkach. Właśnie wyszło słońce, od rana padało ale pewnie do popołudnia nic się nie uda zrobić bo się można utopić :lol:
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochani! u mnie wymarzona pogoda na spacer po ogrodzie a takze prace ogrodowe.Słonecznie , z lekkim powiewem wiatru .
;:215 jesień zawitała w moje okolice.
Tereniu!ogród mieni się jeszcze różnymi barwami . Dominuje kolorystyka żółto- pomarańczowo - czerwona. Uzupełnienie stanowią moje ukochane wrzosy, lawenda , hortensje.
Eluniu! nie chcę uchodzić za zarozumiałą, Broń Boże -obca mi ta cecha- ale rzeczywiście roślinki w doskonałej jeszcze formie, wspaniale prezentują się. Oby jak najdłużej ;:108
Ewuniu!chciałoby się , aby takie widoki pozostały jak najdłużej.
Marysiu!świetnie prezentują się jeszcze roślinki. Mam nadzieję na złotą , polską CUDOWNĄ jesień.
Uwielbiam obchód po ogrodzie, zwłaszcza w ciepłe, słoneczne poranki i cieszę się ,ze jestem 'odizolowana"/ obsadzona dookoła wielkimi świerkami ' od wścibskich oczu sąsiadów. Mogę 'paradować" do woli z aparatem po swoich włościach i nikt na mnie nie patrzy jak na ;:7
Alu!cieszę się,ze jesteś , dziękuję za sympatyczne gesty ;:306 ;:168
Michale!krótka doba - to moja zmora ;:108 Tyle mam planów "w głowie" ale niewiele czasu na realizację . Niestety sama widzę,ze w czasie gdy jeszcze byłam aktywna zawodowo, dominowały u mnie trawniki i iglaki.
Ograniczanie trawników, na rzecz rabatek bylinowych , niestety odbija się brakiem czasu, przepracowaniem , zwiększonymi nakładami finansowymi. U mnie tez było sporo deszczu, ale może mniej intensywny. Większość roślin doskonale poradziła sobie w pionie, jednak kwiaty przybierały brzydką,brunatną barwę. Z uporem maniaka, na bieżąco wycinam wszystkie nieciekawe i przekwitnięte kwiatostany.U nas od rana piękna pogoda, od rana byłam w ogrodzie , dopiero o 14:00 przyszłam na obiad / podszykowany rano/Zaraz pędzę znowu , bo żal takiego dnia. Pierwszy dzień jesieni spisał się u mnie ;:215 Oczywiście uszczknę kawałek chryzantemki, a jeśli miechunki tez Cię interesują - proszę bardzo. Właśnie zaraz je zetnę i powieszę do wysuszenia. Mają intensywną teraz barwę. Pozdrawiam serdecznie!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bogusiu mnie słów brakuję ,żeby opisać Twój piękny ogród więc, gesty mi tylko zostały ;:306 ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Sprawdzam datę , kiedy piszesz Bogusiu i uwierzyć nie mogę,że masz taką piękną pogodę! :shock:
U mnie od soboty zimno i deszczowo od tej pory nie wyszłam na zewnątrz. :roll: Poniekąd mój areszt domowy wynika z wirusa który mnie zaatakował .
A u Ciebie widoczki ogrodowe całkiem letnie ! Ja też końcem ub.tygodnia wykorzystywałam na maxa piękną aurę i m.in. wycinałam przekwitłe rośliny.Ale u mnie mini działkowy ogródek i takich widoków jak Twoje nie osiągnę... ;:131

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu - pospacerowałabym sobie po tych ścieżkach wśród brzóz ;:180
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Bogusiu - pięknie , pięknie , pięknie ;:180 , mnie też wciąż czasu brakuje , cóż począć , ale aby mieć takie widoczki jak te Twoje , trzeba serduszka i czasu poświęcić ;:180
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

:wit
To nie sprawiedliwe :;230 .Nie dość że pięknie u Ciebie to jeszcze i pogoda ładna. U mnie pada, wieje i jeszcze w nocy 3 stopnie, a ;:110 nawet możliwe przymrozki ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu! miła jesteś, dziękuję. Mam jeszcze wiele miejsc do dopracowania, w tak wielkim ogrodzie / 53 ary/ to nielada wyczyn ;:108
Maryniu!miniony tydzień, wczoraj i dzisiaj - była u mnie piękna pogoda, dużo słońca z przelotnymi opadami . Prognozy zapowiadają jutro jeszcze korzystniejsze, z wyższą temperaturą , zobaczymy! Współczuję "zawirusowania" ;:306 , moja wnuczka też od soboty ma przymusowy areszt domowy z tego samego powodu.
Jadziu!oj jest gdzie spacerować, areał spory. Ileż to ja zrobię dziennie "kilometrów' ;:306 przemierzając kilkakrotnie ogród wzdłuż i wszerz.
Moniko/chalaputkowo/rośliny, ogród to moja wielka pasja i miłość, choć zrodziła się dość późno. A może trwała uśpiona z racji absorbującej pracy zawodowej, niemalże nienormowanego czasu pracy, pracy, którą bardzo kochałam. Od trzech lat mój czas koncentruje się w przeważającej części wokół ogrodu/ choć nie zaniedbuję rodziny i domu ;:108
Aniu! /aniap56/to,ze sprawiedliwie powinno być dzielone słoneczko tam na górze, też tak uważam ;:108 ale ,ze pięknie u mnie to nie powiedziałabym, kolorowo - tak , ale w większości taki "artystyczny nieład" a to wynika z mojego zawodu i osobowości ;:168 Ja dzisiaj dzień spędziłam w krótkich spodenkach i bluzce z krótkim rękawem./do godz. 18:00 pracując w ogrodzie/ ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Piękny ogród ze stylowymi figurkami. ;:333 Piszesz, że dziś spędziłaś czas w ogrodzie w krótkim rękawku i w krótkich spodenkach ;:oj Jestem z sąsiedniego województwa, ale u nas był straszny ziąb :(
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Fajnie ,że pierwszy dzień jesieni był u was taki piękny i ciepły ;:3
U nas zimno okropnie i do tego przenikliwe wiatrzysko , z pracy w ogrodzie nici :wink:
A na noc zapowiadają nawet przygruntowy przymrozek :shock: , okryłam pelargonie, ale czy znajdę jutro rano zważone liście roślin, zobaczymy ...

Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiolu! witam w moich skromnych progach. Pierwszy dzień jesieni zawitał do nas piękną ,sloneczną pogodą. Dzisiaj o 5 rano było 4,3 C w tej chwili 6,7C. Od rana promienie słońca wkradają się przez okno , bezwietrznie- zatem zapowiada się kolejny pogodny dzień.
Mieszkam 28 km od Zielonej Góry.
Kasiu! trochę za szybko te przymrozki. Jeszcze tyle kolorów w ogrodzie ;:108
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Bogusiu :wit
Ogród w jesiennych barwach bardzo urokliwy. ;:108
hortensje śliczne ;:167 , marcinki szaleją,pięknieją
Oj tak szkoda, by było ,żeby przymrozki uszkodziły nam roślinki, masz rację tyle jeszcze kolorków jest, takie ładne jeszcze roślinki mogłyby nas długo cieszyć. :wink:
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

bwoj54 pisze:Pierwszy dzień jesieni spisał się u mnie
ha! nie zauważyłem, ze to już jesień :;230
ale dzisiaj było tak pięknie ... zebrałem gruszki i większość jabłek, drugi winogron - żona robi soki, ja z pierwszego robię % :wink: no i oczywiście skosiłem trawę - dzień na ogrodzie miło spędzony

pozdrawiam - jadę teraz Twoimi ścieżkami - jeśli coś zostawiłaś nad morzem, to ... zabiorę ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
aniap56
200p
200p
Od: 6 cze 2014, o 21:43

Post »

No właśnie ten ,,artystyczny nieład '' jest piękny ;:138 przynajmniej ja tak lubię.
Dobrze że u Ciebie ciepło to przynajmniej będzie gdzie pospacerować i oko nacieszyć :tan
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bogusiu niedługo będziesz mieć bliżej do Zielonej Góry - słyszałem, że mają ją z gminą w jedną miejscowość połączyć od 2015.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”