Mój Raj cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Raj cz. IV

Post »

Witaj Grażynko,dalie masz piękne ,ale i astry uwielbiam ,ogród się powiększa widzę,to dobrze ,będziemy oglądać,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Grażynko! zdałam sobie sprawę jak dawno tu byłam. Nadrobiłam zaległości , nacieszyłam oczy pięknymi , kolorowymi widoczkami. Masz rację ,z tak pięknych miejsc nie chce sie wychodzić. Wnusio z maczugą ;:215 Pozdrawiam cieplutko! ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Grażynko,pracusiu :wit
Kolejne miejsce na kwiatki,,ile to człowiek się napracuje,żeby nasze plany się realizowały ;:7
Dalijki maszsliczne,ładnie kwitną.
Dużo różnokolorowych asterków, ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Robiąc miejsce na nowe kwiatki pomogłaś i drzewku. Ja też muszę takie miejsca wokół moich owocowych zrobić, bo znajoma była i ma rację twierdząc, że w zbitej darni źle im się żyje. Zbieram się do tego ociężale, bo strasznie sucho, z sadzeniem jeszcze gorzej, bo szpadla nie można wbić. Wczoraj się uparłam, zaparłam i wykopałam dziurę, ale ile to mnie wysiłku kosztowało.Co to za rok?Susza nieprzeciętna.
Dżem z cukinii wygląda nieźle.Smacznego :D
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Grażynko śliczne te Twoje astry, chętnie bym je w takim romantycznym bukiecie widziała :) I aksamitki wiatraczki-fajniutkie. Miałam je sobie kupić wiosną, ale w końcu zrezygnowałam i posiałam jak zwykle żółte wąskolistne, drobne. W przyszłym roku zmienię-posieje wiatraczki :D Fajnie że trytoma teraz Ci kwitnie. Moja kwitła późną wiosną, a teraz nic :( Myślałam, że one są późniejsze. A tu proszę-ciekawe czy to kwestia odmiany czy czegoś innego ;:173
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Piękne kolory kwitnień. Nie mam u siebie kwiatów w kolorze fioletowym i wrzosowym :roll: Ale to jest dopiero cudo
http://images66.fotosik.pl/188/cd84efc1ae4bfe28.jpg
Jak się ono nazywa?
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Grazynko i u Ciebie różyczki niezmordowanie kwitną ;:138
Berberys Admirant ślicznie wkomponowany w białe tło to chyba kamienie prawda :?:
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Witam wieczorkiem sympatyczne towarzystwo,miło mi że do mnie zaglądacie ,ja też do Was kochane zaglądam ,chociaż nie zawsze zostawiam ślad,bo zazwyczaj przede mną wszystko już zostaje napisane,najwidoczniej taka ślamazara jestem ;:306

Iwonko trochę kolorków zostawiłam na jesień,lubię taką złotą Polską ,ja swoją hortensję przesadziłam dzisiaj pod jabłonkę ,ciekawa jestem jej rośnięcia w nowym miejscu :wit

Alu teraz dalie mają swoje pięć minut,bardzo dużo wnoszą do ogrodu,mam nadzieję że mróz nie pojawi się za wcześnie :wit bo widzę że mają jeszcze dużo pąków , czy Ty je jeszcze zasilasz :?:

Martuś ogród powiększam bo jeszcze bardzo dużo kwiatków chciała bym mieć,ale ogród nie jest z gumy a mąż broni trawnika ,teraz nawet strzelił focha za tę mały krążek pod jabłonką , na wiosnę jeszcze pochwali jak zobaczy śliczne tulipanki,narcyzy i białe zawilce :wit

Bogusiu ciszę się że dalej mi towarzyszysz w moich zmaganiach ogrodowych, z braku czasu i ja do Ciebie mało zaglądam ,nadrobimy zimą ;:196
póki co do nocy jestem na działce ,jest tak ciepło i przyjemnie że nie chce się iść do domu :wit

Aniu jeszcze 4 lata temu nie myślałam że ja na stare lata będę tworzyć swój ogrodowy raj,teraz cieszę się bo odnalazłam swoje miejsce na ziemi :wit

Małgosiu współczuję posuchy, u nas nie jest tak źle i nawet nie było tak twardo jak zrywałam darń, jabłoń jest staruszką więc odsłonięta przestrzeń wokół niej i zasilanie kwiatków przy okazji przedłuży jej żywot,pnącza zaś zakryją jej gołe konary :wit

Andziu wyobraź sobie że ja żadnych kwiatków nie zrywam do wazonów ,raz że całe lato jesteśmy na działce a dwa że szkoda mi ich ścinać,lubię podziwiać je w ogrodzie, aksamitki wiatraczki spodobały mi się w zeszłym roku u którejś forumki , w naszych sklepach oczywiście ich nie było ,zamawiałam przez internet,jak nie zapomnę to zbiorę nasionka i mogę się z Tobą podzielić,
trytomy mam 4 posadzone na wiosnę , za wiele kwiatów nie miały,wyrosły za to w piękne liście,chyba miały za dużo azotu,na wiosnę zasilę je nawozem z potasem i magnezem bez azotu :wit

moje skromne kwiatki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko :wit no właśnie ten mróz ...,mógłby jeszcze poczekać bo właśnie teraz dalie zaczynają najładniej i najobficiej kwitnąć .
Ja swoich roślin nie zasilam ,moja ziemia jest dobrej jakości sama w sobie .Kiedyś dawno raz piwonie zasiliłam w kwietniu obornikiem z kompostowanym
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Wiolu ten berberys jest bardzo podobny do Admiranta ,ale to jest Golden Ring Nana,przynajmniej pod taką nazwą go kupiłam,chyba mnie nie oszukali ,sprawdzałam w googlach i wygląd zgadza się , na tej rabacie gdzie rośnie leżą jasne kamyki :wit

Wolusiu to cudo to miniaturka berberysa ,nazwa tak jak wyżej napisałam Wioli,obecnie bardzo zaczerwienił się ;:167 mam jeszcze miniaturkę Goldalita ten z kolei jest żółciutki też ładny, :wit

moje róże kwitną jeszcze ale niektóre to pożal się Boże takie łyse,bardzo mnie denerwują te gołe łodygi ,plamiaste liście palę a na wiosnę zacznę walczyć z tym paskudztwem,muszę jeszcze pogłębić wiedzę na ten temat ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Grażynko ,ale masz piekne róże i nie tylko , wszystkie Twoje roślinki są śliczne ;:215
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Grażynko niestety moje róże też marnie się prezentują, a były takie zdrowe :D no ale wszędzie fruwają zarodniki grzybowe.
Ja myślę, że na wiosnę wszystko się zmieni a ochrona chemiczna chyba tylko osłabia je i dlatego gnojówki pójdą w ruch :D
Ale kwiaty mają śliczne ;:333
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p

Post »

Dziękuję Alu, dobrej nocki ;:196
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Grażynko - pięknie masz ,nic się nie prześliżnie ani jeden chwastek ;:138
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Grażynko - jak tylko znajdziesz sposób na plamistość , podziel się z nami proszę ;:196 są prześliczne jakby wcale u Ciebie nie chorowały ;:108 , szczególnie pierwsza ;:167
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”