Dostałam dziisaj od kolezanki oto takiego kaktuska/sukulenta. Dostała niedawno kotka i oddała mi go. t ebiałe plami to podryzienia przez tego czworonoga;)
k-arolka pisze:Dostałam dziisaj od kolezanki oto takiego kaktuska/sukulenta. Dostała niedawno kotka i oddała mi go. t ebiałe plami to podryzienia przez tego czworonoga;)
Czy to jakas crassula? Czy jednak cos innego?
Na mój gust to jakaś Haworthia ewentualnie Astroloba spiralis.
Ale dzis mam dobry humor:) Wieczorem wczoraj zajżałam do nasion i nic. A dziisj wracam z zajęć i.. pelno wykiełkowanych nasionek:) Ale sie ciesze. Bo myslalam z ejuz cos nei tak zrobilam... Ide teraz do miasta po nowe donickzi;)
Ja jednak proponuje nakryć nasiona, kawałkiem szkła, folią plastikową, lub opakowaniem od płyty. Wysiać nasiona to jedno, a odchować to drugie.
Trzymam kciuki.
Bebeszek pisze:Ja też, na pewno będą z nich olbrzymy . Teraz trzymać kciuki za maje 8)
tak się zaczęłam zastanawiać o jaką "maje" Ci chodzi ? ale chyba już wiem za Twoje oczywiście też trzymam kciuki
moje mam takie ciupinki ale nawet nie wiem jakie bo kupiłam je jako nasiona mix na Słowacji... zobaczymy co to z tego wyrośnie