Wolusia, witaj...
Ogród nie jest z tych największych, taki średniej wielkości, ot kilkanaście arów...
Lubię zieleń w ogrodzie... Pod wpływem Forum, próbowałam nawet taką rabatę kolorową stworzyć, ale nie wyszło... Jak widzę u innych, to jest pięknie, podoba mi się taka feeria barw... U mnie to mi nie pasuje... Choć jak na łące zacznie być kolorowo, to mi się podoba... Patrz, jaka sprzeczność...
Maryś, kochana, pewnie, że chwaliłaś, Ty zawsze masz dla mnie dobre słowo... Nawet coś o żurnalowych zdjęciach pisałaś...
Pisałaś kiedyś, że mało wstawiam pojedynczych zdjęć roślin i mi utkwiło... A, że czasem równowagi nie mam, to lecę...
Wiem, że lubisz kolorowo, widzę to u Ciebie i dlatego tak lubię Wasze ogrody... Są takie niezwyczajne...
U siebie lubię coś innego, no jak każdy z nas... Jesteśmy różni i to nas do siebie zbliża...
Co do linii prostych, to się z Michałem zgadzam, nawet bardzo... Choć jedną z ostatnich rabat zrobiłam prościutką od sznurka i taka pewnie zostanie, bo bardzo pasuje do łąki kwietnej... Ale utrzymanie prościutkiej linii nie jest łatwe... I znowu sprzeczności... No taki ze mnie człowiek...
U mnie te ścieżki to spore są, bo miejsca dużo zostawiłam... Marysiu, jeszcze tyle mam do zrobienia w ogrodzie tyle zmian, a co dopiero pisałam, że już nic więcej...
Alu...
Mam już jedną rabatę, na której są Trawy i jestem zachwycona... A M, nawet mówi, że to jego ulubiony kawałek ogrodu...
Dziękuję... Dalie są piękne, jednak niekoniecznie u mnie zwłaszcza taka ilość...
Małgosiu...
Też lubię oglądać całości, tak wtedy jest się blisko właściciela ogrodu...
Ale spojrzenie na poszczególne rośliny też powinno być, wtedy wiadomo, jak co u kogoś rośnie...
Beatko...
Najwięcej pracy mam zawsze z nowymi rabatami... One są mało zarośnięte roślinami, dużo wolnych miejsc i chwast rośnie... W starych rabatach już jest dobrze, gdzieniegdzie chwast, cięcie od czasu do czasu... W tym roku ogólnie na nic nie mam chęci i czasu, bo życie tak lubi dawać w kość... Ale ogólnie to czas był, na wypicie kawy w ogrodzie, grill z przyjaciółmi... Może kiedyś znowu tak będzie...
Serdeczności zostawiam...
Ogród wzorcowy... Dziękuję Beatko...
Dobrego dnia Wam życzę...