Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Witaj Martuś. :wit :wit
Karczoch cudowny, mam go wysianego i spory już ale niestety nie pokazał się w kwiatku. :twisted:
Dwa lata temu siałam i zakwitł a teraz uparty. :wink:
Orzechy i u mnie były, barooooooo dużo, lecz z całą rodzinką jak wiewióreczki jedliśmy na bieżąco. :;230
Ogród nadal pięknie wygląda boje się bo pomału zbliżamy się do przymrozków i zakończy się wielki festiwal barw w ogrodzie. ;:145 a nam zostaną zdjęcia. ;:170
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Violu,ja kupiłam malutkie derenie z dwoma owocami ,więc od razu pięknie owocowały,Twoje mogą być z siewki i wtedy dużo później owocują,głóg dwuszyjkowy mnie też się podobał i jestem z niego zadowolona ,a rudbekii to już mam za dużo a żal mi wyrzucać ,pozdrawiam :wit ;:168

Beatko,miło,że nadal ogród się podoba ,karczochy są takie piękne ,że samą mnie powaliło co on pokazał i już go widzę oczami w ogrodzie ,orzeszki mam takie duże, zdrowiutkie i smaczniutkie,nie mam w nich żadnych robali,posadziłam jeszcze parę nowych krzewów leszczyny ,to kiedyś będzie jeszcze więcej orzeszków,miłego dnia życzę ;:3 :wit

Małgosiu,ten karczoch suszy się na półce piecowej w kuchni ,a ja w nim palę bo gotuję na piecu obiad ,nie palę w nim tylko w gorące letnie dni ,a teraz to codziennie pale do obiadu ,bo uwielbiam w nim palić i na nim gotować ,palę tylko drzewem i mam dodatkowo popiół drzewny do ogrodu,a karczoch zakwitł na piecu po 3 tygodniach gdy się praktycznie zasuszył,czy to nie mogło wprawić mnie w zdziwienie ;:oj ,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:196

Małgosiu, PEPSI,na pewno posieję karczochy do ogrodu,a klona możesz przykryć na zimę bo nie będzie dobrze związany z gruntem ,ja nie pamiętam ,czy młodego okrywałam ,bo ma już parę lat ,ale teraz nie okrywam sam sobie radzi ,życzę powodzenia w takim pięknym dniu,jak dzisiaj ;:168

Maryniu,ja też oprócz obrazka nie widziałam w naturze kwitnącego karczocha,bardzo chciałabym je mieć w ogrodzie,Maryniu, ja uwielbiam chomikować wszystko do spiżarni na zimę ,gdyby nie była pełna to byłabym nie zadowolona ,pozdrawiam Cię i miłego dnia życzę ;:196

Aguś to wiciokrzew japoński ,ja go co wiosną przycinam na kępkę ,a on przez lato tak się wypnie ,to jest pnącze o pięknych marmurkowych liściach ,zrobię zdjęcie w przybliżeniu,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko,ten karczoch jest piękny i kwiat duży koło 10 cm średnicy,ja też nigdy nie widziałam kwitnącego w naturze a zwłaszcza ususzonego na piecu,wyobraź sobie jaką ma siłę przetrwania,że wydał kwiat ,żeby były nasiona,pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu,te kwiaty podobne do ostu tylko duże,ogród tak zaplanowałam ,żeby było w nim wszystko,do oglądania ,do wąchanie i do zjedzenia i do romantycznych spacerów krętymi ścieżkami ,pozdrawiam i gorąco i miłego dnia życzę ;:196 ;:3

Grażynko,u mnie koniecznie karczoch musi znaleźć się w ogrodzie ,dobrze choć na chwilę zawiesić na nim oczy ,na piecu już kwitnie parę dni ,wiec nie jest źle ,moje orzeszki bez dziurek i robali z czego bardzo się cieszę,a wiewiórki widocznie się nie o nich nie dowiedziały :uszy ,pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196 :wit

Mati,ogród dalej pięknie kwitnie i nawet wygląda ,pozdrawiam i zapraszam :wit

Kasiu,czasem rośliny rosną w siłę ,a nie mogą zakwitnąć,może czuje ,że jeszcze nie będzie mrozów :uszy ,orzeszki są bardzo zdrowe,więc super jak są swoje ,bo w ogrodzie wszystkiego powinno być po trochę i fajnie jak można go konsumować ,nie tylko oglądać,pozdrawiam i całuski dla Ciebie ;:196 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zostawię parę widoczków ogrodowych i zmykam do pracy w nim

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Mon Petit Chou pięknie pachnie a kwiaty mają 10 cm średnicy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

lasek brzozowy
Obrazek

Obrazek

Pomponella
Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ależ masz kępę miskanta ;:oj . Dzielżany coraz częściej mówią do mnie, aby je kupić ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Jak zwykle brzozy szybko poczuły jesień :)
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuś w oddali widzę miskanta powiedz proszę ile lat ma ta kępa? Mój dwu letni w tym roku podwoił objętość i już myślę by go na wiosnę przesadzić, ale wykopać go to dopiero będzie wyzwanie ;:223
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Pięknie kwitną ci róże,ja dokupiłąm teraz 7 piekności.Martuś,czy kleome wysiewasz w domu czy kwitnie ci z samosiewu?
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś jaki masz super lasek brzozowy, czy grzybki już zbierasz?
Ogród tętni kolorami i to jest piękne. ;:196 ;:196
Całuski. :tan
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ostatnio jakoś nie miałem czasu dla ciebie i żałuję :oops: po pięknie u ciebie cały czas :tan lasek brzozowy mam podobny tylko już prawie cały w złocie ;:173
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marto :wit
Oj pracy to ty masz w ogrodzie ,ale to uwielbiasz ,bo widać po tym jak ogród wygląda.Piękny,zadbany ,po prostu cudny.Pewnie większość czasu w nim spędzasz ,ale to sama przyjemność.Miłej niedzieli:)
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu,dzielżany warto mieć w ogrodzie ,bo jeszcze pieknie kwitną i widać ich z daleka ,a miskanty rosną jak szalone ,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :wit ;:168

Pati,lasek brzozowy trochę zaczął sypać listkami ,ale góra jeszcze się trzyma ,teraz przyszedł znowu czas deszczów,to jeszcze na chwilę w ogrodzie będzie fajnie ,bo już było suchawo,ale teraz rośliny odżyją ,miłego dnia życzę ;:3 :wit

Aniu,ten miskan był zasadzony w tamtym roku na wiosnę ,ale było go zasadzonego dużo małych kępek ,bo mąż poćwiartował je siekierą i tak sobie wsadziłam,żeby łatwiej było ich wyciągnąć a z dalsza wyglądają jak jedna wielka kępa ,ale one prawie sie złączyły ,rosną jak szybko,pozdrawiam i pięknego dnia życzę ;:196

Małgosiu,róże zaczynają powtórkę ,wydaje mi się ,że później jak w tamtym roku, ja na wiosnę trochę dokupiłam ,mam jeszcze zapisane co bym chciała,ale jeszcze nie zamówiłam ,bo z niczym nie zdążam ,a najbardziej chodzi o dobre ich ulokowanie i ciagle trzeba coś dorabiać ,ale mam 20 nowych piwonii i to mi zajęło też trochę czasu ,żeby zrobić im miejsce ,dobrze widoczne ,słoneczne i posadzić w odpowiednich odległościach ,kleome mam z siewu,samosiejki nie zdążą pokazać co potrafią ,bo pokazują sie za późno ,a w przypadku rozsady wsadzonej po 15 mają kwitną już bardzo długo ,są rozrośnięte do wielkich rozmiarów i będą kwitły pełną parą do pierwszych przymrozków,pozdrawiam Cie gorąco i pieknej niedzieli życzę ;:196 ;:3

Kasiu,grzybki już dawno zbieram ,nawet jednego prawdziwka znalazłam ,bo w większości to kozaczki różnej maści,cały ogród dalej pięknie kwitnie i tak będzie do przymrozków,a dalie mają jeszcze tyle pączków,rozszalały się ,i już bardzo długo kwitną i końca nie widać pozdrowienia i buziaczki dla Ciebie ;:196 :wit

Mati ja rozumiem ,bo szkoła i Twoje obowiązki ,ale zapraszam jak tylko będziesz mógł wstąpić,lasek brzozowy robi swój specyficzny mikroklimat,pozdrawiam i miłej niedzieli życzę :wit ;:3

Beatko,nie mam tyle czasu na ogród jak bym chciała ,i też są zakątki nie dopracowane ,ale trudno się mówi,chociaż bardzo lubie w nim przebywać ,bo tylko w nim można troszkę się zapomnieć o codziennych trudach ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie moi drodzy ,nie było mnie troszkę z powodu nawału pracy ,a potem awarii internetu,ale wszystko powróciło do normy więc jestem i zapraszam do ogrodu jeszcze kwitnącego

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pięciornik bylinowy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

szczypiorek czosnkowy
Obrazek

pięknie kwitnące dalie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Martuś.
Ogród nadal piękny i kolorowy. Dalie faktycznie Ci szaleją z kwitnieniem.
Na zdjęciu po pięciorniku nepalskim te łany żółtych pomponów to chryzantemy? Robią wrażenie. ;:215
Pozdrawiam i miłej niedzieli czy życzę. ;:196 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko,grzybków był sporo systematycznie były zbierane i nawet był jeden prawdziwek ,bo zazwyczaj kozaczki przeróżne włącznie z czerwonymi ,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:168 :wit

Aluś ,dalie mają jeszcze tyle pączków ,że aż mnie zadziwiają ,że tak pięknie rosną ,te pompony to chryzantemki ,pięknie zawsze kwitną ,kupiłam je na targu od takiej stareńkiej babciuni,mówiła,że ma ze swojego ogródka,zawsze dążą zakwitnąć i tak jest, super się powiększają i nigdy nie zawiodą ,mogę się z Tobą podzielić,pozdrawiam i pięknej niedzieli życzę ;:196 ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”