Beatko dziękuje a skąd mam słaby aparat i nie zawsze wychodzą ładne choć się staram a już z żółtymi to nagimnastykować się muszę
Dorotko toś mi zabiła ćwieka a pelargonia ta z czerwonymi listkami a bordowe kwiatki to roślinka jednoroczna ale co to nie wiem dostałam bez nazwy kawałeczek m lipcu teraz zwiększyło powierzchnię czterokrotnie ale nie przetrwa zimy.Tak mnie zapewniała ogrodowa znajoma.
Beatko , szałwia śliczna, podobnie jak fuksja i wzdętka - tej raczej nie znałam.
Ale tamto, to na pewno nie jest tojeść, tylko trojeść krwista, tę znam ale ta fotka zbliżeniowa mnie zmyliła.
Trojeść występuje w wielu kolorach, zobacz sobie ..... https://www.google.pl/search?q=troje%C5 ... B640%3B480
Anabuko1 Aniu zawsze cieszą słoneczne kolorki i kwiaty kwitnące długo.Stasiu oczywiście masz rację to trojeść nie tojeść. ;:14Już poprawiłam mam też bulwiasta pomarańczową i ice balet białą
Roślina, o którą pytała Dorotka, to alstroemeria. W zasadzie to bylina ale u nas ciężko znosi zimy, choć znosi. Lepiej ją jednak zabrać do doniczki, jak chcesz ją na dłużej. Wykopana tak jak dalie raczej nie przetrwa zimy, bo ma korzenie cienkie i kruche. Piękny kolor Twojej!
Ja też dziękuję, Jacku...
Warta uwagi i zachodu... Muszę zapisać do doniczkowców... W końcu sporo ich przechowuję przez zimę, więc jedna więcej nie sprawi problemu...
Beatko, buziaki zostawiam i dobrych dni, bo u mnie pada i pada...
Beatko popodziwiałam mnóstwo cudnych dalii bo miałam zaległości i zaraz przyszły smutne mysli ...
Mamy już jesień i powoli trzeba przymierzyć się do wykopywania aby zdążyły spokojnie obeschnąć.
Nie znoszę tej pracy po przymrozkach dlatego dokładnie śledzę zapowiedzi .
Szkoda,że powoli sezon się kończy choć nadal kolorowo w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam
Karolu witaj powiększam swoją kolekcję ogrodowa powoli ale cieszy cieszy zapraszam . Christinkrysia Krysiu masz rację dalie są piękne ale nie długo wykopać je trzeba.Ciężka to praca ale trzeba .Miał to zrobić mój mąż ale teraz za jakiś czas będę mogła to zrobić sama on ma i tak swoich obowiązków dużo.Tak posegreguje je po swojemu może uda się uniknąć pomyłek Dorotko faktycznie piękny to kwiatek.
Juni Beatko To takie miejsce gdzie od tyłu ma być ogrodzenie ale jeszcze nie w tym roku bo ten rok mamy typowo lekarski .W każdym tygodniu mam jakiegoś lekarza a zdarza się kilku wiec wszystko schodzi na dalszy plan .Chodzi o to ,by tył zasłonić a kwiaty na tle nieba zawsze lubiłam. JackuP Lubię astry również i mam ich troszeczkę