Na wsi u maakity cz.1
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wszystkich odwiedzających mnie:
Mariolu, Izo już nie zrzekam się, wręcz przeciwnie po odwiedzeniu Marioli stwierdzam, że wcale nie kupuje tych róż tak dużo. Poza tym one były tańsze od paczki papierosów, a że nie palę to mogę sobie dwie róże na tydzień serwować.
Aga w lutym kupiłam nasionka gazani i posiałam (pół torebki) do doniczek w domu. W czerwcu przesadzałam je na stałe miejsca (do skrzynek, gruntu i gdzie się dało) zakwitły mi późno, ale wszystkie i myślę, że warto było czekać. W tym roku będę eksperymentować z przechowywaniem gazani (zresztą nie tylko ja). Jak nie wyjdzie przechowywanie to mam jeszcze pół torebki nasionek, no i trochę pozbieram z kwiatków. Jeśli chcesz mogę Ci pozbierać i wysłać trochę nasionek, tylko nie wiem co z nich będzie. Napisz do mnie na pw.
A tu jest taki malutki gazaniowy wąteczek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0 .
A to moje ostatnie wczorajsze zakupy (prezenty od M)

Mariolu, Izo już nie zrzekam się, wręcz przeciwnie po odwiedzeniu Marioli stwierdzam, że wcale nie kupuje tych róż tak dużo. Poza tym one były tańsze od paczki papierosów, a że nie palę to mogę sobie dwie róże na tydzień serwować.
Aga w lutym kupiłam nasionka gazani i posiałam (pół torebki) do doniczek w domu. W czerwcu przesadzałam je na stałe miejsca (do skrzynek, gruntu i gdzie się dało) zakwitły mi późno, ale wszystkie i myślę, że warto było czekać. W tym roku będę eksperymentować z przechowywaniem gazani (zresztą nie tylko ja). Jak nie wyjdzie przechowywanie to mam jeszcze pół torebki nasionek, no i trochę pozbieram z kwiatków. Jeśli chcesz mogę Ci pozbierać i wysłać trochę nasionek, tylko nie wiem co z nich będzie. Napisz do mnie na pw.
A tu jest taki malutki gazaniowy wąteczek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... sc&start=0 .
A to moje ostatnie wczorajsze zakupy (prezenty od M)

- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- maakita
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
Haniu żeby jeszcze do kopania taki był.hanka55 pisze:Ho, ho, ho, ach miec TAKIEGO MĘŻA...
Przecież to 6 w totolotku!
Halinko mogę Ci pozbierać z niej nasiona choć nie wiem co z tego wyjdzie. Ty też masz bardzo podobną, nie wiem, jak Twoja wygląda w realu, ale na zdjęciu jest bardzo podobna.
Aga nie zawracasz głowy i coś wiem o tym napatrzeniu się.
Haniudziękuje za podpowiedź, a pisząc mrozy chodziło o mróz czy poranne przymrozki?
- Danio
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Widzę, że agrest kupiłaś z tej samej firmy, co ja jagodę kamczacką / staropolskie ogrody /, zobaczymy, ile są warte
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
ojej nie pomyślałam, że można nasionka z gazanii zebrac..
To jest ten kwiat jak przekwitnie tak? już zbierać.?
Mam 2 gazanie... ale kupiłam roślinki .. tez spróbuję przechować
To jest ten kwiat jak przekwitnie tak? już zbierać.?
Mam 2 gazanie... ale kupiłam roślinki .. tez spróbuję przechować

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Madzia, dawałaś mi nasionka gazanii??
Nie chcę teraz szperać w schowku ale jestem pewna, że były!!!!
Super!!!!!!!!!!!

Super!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę