Viola K och te ścieżki spędzają mi sen z powiek ,akurat przymierzam się do ułożenia już końcowego odcinka wzdłuż pergoli
pomidorki tak faktycznie nie tylko fajny mają wygląd i smak ,a jakie przeciery z nich smaczne
ewunia7 też lubię całe pomidorki w słoikach ,ale mam jeszcze ubiegłoroczne zapasy ,dlatego w tym roku przecier i sos słodko -kwaśny
e-babcia Jadziu na te garnki to mam tylu chętnych ,że sklep bym musiała otworzyć
anabuko1 przyznam się szczerze ,że po raz pierwszy kupowałam lilie trąbkowe i orientalne jesienią -ale nie mogłam się oprzeć tak pięknym odmianom ,no cóż ryzykuję posadzę pojedynczo o doniczek i przezimuję w piwnicy ,zobaczymy co z tego będzie
Wczoraj był przymrozek ,nie było aż tak wielkich szkód bo doniczki mam w cichych osłoniętych miejscach w dodatku postawione na rabatach ,ale wierzchołki moich gigantycznych pomidorów dostały popalić

,dzisiaj ranek był słoneczny i wzięłam sie za wysadzanie pozostałych już cebul ,zdążyłam też posadzić serduszkę Gold Heart- moje upragnione chciejstwo ,po za tym posadziłam czosnki ,przylaszczki i deszcz mnie wygnał do domciu