Mój Raj cz. IV
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój Raj cz. IV
Witaj Grażynko,dalie masz piękne ,ale i astry uwielbiam ,ogród się powiększa widzę,to dobrze ,będziemy oglądać,pozdrawiam 

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko! zdałam sobie sprawę jak dawno tu byłam. Nadrobiłam zaległości , nacieszyłam oczy pięknymi , kolorowymi widoczkami. Masz rację ,z tak pięknych miejsc nie chce sie wychodzić. Wnusio z maczugą
Pozdrawiam cieplutko! 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Grażynko,pracusiu
Kolejne miejsce na kwiatki,,ile to człowiek się napracuje,żeby nasze plany się realizowały
Dalijki maszsliczne,ładnie kwitną.
Dużo różnokolorowych asterków,

Kolejne miejsce na kwiatki,,ile to człowiek się napracuje,żeby nasze plany się realizowały

Dalijki maszsliczne,ładnie kwitną.
Dużo różnokolorowych asterków,

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Robiąc miejsce na nowe kwiatki pomogłaś i drzewku. Ja też muszę takie miejsca wokół moich owocowych zrobić, bo znajoma była i ma rację twierdząc, że w zbitej darni źle im się żyje. Zbieram się do tego ociężale, bo strasznie sucho, z sadzeniem jeszcze gorzej, bo szpadla nie można wbić. Wczoraj się uparłam, zaparłam i wykopałam dziurę, ale ile to mnie wysiłku kosztowało.Co to za rok?Susza nieprzeciętna.
Dżem z cukinii wygląda nieźle.Smacznego
Dżem z cukinii wygląda nieźle.Smacznego

- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Grażynko śliczne te Twoje astry, chętnie bym je w takim romantycznym bukiecie widziała
I aksamitki wiatraczki-fajniutkie. Miałam je sobie kupić wiosną, ale w końcu zrezygnowałam i posiałam jak zwykle żółte wąskolistne, drobne. W przyszłym roku zmienię-posieje wiatraczki
Fajnie że trytoma teraz Ci kwitnie. Moja kwitła późną wiosną, a teraz nic
Myślałam, że one są późniejsze. A tu proszę-ciekawe czy to kwestia odmiany czy czegoś innego 

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Piękne kolory kwitnień. Nie mam u siebie kwiatów w kolorze fioletowym i wrzosowym
Ale to jest dopiero cudo
http://images66.fotosik.pl/188/cd84efc1ae4bfe28.jpg
Jak się ono nazywa?

http://images66.fotosik.pl/188/cd84efc1ae4bfe28.jpg
Jak się ono nazywa?
- wiolamanka
- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Grazynko i u Ciebie różyczki niezmordowanie kwitną
Berberys Admirant ślicznie wkomponowany w białe tło to chyba kamienie prawda

Berberys Admirant ślicznie wkomponowany w białe tło to chyba kamienie prawda

- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Witam wieczorkiem sympatyczne towarzystwo,miło mi że do mnie zaglądacie ,ja też do Was kochane zaglądam ,chociaż nie zawsze zostawiam ślad,bo zazwyczaj przede mną wszystko już zostaje napisane,najwidoczniej taka ślamazara jestem
Iwonko trochę kolorków zostawiłam na jesień,lubię taką złotą Polską ,ja swoją hortensję przesadziłam dzisiaj pod jabłonkę ,ciekawa jestem jej rośnięcia w nowym miejscu
Alu teraz dalie mają swoje pięć minut,bardzo dużo wnoszą do ogrodu,mam nadzieję że mróz nie pojawi się za wcześnie
bo widzę że mają jeszcze dużo pąków , czy Ty je jeszcze zasilasz
Martuś ogród powiększam bo jeszcze bardzo dużo kwiatków chciała bym mieć,ale ogród nie jest z gumy a mąż broni trawnika ,teraz nawet strzelił focha za tę mały krążek pod jabłonką , na wiosnę jeszcze pochwali jak zobaczy śliczne tulipanki,narcyzy i białe zawilce
Bogusiu ciszę się że dalej mi towarzyszysz w moich zmaganiach ogrodowych, z braku czasu i ja do Ciebie mało zaglądam ,nadrobimy zimą
póki co do nocy jestem na działce ,jest tak ciepło i przyjemnie że nie chce się iść do domu
Aniu jeszcze 4 lata temu nie myślałam że ja na stare lata będę tworzyć swój ogrodowy raj,teraz cieszę się bo odnalazłam swoje miejsce na ziemi
Małgosiu współczuję posuchy, u nas nie jest tak źle i nawet nie było tak twardo jak zrywałam darń, jabłoń jest staruszką więc odsłonięta przestrzeń wokół niej i zasilanie kwiatków przy okazji przedłuży jej żywot,pnącza zaś zakryją jej gołe konary
Andziu wyobraź sobie że ja żadnych kwiatków nie zrywam do wazonów ,raz że całe lato jesteśmy na działce a dwa że szkoda mi ich ścinać,lubię podziwiać je w ogrodzie, aksamitki wiatraczki spodobały mi się w zeszłym roku u którejś forumki , w naszych sklepach oczywiście ich nie było ,zamawiałam przez internet,jak nie zapomnę to zbiorę nasionka i mogę się z Tobą podzielić,
trytomy mam 4 posadzone na wiosnę , za wiele kwiatów nie miały,wyrosły za to w piękne liście,chyba miały za dużo azotu,na wiosnę zasilę je nawozem z potasem i magnezem bez azotu
moje skromne kwiatki

Iwonko trochę kolorków zostawiłam na jesień,lubię taką złotą Polską ,ja swoją hortensję przesadziłam dzisiaj pod jabłonkę ,ciekawa jestem jej rośnięcia w nowym miejscu

Alu teraz dalie mają swoje pięć minut,bardzo dużo wnoszą do ogrodu,mam nadzieję że mróz nie pojawi się za wcześnie

Martuś ogród powiększam bo jeszcze bardzo dużo kwiatków chciała bym mieć,ale ogród nie jest z gumy a mąż broni trawnika ,teraz nawet strzelił focha za tę mały krążek pod jabłonką , na wiosnę jeszcze pochwali jak zobaczy śliczne tulipanki,narcyzy i białe zawilce

Bogusiu ciszę się że dalej mi towarzyszysz w moich zmaganiach ogrodowych, z braku czasu i ja do Ciebie mało zaglądam ,nadrobimy zimą

póki co do nocy jestem na działce ,jest tak ciepło i przyjemnie że nie chce się iść do domu

Aniu jeszcze 4 lata temu nie myślałam że ja na stare lata będę tworzyć swój ogrodowy raj,teraz cieszę się bo odnalazłam swoje miejsce na ziemi

Małgosiu współczuję posuchy, u nas nie jest tak źle i nawet nie było tak twardo jak zrywałam darń, jabłoń jest staruszką więc odsłonięta przestrzeń wokół niej i zasilanie kwiatków przy okazji przedłuży jej żywot,pnącza zaś zakryją jej gołe konary

Andziu wyobraź sobie że ja żadnych kwiatków nie zrywam do wazonów ,raz że całe lato jesteśmy na działce a dwa że szkoda mi ich ścinać,lubię podziwiać je w ogrodzie, aksamitki wiatraczki spodobały mi się w zeszłym roku u którejś forumki , w naszych sklepach oczywiście ich nie było ,zamawiałam przez internet,jak nie zapomnę to zbiorę nasionka i mogę się z Tobą podzielić,
trytomy mam 4 posadzone na wiosnę , za wiele kwiatów nie miały,wyrosły za to w piękne liście,chyba miały za dużo azotu,na wiosnę zasilę je nawozem z potasem i magnezem bez azotu

moje skromne kwiatki

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko
no właśnie ten mróz ...,mógłby jeszcze poczekać bo właśnie teraz dalie zaczynają najładniej i najobficiej kwitnąć .
Ja swoich roślin nie zasilam ,moja ziemia jest dobrej jakości sama w sobie .Kiedyś dawno raz piwonie zasiliłam w kwietniu obornikiem z kompostowanym

Ja swoich roślin nie zasilam ,moja ziemia jest dobrej jakości sama w sobie .Kiedyś dawno raz piwonie zasiliłam w kwietniu obornikiem z kompostowanym
Pozdrawiam Alicja
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
Wiolu ten berberys jest bardzo podobny do Admiranta ,ale to jest Golden Ring Nana,przynajmniej pod taką nazwą go kupiłam,chyba mnie nie oszukali ,sprawdzałam w googlach i wygląd zgadza się , na tej rabacie gdzie rośnie leżą jasne kamyki
Wolusiu to cudo to miniaturka berberysa ,nazwa tak jak wyżej napisałam Wioli,obecnie bardzo zaczerwienił się
mam jeszcze miniaturkę Goldalita ten z kolei jest żółciutki też ładny,
moje róże kwitną jeszcze ale niektóre to pożal się Boże takie łyse,bardzo mnie denerwują te gołe łodygi ,plamiaste liście palę a na wiosnę zacznę walczyć z tym paskudztwem,muszę jeszcze pogłębić wiedzę na ten temat

Wolusiu to cudo to miniaturka berberysa ,nazwa tak jak wyżej napisałam Wioli,obecnie bardzo zaczerwienił się

moje róże kwitną jeszcze ale niektóre to pożal się Boże takie łyse,bardzo mnie denerwują te gołe łodygi ,plamiaste liście palę a na wiosnę zacznę walczyć z tym paskudztwem,muszę jeszcze pogłębić wiedzę na ten temat

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grażynko ,ale masz piekne róże i nie tylko , wszystkie Twoje roślinki są śliczne 

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Grażynko niestety moje róże też marnie się prezentują, a były takie zdrowe
no ale wszędzie fruwają zarodniki grzybowe.
Ja myślę, że na wiosnę wszystko się zmieni a ochrona chemiczna chyba tylko osłabia je i dlatego gnojówki pójdą w ruch
Ale kwiaty mają śliczne

Ja myślę, że na wiosnę wszystko się zmieni a ochrona chemiczna chyba tylko osłabia je i dlatego gnojówki pójdą w ruch

Ale kwiaty mają śliczne

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Grażynko - pięknie masz ,nic się nie prześliżnie ani jeden chwastek 

- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Grażynko - jak tylko znajdziesz sposób na plamistość , podziel się z nami proszę
są prześliczne jakby wcale u Ciebie nie chorowały
, szczególnie pierwsza 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo