Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój ogród na fotografii w wiosenno -letniej odsłonie cz.7
Witaj Bogusiu,jak miło przysiąść na ławeczce wśród pięknych roślin i aniołów,tak bardzo lubię takie klimaty i jeszcze te zakręcone ścieżki,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bogusiu , młodzi teraz nie mają czasu ,kiedyś człowiek pracował 8 godzin i było dobrze ze wszystkim się zdążyło ,a teraz 12 ,13 i nie wiadomo ile godz pracują i tak życie przelatuje przez palce .
Też sama musze ogarnąć wszystko Ty sobie radzisz świetnie ,a niedoskonałości muszą być bo co byś robiła...
Nie dawno średni syn zaproponował ,żebyśmy sprzedali naszą posesję i kupili mieszkanie w bloku ,a resztę pieniędzy zostawili sobie na nasze wydatki .Ja do bloku i mój mąż się nie kwalifikujemy
,a gdzie psy i koty i w gaciach nie można byłoby wyjść na zewnątrz
, a bąka za przeproszeniem sąsiad by słyszał za ścianą nie to nie dla nas . 
Też sama musze ogarnąć wszystko Ty sobie radzisz świetnie ,a niedoskonałości muszą być bo co byś robiła...

Nie dawno średni syn zaproponował ,żebyśmy sprzedali naszą posesję i kupili mieszkanie w bloku ,a resztę pieniędzy zostawili sobie na nasze wydatki .Ja do bloku i mój mąż się nie kwalifikujemy

Pozdrawiam Alicja
- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuniu! cieszę się ,ze odwiedziłaś mój ogród. Pogoda wspaniała z temp. 24C- lato odchodzi w wielkim stylu
Alu! 20 parę lat temu, miałam propozycję swojej dyrekcji ,otrzymania mieszkania w bloku , w mieście. Zrezygnowałam , wybrałam wieś -mimo,że obydwoje z mężem pracowaliśmy w mieście / 7km/ od miejsca zamieszkania. Synowie chodzili w mieście do przedszkola , szkoły młodszy syn - też do żłobka. Nie dla mnie mieszkanie w bloku, muszę mieć dużo przestrzeni, nie cierpię kumulujących się na klatce zapachów obiadowych
Cieszę się ,że w naszym wielkim domu, około 300 metrów kw. synowie zdecydowali się zostać / są trzy oddzielne mieszkania / . Starszy syn w ubiegłym roku rozpoczął budowę domu , ale systemem gospodarczym ,bez wielkich pożyczek bankowych - raczej z myślą o córce . Pauli leci już 12 roczek. Mieszkanie , które remontujemy po moich rodzicach młodszemu synowi praktycznie wygląda tak jakby było budowane od nowa. Nowe sufity, podłogi . Ogrom pracy i środków włożyliśmy i nadal jeszcze wkładamy ale cieszymy się,że możemy pomóc i chcą zostać. Została jeszcze wykończeniówka / płytki, panele / . Moi tez rano wyjeżdżają do pracy i wieczorem wracają .Ojej, nigdy nie zamieniłabym domku na blok.

Alu! 20 parę lat temu, miałam propozycję swojej dyrekcji ,otrzymania mieszkania w bloku , w mieście. Zrezygnowałam , wybrałam wieś -mimo,że obydwoje z mężem pracowaliśmy w mieście / 7km/ od miejsca zamieszkania. Synowie chodzili w mieście do przedszkola , szkoły młodszy syn - też do żłobka. Nie dla mnie mieszkanie w bloku, muszę mieć dużo przestrzeni, nie cierpię kumulujących się na klatce zapachów obiadowych

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- alicjad31
Bogusiu póki będę na chodzie i będę mogła o sobie'' decydować'' - życie płata różne figle , to tylko wieś.Moja córka mieszka w Warszawie w zięcia mieszkaniu w bloku ,ale mówi ,że wolałaby na wsi ,proponowałam żeby sprzedali to mieszkanie i dołączyli do nas rozbudowując nasz dom ,ale zięć nie chce sprzedać bo to mieszkanie to pamiątka po jego dziatkach ,ale co po pamiątce jak to tylko 40m.A mogli by mieć dużo więcej tym bardziej ,że jest dziecko .
Fajnie ,że tak wszyscy razem mieszkacie .Twoje strony są piękne .
Fajnie ,że tak wszyscy razem mieszkacie .Twoje strony są piękne .

Pozdrawiam Alicja
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
Bogusiu odpoczęłam na ławeczce i podziwiałam Twój ogród jak zawsze cudowny a zmęczona byłam bardzo bo ciężki tydzień miałam łącznie z przetworami i też czasu brakuję mi na FO
Sto latek w takim zdrowiu Ci życzę i działaj tak jak teraz

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- bwoj54
Alu! no tak,życie pisze nam różne scenariusze, dlatego cieszę się ,ze nasi młodzi sami podjęli decyzję o pozostaniu . Warunki doskonałe a i nam lżej w utrzymaniu tak wielkiego domu .Tak jak piszesz zrobili moi sąsiedzi, córka z zięciem i dzieckiem / drugie w drodze/przeprowadzili się do nich , rozbudowując dom a w mieście sprzedali też około 40 m. Mówią,ze teraz czują ,ze oddychają pełną piersią . Mają też duży , ładnie urządzony ogród, okolica otoczona lasami i wodami. Niektórzy moi znajomi przenosząc się na wieś, miejskie mieszkania wynajmują . Tym sposobem mają przypływ gotówki co miesiąc.
Elu!dziękuję serdecznie za odwiedziny i życzenia!Ja też tonę w "przetworach" aktualnie śliwkowo- grzybowych.
Słoneczko do mnie zagląda przez okno, zatem pora ruszać do ogrodu / pozbierać orzechy , pograbić liście/
Elu!dziękuję serdecznie za odwiedziny i życzenia!Ja też tonę w "przetworach" aktualnie śliwkowo- grzybowych.

Słoneczko do mnie zagląda przez okno, zatem pora ruszać do ogrodu / pozbierać orzechy , pograbić liście/
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Gromada amorków zamieszkała w twoim zielonym raju 

- kasia_rom
- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Bogusiu , spóźnione ale najserdeczniejsze życzenia
Ogród wygląda ślicznie, prezenty ogródkowe pięknie się prezentują wśród zieleni .
W twoim ogrodzie zawsze znajdzie się miejsce na nowości , nie tylko te roślinne .
Wspaniałe zdjęcia z urlopu, dobrze że wykorzystaliście ładną pogodę
Życzę ci miłego dnia, i abyś oderwała się na chwilę od pracy i znalazła czas na spacer po twoim cudnym parku

Ogród wygląda ślicznie, prezenty ogródkowe pięknie się prezentują wśród zieleni .
W twoim ogrodzie zawsze znajdzie się miejsce na nowości , nie tylko te roślinne .
Wspaniałe zdjęcia z urlopu, dobrze że wykorzystaliście ładną pogodę

Życzę ci miłego dnia, i abyś oderwała się na chwilę od pracy i znalazła czas na spacer po twoim cudnym parku

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
zdjęcia, zdjęcia, proszę o zdjęcia 

- bwoj54
Witajcie , kochane !
Dzisiaj u mnie pogoda w kratkę , raz piecze "niemiłosiernie " słońce , to znowu przelotnie" kropi" Miałam wielkie chęci od rana na przeróbki w ogrodzie, ale znudziło mi się ciągłe chowanie się przed deszczem, a to kawka , to znowu obiad...a w końcu wzięłam aparat "obfociłam" kolory w ogrodzie, i rozkoszowałam się pięknem odchodzącego powoli lata .
Aga!
każdy domownik będzie miał swojego amorka
Kasiu!serdecznie dziękuję za życzenia, wyjazd udany, my szczęśliwi.
Tak wielki ogród zrujnuje mnie finansowo
kupuję ,sadzę i końca nie widać. Tyle jeszcze miejsca do nasadzeń , ale postanowiłam
- więcej nie likwiduję trawników. Kochana ja zaczynam dzień od spaceru po swoim ogrodzie. Zanim wszędzie zaglądnę ,obejrzę- sporo czasu mija
Mariolu! ależ bardzo proszę , oglądaj do woli . U mnie jeszcze wiele kolorów no i słońca- a ja
Przed chwilą zrobione, jeszcze cieplutkie

IMG]http://images66.fotosik.pl/204/d3a52ec81c297b96.jpg[/IMG]

Dzisiaj u mnie pogoda w kratkę , raz piecze "niemiłosiernie " słońce , to znowu przelotnie" kropi" Miałam wielkie chęci od rana na przeróbki w ogrodzie, ale znudziło mi się ciągłe chowanie się przed deszczem, a to kawka , to znowu obiad...a w końcu wzięłam aparat "obfociłam" kolory w ogrodzie, i rozkoszowałam się pięknem odchodzącego powoli lata .
Aga!

Kasiu!serdecznie dziękuję za życzenia, wyjazd udany, my szczęśliwi.
Tak wielki ogród zrujnuje mnie finansowo

Mariolu! ależ bardzo proszę , oglądaj do woli . U mnie jeszcze wiele kolorów no i słońca- a ja

Przed chwilą zrobione, jeszcze cieplutkie

IMG]http://images66.fotosik.pl/204/d3a52ec81c297b96.jpg[/IMG]

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Bogusiu
Ale masz kolorów jeszcze w swoim Raju
cudnie
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
No wiem Bogusiu w twoim ,moim klimacie jest wszystko piękne 

Pozdrawiam, Ela
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31

Bogusiu piękny i kolorowy Twój raj

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Bogusiu zdjęcia cieplutkie pod każdym względem, jesień wygląda z każdego kącika, ale kolorowa.Ja też jak skądś wracam czy rano wychodzę do ogrodu to oglądam co nowego zakwitło
i po obchodzie wracam do domu. A koszty? cóż tyle chciałoby się jeszcze kupić, zrobić
Dobrego dnia

Dobrego dnia

- alicjad31
Bogusiu ja tak króciutko się wypowiem
. I pozdrawiam 

Pozdrawiam Alicja